The Good Place: beste afleveringen van seizoen 1, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

The Good Place: beste afleveringen van seizoen 1, volgens IMDb
The Good Place: beste afleveringen van seizoen 1, volgens IMDb
Anonim

Toen The Good Place begon, had niemand gedacht dat het de educatieve en reflectieve show zou worden die het is. Het bevat enkele van de beste karakterontwikkelingsbogen die ooit zijn gezien, en het slaagde erin om tegen het einde van het afgelopen seizoen veel losse eindjes aan elkaar te knopen die veel mensen niet voor mogelijk hielden.

Het eerste seizoen, hoe geweldig het ook is, is nog maar het begin. Eleanor Shellstrop, gespeeld door Kristen Bell, begint haar geweldige reis alleen maar om zichzelf te helpen en in plaats daarvan redt ze letterlijk het universum, natuurlijk met de hulp van haar vrienden. Hier zijn de beste afleveringen van het eerste seizoen, gerangschikt.

10 Tahani Al-Jamil - 8/10

De goede plek, Tahani Al Jamil
De goede plek, Tahani Al Jamil

Nu Eleanor heeft besloten dat ze wil leren hoe ze een goed mens kan zijn en haar plek in The Good Place wil verdienen, begint Chidi haar met een paar basislessen over menselijk fatsoen. Helaas, wanneer ze Tahani Al-Jamil ontmoet, wordt ze geconfronteerd met enkele van haar ergste onzekerheden en gedraagt ze zich uiteindelijk vreselijk tegen haar. Ondertussen proberen Michael en Janet Chidi te helpen bij het overwinnen van enkele van de problemen waarmee hij tijdens zijn tijd op aarde werd geconfronteerd. Hij kon niet genieten van iets dat geen verband hield met zijn academische werk, dus maken ze er hun missie van om een nieuwe hobby voor hem te vinden.

9 Categorie 55 Nood Doomsday Crisis - 8/10

The Good Place, Categorie 55 Nood Doomsday Crisis
The Good Place, Categorie 55 Nood Doomsday Crisis

Naarmate de lessen ethiek doorgaan, raakt Eleanor er steeds meer in geïnteresseerd en begint ze echt te willen verbeteren, niet alleen voor haar welzijn, maar ook om beter te zijn voor andere mensen. Het probleem is dat de intensiteit van de lessen teveel wordt voor Chidi, die voelt dat zijn leven om Eleanor draait en hij geen tijd voor zichzelf krijgt. Helaas, nadat ze een groot gevecht hebben gehad, breekt er een crisis uit (vrijwel zeker vanwege Eleanor), en eindigen ze voor onbepaalde tijd aan elkaar.

8 Piloot - 8.1/10

De goede plek, piloot
De goede plek, piloot

Dit is waar het allemaal begon. Eleanor Shellstrop wordt wakker in een neutrale kamer, niet wetend waar ze is, en ontmoet een man genaamd Michael die haar vertelt dat ze dood is. Dit komt natuurlijk als een schok voor haar, maar ze is opgelucht als ze hoort dat ze op de Goede Plek is.

Michael leidt haar rond en stelt haar voor aan haar 'zielverwant', Chidi Anagonye, aan wie ze bekent dat er een fout was en dat ze niet op de Goede Plek hoort te zijn. Vastbesloten om niet gepakt te worden, smeekt ze Chidi om haar te helpen een beter mens te worden.

7 Wat is mijn motivatie - 8.2/10

De goede plek, wat is mijn motivatie
De goede plek, wat is mijn motivatie

Met de Andere Eleanor probeert de groep vrienden een manier te vinden om Eleanor genoeg punten te laten verdienen zodat ze op de Goede Plek mag blijven, maar wat ze ook doen, niets lijkt te werken. Chidi, van zijn kant, heeft een zenuwinzinking wanneer Andere Eleanor hem vertelt dat ze van hem houdt, maar hij kalmeert zodra Eleanor hem wat advies geeft. Na het gesprek met Chidi realiseert ze zich waarom niets van wat ze doet haar punten oplevert en besluit ze het ultieme offer te brengen.

6 …Iemand vindt mij leuk als lid - 8.2/10

De goede plek, iemand zoals ik als lid
De goede plek, iemand zoals ik als lid

Demonen van de Slechte Plek komen aan in de buurt van Michael om Eleanor mee te nemen, maar Michael zegt dat hij hun gaat bewijzen dat ze in de Goede Plek thuishoort. Als hij dat zegt, vertelt Trevor, de leider van het Bad Place-comité, dat hij dan "de andere" houdt. Op dat moment komen ze erachter dat Eleanor eigenlijk de plaats van iemand anders innam, en dat zij werd gemarteld in plaats van haar. Het Bad Place-comité blijft op de Good Place, terwijl Michael, Chidi, Tahani en Janet een manier proberen te vinden om beide Eleanors te redden.

5 Chidi's Choice - 8.3/10

De goede plek, Chidi's keuze
De goede plek, Chidi's keuze

Als Tahani ontdekt dat Janyu eigenlijk Jason Mendoza is en dat hij ook niet op de Goede Plek hoort te zijn, komt ze tot het besef dat Chidi haar zielsverwant moet zijn. Dit veroorzaakt een probleem, aangezien Eleanor ook verliefd op hem is, maar de twee vrienden besluiten hen niet uit elkaar te laten gaan en hebben een bandsessie terwijl Michael, Chidi en de Andere Eleanor Shawn ervan proberen te overtuigen om hen te laten blijven. Eleanor concludeert dat, als mensen in paren naar de Goede Plek komen, ze Jasons zielsverwant moet zijn, maar wanneer Jason aankondigt dat hij met Janet gaat trouwen, realiseert ze zich dat het een belachelijke gedachte was.

4 De eeuwige kreet - 8.4/10

De goede plek, de eeuwige kreet
De goede plek, de eeuwige kreet

Als Michael aankondigt dat hij de reden is dat de buurt instort en zegt dat hij met pensioen gaat, vindt Eleanor dat goed nieuws, maar als ze erachter komt wat pensioen eigenlijk is, raakt ze in paniek. Michael beschrijft pensionering als The Eternal Shriek, omdat hij voor eeuwig zal lijden, en aangezien Janet de enige is die hem met pensioen kan laten gaan, besluit Eleanor haar te vermoorden.

Haar redenering is dat, aangezien Janet geen persoon is, ze niet zal lijden en dat iedereen ervan zal profiteren. Chidi voelt zich er vreselijk over, maar kan Eleanor niet afhouden, en uiteindelijk vermoorden ze haar.

3 Mindy St. Claire - 8.4/10

De goede plek, Mindy St. Claire
De goede plek, Mindy St. Claire

Eleanor staat op het punt zichzelf aan te geven en naar de Slechte Plaats te gaan, maar dan vertelt Janet, die nu met Jason getrouwd is en met hem wegloopt, haar over het bestaan van een middelgrote plaats waar een vrouw genaamd Mindy St. Claire leeft. Ze was de exacte hoeveelheid goed en slecht om neutraal te zijn, dus haar lot was eeuwige middelmatigheid. Eleanor besluit met hen mee te gaan en ze stelen de trein van Shawn om daarheen te gaan. Het probleem is dat, terwijl ze daar zijn, ze een bericht van Shawn ontvangen dat als ze niet teruggaan, Tahani en Chidi naar de Slechte Plaats zullen gaan in plaats van naar hen.

2 Meest verbeterde speler - 8.6/10

De goede plek, meest verbeterde speler
De goede plek, meest verbeterde speler

Nadat Eleanor bekent dat ze een bedrieger is, heeft Michael een privéontmoeting met haar. Janet, die onlangs opnieuw is opgestart, heeft nog niet de capaciteiten om het dossier van Eleanor te vinden, dus Michael kan niet bepalen hoe slecht ze eigenlijk was. Hij gebruikt daarvoor een leugendetector. Vervolgens interviewt hij haar drie beste vrienden om te bepalen wat zij van haar bedrog vinden en besluit hij haar uiteindelijk naar de Bad Place te sturen. Chidi komt echter naar voren en zegt dat hij Janet heeft vermoord en ha alt Michael over om te proberen haar te laten blijven.

1 Michael's Gambit - 9.5/10

The Good Place, Michael's Gambit
The Good Place, Michael's Gambit

Jason en Eleanor komen terug van Mindy St. Claire's, de deadline is verstreken, maar Shawn laat ze nog steeds beslissen wie naar de Bad Place moet gaan. Terwijl iedereen ruzie maakt, krijgt Eleanor een openbaring. Ze test haar theorie door te zeggen dat zij en Chidi naar de Slechte Plaats zullen gaan om de reacties van Michael en Shawn te peilen, en wanneer ze weigeren haar suggestie te accepteren, roept ze hun bluf op: ze waren al die tijd in de Slechte Plaats, en het was allemaal psychologische marteling.

Aanbevolen: