Wat de cast van GLEE nu doet

Inhoudsopgave:

Wat de cast van GLEE nu doet
Wat de cast van GLEE nu doet
Anonim

Eerst de olifant op de pagina aansprekend, zijn helaas drie voormalige castleden van Glee op tragische wijze overleden: Cory Monteith, Mark Salling en, meest recentelijk, Naya Rivera. Maar de serie had een enorme cast personages die middelbare scholieren in de Glee-club speelden, samen met hun leraren en ouders, die allemaal een talent hadden voor zingen.

De rest van de cast is springlevend en is verder gegaan met andere projecten waarbij alles betrokken is, van acteren tot zingen en zelfs reality-tv. Wat zijn ze vandaag van plan? Hier is een kijkje.

11 Chris Colfer (Kurt Hummel)

Afbeelding
Afbeelding

De 30-jarige brak op het toneel door de beminnelijke Kurt Hummel in de serie te spelen, die zijn glansmoment beleefde in de aflevering toen hij naar zijn vader kwam en tonnen liefde en steun kreeg.

Sinds de show is afgelopen, is hij zowel voor als achter de schermen druk aan het werk geweest. Hij schreef, produceerde en speelde in zijn eerste film, Struck by Lightning, die hij ook in een roman veranderde. Hij heeft in totaal 15 boeken gepubliceerd in de categorie jonge volwassenen (YA). In 2018 verscheen hij ook als zichzelf in een aflevering van RuPaul's Drag Race.

10 Jane Lynch (Sue Sylvester)

Afbeelding
Afbeelding

Nadat ze al enorm veel succes had als acteur voorafgaand aan haar rol als de norse en gemene coach Sue Sylvester in deze serie, waarvoor ze een Emmy won, bleef Lynch acteren in films en op tv.

Laatst was ze in CBS All Access-serie The Good Fight en ontving ze nog een Emmy voor haar rol in Amazon-serie The Marvelous Mrs. Maisel. Ze verdiende extra Emmy's voor het hosten van de NBC-spelshow Hollywood Game Night. Ze doet ook stemwerk, waaronder het opnieuw opnemen van haar stemacteurrol in Ralph Breaks the Internet, het vervolg op Wreck-It Ralph. Haar meest recente rol was in drie afleveringen van de Netflix-serie Space Force.

9 Lea Michele (Rachel Berry)

Afbeelding
Afbeelding

Als het hoofdpersonage Rachel Berry, het preutse, gespannen meisje met Broadway-dromen die haar rol in de Glee-club serieuzer nam dan wie dan ook, verscheen Michele vervolgens in de Fox-sitcom Scream Queens en ABC-sitcom The Mayor.

Ze blijft ook zingen en heeft haar eigen albums uitgebracht, waaronder Christmas in the City in 2019, en heeft ook twee boeken gepubliceerd. Nu getrouwd, kondigde ze onlangs haar zwangerschap aan met haar echtgenoot Zandy Reich.

8 Matthew Morrison (Will Schuester)

Afbeelding
Afbeelding

Als de leraar die veel om zijn leerlingen gaf, verhuisde Morrison naar Broadway nadat Glee was geëindigd, met in de hoofdrol de hoofdrol in Finding Neverland.

De acteur, zanger, danser en songwriter, nu 41, verscheen ook in een paar films, waaronder Tulip Fever en Crazy Alien, en kreeg een rol in de populaire tv-anthologiereeks zoals American Horror Story: 1984.

7 Jenna Ushkowitz (Tina Cohen-Chang)

Afbeelding
Afbeelding

Ushkowitz speelde de lieve Tina en ging verder met produceren en won zelfs een Tony voor de Broadway-musical Once on This Island. Ze produceerde ook nog twee Broadway-toneelstukken in 2019, Be More Chill en The Inheritance, en verscheen in verschillende Broadway-toneelstukken, waaronder Waitress en The 24 Hour Plays.

Nu 34, haar laatste acteer-tv-acteeroptreden was in Glee, maar ze heeft ook kleine rollen gehad in films als Yellow Fever en Hello Again. Ze is momenteel bezig met het filmen van een film genaamd One Night in San Diego en verscheen in Katy Perry's 2017 muziekvideo voor het nummer "Swish Swish."

6 Amber Riley (Mercedes Jones)

Afbeelding
Afbeelding

Riley heeft enorm veel succes gehad sinds haar rol in Glee als de gedurfde en zelfverzekerde Mercedes Jones, dankzij haar krachtige en emotionele zangstem. Ze leidde het West End-debuut van Dreamgirls, speelde het hoofdpersonage Effie White, en toonde ook haar danstalenten door in 2013 het 17th seizoen van Dancing with the Stars te winnen.

Ze was ook jurylid bij BBC One-talentenshow Let It Shine en vormde een supergroep voor muziektheater genaamd Leading Ladies, die hun debuutalbum uitbracht in 2017. Ze heeft een aantal tv-optredens gemaakt, waaronder als emcee van The Little Mermaid Live! in 2019 en als zichzelf in een recente aflevering van Whose Line is it Anyway? Ze speelde ook Audrey II in Little Shop of Horrors in Pasadena Playhouse.

5 Heather Morris (Brittany S. Pierce)

Afbeelding
Afbeelding

Een van de vele voormalige castmates die hulde brachten aan wijlen Naya Rivera op sociale media, Morris deed mee aan Dancing with the Stars tot veel pushback - velen waren van mening dat haar opleiding als professionele danseres haar een oneerlijk voordeel gaf. Ondanks een perfecte score werd ze in week zes uitgeschakeld.

Nu getrouwd en heeft twee kinderen, is de 33-jarige nog steeds te zien in enkele films en tv-projecten, waaronder de korte film Dance with a Demon in 2019 en een hoofdrol in de tv-serie The Troupe uit 2018. Ze speelde de felle en fantastische cheerleader Brittany S. Pierce die Santana's vriendin werd nadat ze uit de kast kwam.

4 Chord Overstreet (Sam Evans)

Afbeelding
Afbeelding

Er is niet veel meer van Overstreet vernomen sinds Glee, hoewel hij in 2016 wel een debuutsingle genaamd "Homeland" uitbracht. Hij speelde de nieuwe jongen Sam, een knappe blonde, populaire jongen met een geheim zangtalent.

Hij bracht in 2017 nog een single uit genaamd "Hold On", samen met zijn eerste EP met vier nummers later dat jaar. In 2017 speelde hij ook het deuntje op The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. In 2020 was hij in een aflevering van het tv-programma The Bold Type en wordt hij getikt voor een aankomende film genaamd The Swing of Things.

3 Darren Criss (Blaine Anderson)

Afbeelding
Afbeelding

Criss, de meest succesvolle van de voormalige castleden, speelde Blaine, die naar een rivaliserende school ging. Sindsdien is hij razendsnel beroemd geworden door de rol van moordenaar Andrew Cunanan in American Crime Story: The Assassination of Gianna Versace, een rol die hem veel lof en een Emmy opleverde.

Hij is ook op Broadway verschenen in toneelstukken als How to Succeed in Business Without Really Trying en Hedwig and the Angry Inch. Tegenwoordig schittert hij in de Netflix-serie Hollywood, waarvoor hij ook als uitvoerend producent fungeert.

2 Dianna Agron (Quinn Fabray)

Afbeelding
Afbeelding

Een andere voormalige Glee-ster die relatief buiten de schijnwerpers is gebleven, Agron speelde de populaire cheerleader Quinn. Ze is sinds Glee in een paar films verschenen, waaronder Bare, Novitiate, The Crash en Berlin, I Love You; en maakte haar debuut in McQueen.

De 34-jarige is getrouwd met Winston Marshall van de band Mumford & Sons.

1 Kevin McHale (Artie Abrams)

Afbeelding
Afbeelding

McHale speelde Artie, de nerdy maar lieve en getalenteerde middelbare scholier in een rolstoel die veel kracht toonde in het overwinnen van beperkingen als gevolg van zijn handicap. Nadat hij op deze show was verschenen, presenteerde hij de Britse panelshow Virtually Famous op E4.

Hij is momenteel presentator van Sick of My Own Voice, een show op Dash Radio, samen met drie anderen. Hij verscheen ook in The X Factor: Celebrity in 2019, waar hij meedeed als zichzelf, evenals in een aflevering van de serie Elite.

Aanbevolen: