10 van de best verdienende filmrollen van Jennifer Lawrence

Inhoudsopgave:

10 van de best verdienende filmrollen van Jennifer Lawrence
10 van de best verdienende filmrollen van Jennifer Lawrence
Anonim

Jennifer Lawrence is ongetwijfeld een van de meest populaire actrices van vandaag, en ze heeft haar aandeel in enorme kaskrakers gehad. Echte fans van J-Law kennen natuurlijk ook haar verborgen juweeltjes die onder de radar zijn geslopen. Van Katniss Everdeen tot de Oscar-winnende actrice die fans vandaag kennen en liefhebben, er zijn veel kanten aan deze getalenteerde superster.

Met komedie, drama, actie en thrillers onder haar riem, is het tijd om het beste van het beste te vieren - afhankelijk van hoe goed deze films het deden aan de kassa. Hier zijn de 10 best verdienende filmrollen van Jennifer Lawrence, volgens de wereldwijde bruto.

10 Winter's Bone (2010) - $13,8 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel $ 14 miljoen niet veel lijkt, is dit het drama dat Jennifer Lawrence op de kaart zette en haar ook een Oscar-nominatie bezorgde. Ze speelt een jonge vrouw die in de bergen woont en door het terrein en haar verleden vecht om haar drugsdealende vader te vinden.

Dit was een briljant optreden van deze toen opkomende actrice, en het verdient zeker zijn plaats op deze lijst, ook al blijft het een verborgen juweeltje dat helaas door velen wordt gemist.

9 Huis aan het einde van de straat (2012) - $ 44,3 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Jennifer Lawrence zich voorbereidde op twee van haar grootste doorbraakrollen, speelde ze ook in deze cultklassieker horrorfilm. Ze speelt een tiener in een kleine stad die een tragisch ongeluk ontdekt, en een andere die niet lijkt wat het lijkt.

Dit spannende drama is perfect voor alle horrorfans en liefhebbers van Jennifer Lawrence. De film zelf is niet perfect, maar hij heeft nog steeds meer dan $ 40 miljoen binnengehaald.

8 Moeder! (2017) - $ 44,5 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Deze drama-horror was een andere stap voor Jennifer Lawrence, en daarin bewees ze hoe veelzijdig en getalenteerd ze is. Deze film, geregisseerd door Darren Aronofsky en met in de hoofdrollen Javier Bardem en Lawrence, is anders dan alle andere.

Een stel leidt een rustig leven als gasten hun huis en hun leven blijven overspoelen. Deze film is verwarrend op de voorgrond, maar is absoluut geniaal in de kern.

7 Joy (2015) - $ 101,1 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Verscheidene door David O. Russell geregisseerde films maken deze lijst, en dit is de eerste van hen. Dit drama leverde Jennifer Lawrence ook haar vierde Academy Award-nominatie op.

Met Robert De Niro en Bradley Cooper vertelt deze biografie het verhaal van Joy - een worstelende moeder die de oprichter wordt van een zwabberbedrijf en immens succes boekt. Met een brutowinst van meer dan $ 100 miljoen deed deze film het redelijk goed.

6 Rode mus (2018) - $151,5 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Dit was weer een andere rol voor Lawrence, en het is een thriller die zeker niet voor bangeriken is. In Red Sparrow speelt Lawrence een ballerina die is opgeleid als een Russische inlichtingenagent en heeft geleerd haar lichaam te gebruiken als een vorm van manipulatie.

Met Joel Edgerton wordt deze film des te ingewikkelder wanneer de CIA begint samen te werken met de Russische agent. Deze meeslepende en intense film trok velen naar de theaters en is sindsdien niet meer vergeten.

5 Silver Linings Playbook (2012) - $ 236,4 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

2012 was een indrukwekkend jaar voor Jennifer Lawrence - met grote rollen en Academy Award-overwinningen. Dit komische drama, geregisseerd door David O. Russell, speelt ook met Bradley Cooper en Robert De Niro.

Met twee verbluffende uitvoeringen van deze acteurs was deze film eerlijk, eigenzinnig, grappig en romantisch. Het deed het geweldig aan de kassa en won Lawrence ook haar eerste Oscar.

4 American Hustle (2013) - $ 251,2 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Dit is weer een voor een Academy Award genomineerde film, en Lawrence scoorde ook nog een nominatie. Lawrence, opnieuw geregisseerd door David O. Russell, speelt een excentrieke en onstabiele vrouw en schittert met Christian Bale, Amy Adams, Jeremy Renner en Bradley Cooper.

Het is geen geheim waarom deze film het zo goed deed - zowel bij critici als bij kassanummers. Dit is absoluut een van de meest memorabele uitvoeringen van Lawrence tot nu toe.

3 Passagiers (2016) - $303.1 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Elk sci-fi-drama met Chris Pratt en Jennifer Lawrence zal ongetwijfeld een hit worden aan de kassa, en deze bewijst dat zeker. Ze spelen twee passagiers op een ruimtevaartuig dat is ingesteld op een verre planeet - maar worden 90 jaar te vroeg wakker.

Deze film is een verbluffende sciencefictionroman en werd zelfs genomineerd voor twee Academy Awards. Geen enkele fan kan deze twee beminnelijke acteurs aan zich voorbij laten gaan.

2 X-Men: First Class (2011) - $ 352,6 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Voordat Jennifer Lawrence overal en altijd een populair gezicht was, maakte ze deel uit van de X-Men-franchise. Ze speelt Mystique, of Raven, en speelt naast James McAvoy, Michael Fassbender, Kevin Bacon en meer.

Deze hitfilm was zeker niet de eerste voor J-Law, en het was ook niet het einde van haar tijd dat ze blauw was op het grote scherm. Natuurlijk trokken de volgende films alleen maar meer geld op.

1 The Hunger Games (2012) - $ 694,4 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Het is geen geheim dat deze actrice in populariteit explodeerde nadat ze Katniss Everdeen speelde in dit langverwachte en populaire dystopische tienerdrama. Deze film verdiende alleen al in het openingsweekend in de Verenigde Staten meer dan $ 150 miljoen.

Voor de toen opkomende actrice was dit een goede plek om te zijn, en de sequels verdienden zelfs meer geld dan de eerste.

Aanbevolen: