Selma Blair's acterende comeback na haar diagnose met multiple sclerose

Inhoudsopgave:

Selma Blair's acterende comeback na haar diagnose met multiple sclerose
Selma Blair's acterende comeback na haar diagnose met multiple sclerose
Anonim

Selma Blair werd beroemd door haar rollen in klassieke films als Cruel Intentions, Legally Blonde, The Sweetest Thing en Hellboy. Ze heeft ook erkenning gekregen door televisierollen in Zoe, Duncan, Jack en Jane en voor haar vertolking van Kris Jenner in American Crime Story. Maar de moeder en actrice worstelden achter de schermen met de auto-immuunziekte Multiple Sclerose voordat ze in 2018 de diagnose kregen. De ziekte die Blairs hersenen en ruggenmerg aantastte, begon haar leven te eisen toen ze enorme vermoeidheid begon te ervaren. Het lijkt er echter op dat niets de actrice kan tegenhouden. Blair heeft een ziekte genomen die haar onverwacht werd overhandigd en veranderde het in een vorm van vertegenwoordiging en hoop voor de MS en de bredere gemeenschap met een handicap.

Selma Blair maakt stappen in haar leven, aangezien een reeks van zware opflakkeringen van haar MS lijkt te zijn verdwenen, en ze heeft onlangs een straatverbod tegen haar ex gekregen. We zijn blij dat deze actrice zo'n comeback maakt. Sinds de diagnose van Blair heeft ze nieuwe rollen op zich genomen binnen acteren en kunst. We kunnen niet wachten om te zien welke rollen ze in de toekomst zal spelen en nastreven.

9 Selma Blair is een advocaat geworden voor MS

Sinds de diagnose van Blair is haar kwetsbaarheid en bereidheid om haar strijd te delen om bewustzijn rond de ziekte te krijgen diepgaand geweest. In een Good Morning America Interview zei ze dat ze het de moeite waard vindt om van mensen te horen dat ze hen het gevoel geeft vertegenwoordigd te zijn.

8 Selma Blair is openhartig over haar behandeling

De actrice heeft een experimentele stamcelbehandeling ondergaan om haar immuunsysteem te redden. Ze gaf toe dat ze zich haar hele leven niet goed voelde en nu is alles anders. De documentatie die ze heeft verstrekt over haar behandeling en herstel zal als voorbeeld dienen van hoe het is om de komende jaren met een handicap te leven.

7 Selma Blair blijft schitteren in films en series

Sinds haar diagnose en behandeling is ze in een aantal films geweest, waarvan haar nieuwste Far More in 2021 was. In 2022 was ze in twee films, After We Collided en A Dark Foe 2020, die ze won voor Beste Actrice Award voor haar vertolking van Dr. Doris Baxter op het Barcelona Planet Film Festival. Ze speelde ook in de shows Lost in Space 2018-2021 en Another Life 2019-2021.

6 Selma Blair liet ons zien dat werkende beroemdheden niet immuun zijn voor auto-immuunziekte

Er wordt vaak gedacht dat beroemdheden niet met dezelfde problemen te maken hebben als normale mensen. Selma Blair is open en eerlijk over haar worsteling met ziekte en helpt daar verandering in te brengen.

5 Selma Blair leidt de gehandicaptenbeweging in Hollywood

Blair stimuleert grotere gesprekken over ziekte en handicap. Ze beoefent vaak een wandelstok en ziet er geweldig uit als ze samenwerkt met andere gehandicapte artiesten.

4 Selma Blair schreef een memoires

Haar memoires Mean Baby komt uit op 17 mei. Het is een verhaal over opgroeien en vervolgens navigeren door de chaos van het leven met een handicap. Het boek is in pre-order en heeft al geweldige recensies gekregen van auteurs en vertegenwoordigers van gehandicapten. De opmerking van Marie Claire luidt: "Als je dacht dat je Selma Blair kende, denk dan nog eens goed na."

3 Selma Blair bracht de documentaire uit: Introducing

Blair maakte een documentaire over haar behandeling die de prijs won voor: Meest boeiende levende onderwerp van een documentaire bij de Critics Choice Documentary Awards 2021.

2 Selma Blair was genomineerd voor een Grammy

De artiest bereikte een mijlpaal toen haar audioboeklezing van The Diary of Ann Frank werd genomineerd voor het beste gesproken woord-album.

1 Blair put kracht uit haar zoon

De 11-jarige zoon van de actrice, Arthur Saint Bleick, is haar kracht. In haar interview met Good Morning America beschrijft Blair het moment waarop ze haar zoon vertelde over haar diagnose en wat hem zo'n zegen in haar leven maakt. Ze plaatst regelmatig foto's met Arthur op haar instagram. De jonge man, die Blair vergezelde op de rode loper, heeft eveneens aangegeven hoe trots hij is op zijn moeder.

Aanbevolen: