Wanneer werd Betty White voor het eerst een acterende superster?

Inhoudsopgave:

Wanneer werd Betty White voor het eerst een acterende superster?
Wanneer werd Betty White voor het eerst een acterende superster?
Anonim

Op 17 januari 2021 werd de geliefde actrice Betty White 99 jaar oud. Met een aantal van haar laatste rollen in 2019 als stemactrice als Bitey White in Toy Story 4 en mevrouw Sarah Vanderwhoozie in Trouble, kan men zich afvragen: "Zal ze ooit met pensioen gaan?" Leeftijd heeft mevrouw White helemaal niet afgeremd en iedereen hoopt dat ze een eeuw wordt. Het is meer dan mogelijk omdat een acteur zoals Norman Lloyd van Dead Poet Society in 2021 stierf en hij was 106 jaar oud!

Veel mensen waren dol op White's goedgelovige maar lieve karakter, Rose Nylund, op The Golden Girls. Hoewel ze zeven seizoenen lang meespeelde in deze show, is het inderdaad een hoogtepunt in haar carrière en een van haar meest opvallende rollen, maar White was een ster vóór de jaren tachtig. Laten we eens kijken naar het traject van haar carrière.

10 'Empire Builders'

White werkt al sinds de jaren dertig. White is niet alleen zelf in de 90, maar ze heeft ook een carrière van meer dan 90 jaar! In 1930, toen White acht was, verscheen ze in een aflevering van een radioprogramma genaamd Empire Builders. De Great Northern Railroad Company produceerde deze gedramatiseerde verhalen. In één verhaal speelde White een gehandicapte wees die bevriend raakt met een rijke vrijgezel die bij haar in het ziekenhuis ligt. Hij vindt haar zo aardig dat hij haar adopteert.

9 The Bliss Hayden Little Theatre

Nadat ze in 1939 afstudeerde van de middelbare school, begon White met modellenwerk. Toen kwam haar eerste professionele acteerrol in het Bliss Hayden Little Theatre. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, stopte White met acteren om vrijwilligerswerk te doen voor de American Women's Voluntary Services. White's taak omvatte het transporteren van militaire voorraden door heel Californië en het deelnemen aan evenementen voor troepen voordat ze overzee werden ingezet.

8 Haar radiocarrière

Volgens Nicki Swift hebben filmstudio's White afgewezen omdat ze niet 'fotogeniek' was. Het is veilig om te zeggen dat deze studio's ongelijk hadden over de geliefde actrice. Foto's uit het verleden laten zien dat ze een prachtige glimlach heeft White zocht en vond radiowerk en leende haar stem aan radiocomedyshows zoals Blondie, The Great Gildersleeve en een misdaaddrama genaamd This Is Your FBI.

7 'Leven met Elizabeth'

In de vroege jaren 50 kreeg White eindelijk een carrièreveranderende rol bij de televisie. Van 7 oktober 1953 tot 1 september 1955 speelde White in Life With Elizabeth. George Tibbles schreef de show en produceerde hem, waarmee ze een van de eerste vrouwelijke producers in Hollywood was. Daarvoor werkte White als assistent bij een lokaal televisiestation. Het productiebedrijf van de serie, Guild Films, heeft de serie van 65 afleveringen niet geannuleerd omdat de kijkcijfers niet hoog waren. Het bedrijf maakte zich echter zorgen over de oververzadiging van secundaire markten door de show, waardoor het minder winstgevend zou zijn als er herhalingen zouden zijn.

6 spelshows en talkshows

Vanaf de jaren zestig tot de jaren tachtig was White een spel- en talkshowhoofdstuk. White verscheen regelmatig in The Tonight Show en verscheen verschillende keren in de spelshow Password van 1961-1975. Andere spelshows waren What's My Line, To Tell the Truth, Match Game en Pyramid. Hoewel geen van deze spelshows zo lang duurde als Family Feud of Wheel of Fortune, is het vermakelijk om White toch als deelnemer te zien.

5 'The Mary Tyler Moore Show'

Publicaties beschouwden The Mary Tyler Moore Show als zeldzaam voor zijn tijd. Mary Tyler Moore, die Mary Richards speelde, was een onafhankelijke, ongetrouwde vrouw die de associate producer was van een nieuwsprogramma in Minneapolis. Deze show ging in première in 1970 en duurde tot 1977. In de vroege jaren 70 concentreerde de serie zich zelden op een centraal vrouwelijk personage dat geen familie had, waardoor veel publicaties de serie aanhaalden als een baanbrekende show rond feminisme van de tweede golf. De Mary Tyler Moore Show verdiende 29 Primetime Emmy Awards tijdens zijn run.

White speelde Sue Ann Nivens, de gastvrouw van WJM, de fictieve nieuwszender The Happy Homemaker Show. Net als bij Rose in The Golden Girls speelde ze een opgewekt karakter, maar Nivens' opgewektheid was oppervlakkig. Nivens had geen probleem met het uiten van persoonlijke beledigingen en flirtte schaamteloos.

4 'The Betty White Show'

The Betty White Show werd uitgezonden voor slechts 14 afleveringen van 1977-1978. White speelt Joyce Whitman, een actrice van middelbare leeftijd, die de hoofdrol krijgt in een fictieve misdaadserie Undercover Woman. Whitman is natuurlijk dolblij met deze rol. Ze is echter niet opgewonden om te horen dat de regisseur haar ex-man is. Deze show klinkt behoorlijk kijkwaardig. Dus waarom duurde het maar 14 afleveringen? Het tijdslot was problematisch, omdat het moest concurreren met ABC's Monday Night Football en The NBC Monday Movie, een anthologiereeks van films. Echter, TV Land en Nick at Nite lieten in de jaren 90 herhalingen van de show zien.

3 'Mama's familie'

Mama's Family is een spin-off van de serie die voortkomt uit de schetsen van The Family op The Carol Burnett Show en Carol Burnett & Company. White was een terugkerend personage genaamd Ellen Harper-Jackson, de oudste van Thelma of "Mama's" kinderen. White's karakter is snobistisch en elitair. Rue McClanahan, die White's co-ster zou zijn in The Golden Girls, speelde Frances Marie Crawley, Thelma's oudere, ongetrouwde en onhandige jongere zus.

2 'The Golden Girls'

Gedurende het grootste deel van de serie kregen The Golden Girls lovende kritieken en wonnen ze vele prijzen, waaronder twee keer de Primetime Emmy Award voor Outstanding Comedy Series. De Golden Girls wonnen ook drie Golden Globe-prijzen voor beste televisieserie: musical of komedie. Alle vier de actrices wonnen een Emmy Awards, wat een zeldzaamheid is. Zowel oudere als jongere generaties houden van de show. The Golden Girls is een onderdeel geworden van de meme-cultuur, en hoewel de show bekend stond om de karakters die een aantal pittige comebacks maakten, behandelde het diepgaande onderwerpen zoals dakloosheid, het homohuwelijk en hiv/aids.

1 'Hot In Cleveland'

Hoewel TV Land's Hot In Cleveland veel later in White's carrière kwam, is het belangrijk om deze rol te vermelden om haar relevantie en blijvende kracht in de industrie te benadrukken. In de 14-jarige geschiedenis van het netwerk op dat moment in 2010, werd Hot In Cleveland de best beoordeelde show. De show volgt drie ouder wordende vrouwen in de entertainmentindustrie wiens vliegtuig op weg naar Parijs een noodlanding maakt in Cleveland, Ohio. Ze besluiten te blijven en te leven met een brutale verzorger genaamd Elka, gespeeld door Betty White. Het laatste seizoen van de show eindigde in 2015.

In datzelfde jaar werd White de oudste gast die meedeed aan Saturday Night Live. Ze speelde ook in een beroemde Super Bowl Snickers-commercial. Wit is onmiskenbaar een schat en heeft een langdurige carrière die veel mensen zich alleen maar kunnen voorstellen.

Aanbevolen: