Shane West had een geheime muziekcarrière dankzij 'A Walk To Remember

Inhoudsopgave:

Shane West had een geheime muziekcarrière dankzij 'A Walk To Remember
Shane West had een geheime muziekcarrière dankzij 'A Walk To Remember
Anonim

Er is geen tekort aan fans die zich afvragen wat er met Shane West is gebeurd na A Walk To Remember. De man was een absolute hartenbreker. Niet alleen werd Mandy Moore een beetje verliefd op hem, maar dat gold ook voor alle anderen die de Adam Shankman-film zagen. Op zoveel manieren was Shane de ideale romantische hoofdrolspeler voor de film, gebaseerd op een roman van Nicholas Sparks.

A Walk To Remember wordt algemeen gezien als een van de beste Nicholas Sparks-films, maar het maakte Shane West niet bepaald een begrip. Maar hij bleef acteren tussen een geheime muziekcarrière door…

Waarom Shane West werd gecast in 'A Walk To Remember'

Shane West vertelde Vulture dat de reden dat hij voor de rol van Landon Carter in A Walk To Remember ging, echt te wijten was aan het feit dat hij een baan nodig had. Hij stond min of meer aan het begin van zijn carrière en de kans om de romantische hoofdrol te spelen in een verhaal van Nicholas Sparks was te mooi om te laten liggen.

"Ik denk niet dat ik in die tijd erg kieskeurig was, maar ik had destijds de luxe om in een televisieprogramma te zijn dat Once and Again heette. Ik had twee tienerfilms gemaakt voorafgaand aan A Walk to Remember dat deed het voor studiofilms gewoon niet zo goed, financieel gezien. Ik hield van het verhaal van Nicholas Sparks; ik hield meteen van de regisseur, Adam Shankman. Ik kende duidelijk Mandy Moore, maar ik kende haar niet als actrice, " legde Shane uit.

"Je wilde niet te veel tienerfilms maken en ze niet goed laten presteren. Maar deze was zo speciaal qua verhaal en inhoud. Adam zei meteen aan het einde van het project iets: 'Erg case scenario, we hebben de cast bij elkaar gebracht. Weet dat jullie allemaal een geweldige film hebben gemaakt. Of iemand het ziet of niet, maakt niet uit. Wees gewoon trots op wat je hebt gedaan.' En dat is een soort van onze gedachten die erin gaan. Dit was een geweldig verhaal, en het verdiende om verteld te worden. Maar we wisten natuurlijk niet wat er ging gebeuren."

Shane West's muziek is in 'A Walk To Remember'

In veel opzichten was Shane de perfecte persoon om de constant broeierige Landon Carter te spelen. Maar fans weten misschien niet dat hij bijzonder geschikt was voor de rol vanwege zijn streven naar roem als frontman van een band in het altijd sombere punkrockgenre.

"Dat is nog een reden waarom ik denk dat ik [de rol] heb gekregen", legde Shane uit. "In die tijd speelde ik een beetje een broeierige zoon op Once and Again. Ik had een band die ik van de grond probeerde te krijgen. Ik was altijd dol op rock-'n-roll en punkrock, dus tijdelijk was het aardig van mij."

Hoewel Mandy Moore bekend stond om zijn muziek (die veel te zien was in A Walk To Remember), wist niemand dat Shane ook nieuwsgierig was naar het veld. Een fragment van Shane's werk was echter te zien in de film nadat de regisseur lucht kreeg van wat Shane aan het doen was.

"Mijn kleine bandje heette destijds Average Joe, maar we speelden gewoon voor de lol. Niets was auteursrechtelijk beschermd. Tegen de tijd dat we dit nummer ["So What Does It All Mean?"] en de soundtrack schreven accepteerde het, we konden de rechten op Average Joe niet krijgen, en we hadden geen idee hoe we onszelf moesten noemen in de 24 uur om dit te doen. Dus we gooiden er gewoon onze achternaam op, [en] het ziet eruit als een advocatenkantoor Dus als je eigenlijk naar de soundtrack kijkt, denk ik dat er West, Gould, Fitzgerald of iets dergelijks staat, wat alleen onze achternaam is. Later veranderden we [onze naam] in Jonny Was. Maar het leuke hieraan was Ik wist dat Mandy muziek op de soundtrack kreeg. Ik wist dat dat een onderdeel van de deal was - zoals ze zou moeten. Ik bracht een nummer naar voren dat ik had geschreven en dacht dat het zou werken voor de film, afhankelijk van of ze dat soort stijl wilden van muziek of niet. Ze zeiden: "Kijk, we vonden de demo geweldig, maar je moet het geld uitgeven om dit echt te produceren, en ik kan je niets beloven. Zelfs als je de hij geld, we kunnen het nog steeds niet accepteren.' We gooiden de dobbelstenen, gingen naar Oakland, en we namen op met Sandy Pearlman, die beroemd is van de Blue Oyster Cult-dagen. [We] hebben het goed geproduceerd en we hebben er een gouden plaat van gekregen, dus dat is best netjes."

Het nummer belandde op de soundtrack en was zelfs te zien in de film toen Landon stopte in de Mustang om het kind aan het begin van het verhaal te vertroebelen.

"Er is een moment waarop je luide rockmuziek kunt horen voordat ik de autosleutels uitzet. Dat is het nummer. Dat is Adam die dat doet. Hij hoefde dat niet te doen. Ze hadden het gewoon op de soundtrack als een nummer dat niemand hoorde."

In welke band speelde Shane West?

Nadat Shane en zijn bandleden Average Joe in Jonny Was hadden veranderd, kwamen ze er al snel achter dat het nastreven van een carrière in de muziek niet de gemakkelijkste weg was. In plaats daarvan wilde Shane meer tijd besteden aan acteren. Hoewel hij zich wel in een andere band bevond…

"De realiteit deed zijn intrede. We veranderden in Jonny Was, en ik begon aan ER te werken, en rond diezelfde tijd had ik een film gemaakt genaamd What We Do Is Secret, die was gebaseerd op een ouderwetse punkrockband genaamd The Germs. In werkelijkheid sloot ik me bij hen aan. Ze kwamen weer bij elkaar en ik begon waarschijnlijk vijf of zes jaar voor hen te zingen [tot 2009]. We toerden rond, en het was behoorlijk wild. Het was erg underground en ER was erg meegaand, hoewel ze waarschijnlijk de helft van de tijd niet wisten dat ik weg zou rennen en een show zou spelen. Maar het was zo'n geweldige ervaring. Op een dag zal ik erover moeten schrijven, maar het genas destijds mijn poppunk-aspiraties."

Aanbevolen: