Hoe verdiende Seal zijn nettowaarde van $ 40 miljoen, en wat doet hij nu?

Inhoudsopgave:

Hoe verdiende Seal zijn nettowaarde van $ 40 miljoen, en wat doet hij nu?
Hoe verdiende Seal zijn nettowaarde van $ 40 miljoen, en wat doet hij nu?
Anonim

Het zou geen verrassing moeten zijn dat Henry Olusegun Adeola Samuel, beter bekend als Seal, volgens Celebrity Net Worth $ 40 miljoen waard is. De Britse singer-songwriter heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen platen verkocht, en zelfs mensen die niet van zijn muziek houden, zullen waarschijnlijk enkele van zijn grootste hits herkennen. Iedereen weet dat zijn vermogen meer dan verdiend is, maar wat waren de mijlpalen in zijn carrière die hem zo'n indrukwekkend fortuin hebben laten opbouwen? Tip: het was niet alleen zijn muziek. Laten we eens kijken hoe hij aan zijn zuurverdiende geld kwam en ook kijken waar hij nu is.

6 Zijn eerste nummer één single

Seal werkte al heel lang aan muziek voordat hij beroemd werd. Hij speelde al een paar jaar in pubs en bars in Engeland voordat hij lid werd van een lokale band, waardoor hij voor het eerst kon touren. Hoewel het geen succes was, was de band, Push, de eerste stap op weg naar zijn beslissing om fulltime muzikant te worden. Uiteindelijk ontmoette hij producer Adamski, die hem uitnodigde om met hem aan zijn nieuwe album te werken, en uiteindelijk schreef en speelde hij het nummer "Killer". Het nummer bereikte nummer één in het Verenigd Koninkrijk en zette hem op de kaart.

5 Het succes van zijn eerste album

Nadat "Killer" bovenaan de hitlijsten stond, was dit het begin van Seal's opkomst naar roem. Hij kreeg een platencontract aangeboden van een belangrijk Brits label dat in 1991 zijn titelloze debuutalbum uitbracht. Er zijn twee versies van het album op de markt omdat de eerste door het platenlabel werd opgejaagd. Seal vindt de tweede versie beter, maar desalniettemin zijn ze allebei geweldig.

Dit album leverde een grote bijdrage aan zijn huidige vermogen van $ 40 miljoen. Het deed het commercieel en kritisch goed toen het voor het eerst werd uitgebracht, en zijn single "Crazy" werd zijn eerste internationale hit en bereikte nummer twee in de UK Singles Chart en nummer zeven in de Billboard Hot 100. Hij won ook 3 Brit Awards de volgende jaar.

4 Zijn bekroonde discografie

Na zijn eerste album zat Seals carrière in de lift. In 1994 bracht hij nog een titelloos album uit, bekend als Seal II. Die plaat was een verbluffend commercieel succes en ontving zelfs een Grammy-nominatie voor Album van het Jaar, en singles als "Prayer for the Dying" en "Newborn Friend" deden het erg goed in de hitlijsten. De derde single, "Kiss From a Rose", ontplofte omdat het werd geremixt en gebruikt voor de soundtrack van Batman Forever. Na Seal II bracht hij nog vijf studioalbums uit: Human Being (1998), Seal IV (2003), System (2007) Seal 6: Commitment (2010) en 7 (2015). Hoewel ze niet allemaal hetzelfde succes hadden als de eerste twee albums, waren ze allemaal geweldig op hun eigen manier. Human Being ontving bijvoorbeeld gemengde beoordelingen, maar het was nog steeds gecertificeerd goud, wat betekent dat het commercieel geweldig deed. System daarentegen was zijn minst verkochte album, en toch was het een van zijn favorieten. Hij heeft ook drie coveralbums uitgebracht: Soul (2008), Soul 2 (2011) en Standards (2017).

3 Zijn werk in reality-tv

Naast het maken van muziek, is een andere manier waarop Seal zijn vermogen heeft opgebouwd, door te werken als rechter en coach voor tv-shows. Het begon toen hij als jurylid diende voor de 10e jaarlijkse Independent Music Awards om de carrières van onafhankelijke artiesten te ondersteunen, en daarna ontstonden er nieuwe kansen. In 2012 was hij een van de vocale coaches van de Australische versie van The Voice. Hij hield van die baan en bleef voor het tweede seizoen. Daarna nam hij een pauze, maar keerde in 2017 terug. Datzelfde jaar accepteerde hij het jurylid zijn voor seizoen 12 van America's Got Talent. Blijkbaar hield hij van realityshows, want in 2019 deed hij mee aan The Masked Singer als "Leopard".

2 Hij toert momenteel niet

Het is misschien teleurstellend voor fans om naar de Tour-sectie op de website van Seal te gaan en te zien dat er geen geplande concertdata zijn, maar helaas lijkt touren voorlopig niet in het verschiet te liggen. Momenteel concentreert Seal zich meer op zijn liefdadigheidswerk.

Eerder dit jaar trad hij op in het 68e jaarlijkse Boomtown Gala, waarvan vele doelen ten goede kwamen, waaronder het Children's Hospital van Los Angeles, CASA, The Rape Foundation, Exceptional Children's Foundation (ECF) en Team Primetime. Hij veilde ook een speciaal after-hours feest op Zoom.

"Elke keer als iemand de kans krijgt om iets voor kinderen te doen, dan is dat natuurlijk een goede zaak", zei Seal over het evenement. "Het was erg leuk. Het was geweldig."

1 Hij is een familieman

Tegenwoordig besteedt Seal al zijn aandacht aan zijn gezin, namelijk zijn vier kinderen. Sommige lezers herinneren zich misschien dat Seal een aantal jaren getrouwd was met supermodel Heidi Klum, en zij is de moeder van zijn kinderen. Nadat hun scheiding in 2014 was afgerond, was het echter een uitdaging voor de twee om uit te zoeken hoe ze co-ouder konden worden. Vooral tijdens de pandemie, aangezien Heidi in Duitsland woont en Seal in de VS, was er veel conflict over hoe ze de tijd met de kinderen zouden verdelen. Uiteindelijk bereikten ze echter een overeenkomst zodat ze allebei veilig tijd met hen konden doorbrengen, waarbij ze de data specificeerden die elk van de ouders zou reizen in 2020 en 2021.

"Het vereist teamwork", zei Seal eerder dit jaar. "Als je een team bent, als beide ouders een team zijn, dan is het heel gemakkelijk en dat is helemaal geen echte uitdaging … Maar je moet een team zijn. En als je geen team bent, dan kan het allemaal vallen stukjes."

Aanbevolen: