Hadden 'Peaky Blinders' een slecht laatste seizoen?

Inhoudsopgave:

Hadden 'Peaky Blinders' een slecht laatste seizoen?
Hadden 'Peaky Blinders' een slecht laatste seizoen?
Anonim

Netflix is een thuis voor veel hitprojecten, waarvan sommige in populariteit toenamen dankzij hun aanwezigheid op het streamingplatform. Een goed voorbeeld hiervan is Peaky Blinders, dat een groot succes werd na zijn debuut op Netflix.

De serie ging door de jaren heen van culthit naar sensatie en fans waren klaar voor het 6e en laatste seizoen. Er was weinig bekend over de conclusie en nu alles is onthuld, klinken mensen over het einde van de show. Het lijkt er zelfs op dat veel mensen minder enthousiast zijn over de manier waarop de dingen zijn geëindigd.

Dus, eindigde Peaky Blinders in een teleurstelling? Laten we eens kijken en zien.

Wat gebeurde er tijdens de finale van 'Peaky Blinders'?

Voor degenen die niet de tijd hebben genomen om de serie te bekijken, Peaky Blinders is de afgelopen jaren gemakkelijk een van de beste shows op het kleine scherm geweest.

Het verhaal zelf is geweldig, maar wat de show echt naar een hoger niveau tilt, is het collectieve optreden van de hoofdrolspeler. Onder leiding van Cillian Murphy is Peaky Blinders een perfect voorbeeld van wat er gebeurt als een dynamisch script tot leven wordt gebracht door een uitstekende cast.

De eerste vijf seizoenen bewoog de show zich in een langzamer tempo, waarbij zelden afleveringen werden uitgebracht.

Cillian Murphy sprak hierover en zei: "Er is altijd een soort lange pauze geweest omdat, nou ja, we doen de show en dan gaan we allemaal weg en doen andere banen - we zijn niet gebonden aan de show die de de hele tijd. Er is altijd een voldoende lange kloof tussen elke serie geweest sinds we dit begonnen te filmen in, wat, 2012? En nu is het 2022, dus als het op de wiskunde aankomt, zijn dat zes seizoenen in 10 jaar. Dus, het is lang geleden!"

Desalniettemin handhaafde het zijn grote aanhang, en alle gebeurtenissen die zich ontvouwden leidden tot wat klaar stond om een uitstekende serie-conclusie te worden.

Er was veel hype voor het laatste seizoen

2022 markeerde het begin van het einde voor Peaky Blinders. Fans hadden lang gewacht om het einde van de serie te zien, die beloofde de lat hoger te leggen en de boel voor altijd door elkaar te schudden.

Tijdens een gesprek met Variety over wat fans kunnen verwachten van het laatste seizoen, zei Cillian Murphy: "Wat kunnen ze verwachten? Ik denk dat dit het hoogtepunt is van de serie die hopelijk verbetert ten opzichte van het vorige seizoen en de meest recente een van de rijkste en diepste die we mogelijk kunnen maken, deels vanwege alle pandemische shit die er in de wereld gebeurt en, natuurlijk, het echt trieste verlies van [Helen] McCrory. Ik denk dat we vastbesloten zijn om er een speciale serie van te maken en we hebben ons extra ingezet om hard te werken. Ik denk dat de fans blij zullen zijn!"

Het lastige van laatste seizoenen is dat ze de manier waarop een show wordt waargenomen volledig kunnen veranderen. Dexter en Game of Thrones waren enorme hits die de bal lieten vallen met hun laatste seizoenen, en tot nu toe is dat alles wat mensen noemen als die shows ter sprake komen.

Dat gezegd hebbende, lijkt er een groeiende buzz te zijn dat veel fans teleurgesteld waren over het laatste seizoen van Peaky Blinders.

Is het teleurstellend geweest?

Dus, is seizoen 6 van Peaky Blinders teleurstellend geweest? Nou, de Rotten Tomatoes-scores zijn geweldig, maar er zijn wat vocale klachten geweest over het laatste seizoen.

Sommige fans wilden natuurlijk meer actie, maar anderen wilden gewoon een beter verhaal.

Zoals een gebruiker schreef: "Mensen klagen niet over gebrek aan actie. Het verhaal waait gewoon."

Als onderdeel van een ander artikel van fans, schreef iemand op Reddit: "Dit seizoen voelde als een gemiste kans."

De show kende een evolutie in seizoen 6, iets waar bepaalde fans niet blij mee waren.

Directeur Anthony Byrne sprak over fans die hetzelfde willen en zei: "Seizoen 6 is een karakterstuk over de duisternis van Tommy Shelby's ziel en het is hoe ver hij naar beneden zal moeten gaan voordat hij eruit kan komen En zal er nog iets van hem over zijn? Dat is wat het voor mij is. En het publiek dat van het personage houdt, zal meegaan omdat ze op reis zijn met deze man, met Tommy Shelby. Er zal altijd een element van mensen die precies hetzelfde willen, maar daar doen we het niet voor omdat het moet evolueren en het moet veranderen en het moet de verwachtingen van het publiek uitdagen en je meenemen op een veel diepere ervaring dan je verwacht om te gaan."

Dus, was het laatste seizoen van Peaky Blinders een teleurstelling? Misschien niet helemaal, maar het lijkt erop dat veel fans ontevreden waren.

Aanbevolen: