Wat is de beroemdste aflevering van 'King Of The Hill'?

Inhoudsopgave:

Wat is de beroemdste aflevering van 'King Of The Hill'?
Wat is de beroemdste aflevering van 'King Of The Hill'?
Anonim

Mike Judge en Greg Daniels' King Of The Hill kwamen uit in wat misschien wel de hoogtijdagen waren van animatiekomedies voor volwassenen. En toch stond het totaal los van de rest. Terwijl The Simpsons en South Park fenomenaal waren in het voorspellen van de toekomst en het maken van briljante satirische observaties van de samenleving, was King of the Hill ongelooflijk gefocust. Het vermeed niet alleen om zich in extreme gebieden te wagen, maar het leek ook veel meer geïnteresseerd in de relaties tussen de personages. In feite is dit waar King Of The Hill uitblonk.

De manier waarop Mike, Greg en hun team van schrijvers elk van de Hill-familieleden, hun vrienden en buren ontwikkelden, trok veel grote beroemdheden aan die uiteindelijk aan de show werkten. Het bouwde ook een zeer toegewijde fanbase op die 12 jaar nadat het eindigde nog steeds van de serie houdt. Deze fanbase maakt nog steeds ruzie over welke aflevering van King Of The Hill de beste is. Maar ze zouden het moeilijk vinden om te argumenteren welke de beroemdste was…

De meest beroemde aflevering van King Of The Hill

"Bobby Goes Nuts" wordt niet alleen gezien als een van de beste afleveringen van King Of The Hill, maar het is ongetwijfeld ook de beroemdste. Er zijn heel, heel weinig lijsten met "beste King Of The Hill-afleveringen" op internet die niet in de top tien staan. Maar de eerste aflevering van seizoen zes is ook overal op internet te vinden in de vorm van GIF's en memes. Vooral omdat het een van de beroemdste regels uit de hele show bevat. Een die is gebruikt door zowel King Of The Hill-liefhebbers als mensen die nog nooit van de show hebben gehoord …

Dat is mijn portemonnee! Ik ken je niet!

In de aflevering wordt deze regel de mantra van Bobby Hill nadat hij een cursus zelfverdediging voor vrouwen heeft gevolgd om zichzelf te beschermen tegen pestkoppen. Natuurlijk gaat Bobby VEEL te ver en schopt hij zowat iedereen in het kruis, inclusief zijn beide ouders.

Tijdens een mondelinge geschiedenis van de aflevering door MEL Magazine, legde internethistoricus en de hoofdredacteur van Know Your Meme, Don Caldwell, uit dat de belangrijkste reden: "Dat is mijn portemonnee! Ik ken je niet! " heeft jaren na de release van de aflevering geleefd, zowel vanwege het visuele als hoe de regel grappig is zonder context.

"Er zijn veel GIF's van die aflevering omdat het zo'n opvallend beeld is om deze kleine jongen mensen in de noten te laten schoppen. "Dat is mijn portemonnee!" is ook een meme geworden, "legde Don uit. "Het is zeker populair. Ik denk dat dat komt omdat het, buiten de context, een heel grappige regel is. Het is het onderwerp geworden van originele kunstwerken en verschillende memes - mensen hebben er zelfs tatoeages van. YouTube is absoluut de grootste plaats voor 'Dat is mijn portemonnee! ' omdat het het onderwerp is geworden van verschillende remixvideo's."

Naast het meme-vermogen van "Bobby Goes Nuts", werd de aflevering ook geprezen door critici en verdiende het een Emmy-prijs voor Pamela Adlon (die de stem van Bobby uitte) en een Annie Award voor de schrijver van de show, Norm Hiscock.

De oorsprong van "Bobby Goes Nuts"

Volgens Norm Hiscock in zijn interview met MEL Magazine, kwam het concept van "Bobby Goes Nuts" van schrijver J. B. Cook in de schrijverskamer. Hij vond het gewoon grappig als Bobby een cursus zelfverdediging voor vrouwen zou volgen. Het was de kiem voor een geweldig idee dat verder werd ontwikkeld door de andere schrijvers, voornamelijk Norm.

"Toen we het verhaal aan het ontwikkelen waren, konden we hem echter niet zomaar een cursus zelfverdediging voor vrouwen laten volgen. Het moest van Hank komen. Hank moest Bobby vertellen dat hij een bokscursus moest volgen bij de YMCA, dan zou de cursus vol zijn, dan zou Bobby bij de klas komen. Hank moest zichzelf een beetje ophangen om het verhaal te laten werken, "legde Norm uit. "Beide [makers] Mike Judge en Greg Daniels wilden altijd wat waarheid in de show - ze wilden het grappig en echt. Dus ik deed wat onderzoek naar zelfverdedigingslessen voor vrouwen. Ik belde wat en deed wat online onderzoek en ontdekte hoe een zelfverdedigingsles voor vrouwen eruit zou zien. De regel "Dat is mijn portemonnee! Ik ken je niet!” kwam uit mijn onderzoek. Ik dacht dat het grappig zou zijn als Bobby het elke keer zou schreeuwen als hij werd aangevallen, zelfs als hij de persoon kende."

Het script kwam met gemak samen. In ieder geval in tegenstelling tot andere afleveringen. En het resoneerde met het publiek op manieren die verder gingen dan hun interesse in de visuele grap van Bobby die mensen herhaaldelijk in de noten schopt. Volgens Norm is de aflevering zo sterk omdat het precies de relatie tussen Hank en Bobby raakt. De situatie zorgt ervoor dat ze allebei groeien en tegelijkertijd is het ronduit grappig.

"Ik denk dat de aflevering zo goed werkt, omdat het echt logisch is voor Bobby. Ik bedoel, als hij een life hack vond, waarom zou hij die dan niet gebruiken? Bobby denkt echt dat hij het juiste doet in de aflevering omdat hij zichzelf verdedigt, net zoals Hank dat wilde. Maar hij doet het natuurlijk niet op een manier die Hank zou goedkeuren. Hank zou een man zijn die zou willen dat zijn zoon boven de gordel sloeg - hij zou willen hem om schoon te vechten, "legde Norm uit."Ik vond het leuk om Bobby en Hank verhalen te vertellen over King of the Hill omdat ik echt een band had met Bobby. Bobby was een gevoelige jongen die openstond voor dingen, terwijl Hank meer bekrompen was, dus Bobby maakte hem gek. Het was altijd een mooie mash-up. Dat was voor mij het hart van King of the Hill, en daar kon ik me zeker in vinden. Mijn vader had zijn levensfilosofie en mijn filosofie was niet de zijne. Dus als ik iets zei, klonk het alsof gekke praat. Bobby was hetzelfde, hij was een wildcard die Hank niet echt begreep."

Aanbevolen: