Mad Max, The Birds, en nog 8 films die tot grote rip-offs hebben geleid

Inhoudsopgave:

Mad Max, The Birds, en nog 8 films die tot grote rip-offs hebben geleid
Mad Max, The Birds, en nog 8 films die tot grote rip-offs hebben geleid
Anonim

Rip-off-films maken net zo goed deel uit van Hollywood als al het andere in de industrie. Zolang filmmakers acteurs voor camera's plaatsen, zijn er allerlei soorten navolgers in alle genres. Sommige zijn "hommages" aan de originele film, terwijl andere flagrante daden van diefstal van intellectueel eigendom zijn.

En soms lijken twee films zo op elkaar dat je niet kunt zien wie wie heeft opgelicht. Verschillende Hollywood-klassiekers en grote franchises hebben navolgers voortgebracht, dus laten we enkele van de meest flagrante bezoeken.

9 'Mad Max' bracht meerdere rip-offs voort

Nadat de Mad Max-serie in de jaren tachtig begon, leek het alsof een overvloed aan off-brand sci-fi-films over de apocalyps en motorfietsen de theaters begonnen te vullen. Twee van de meest flagrante Mad Max-copycat-films zijn City Limits, die kan worden samengevat als Mad Max als het zich in het midden van Los Angeles afspeelde. Ook met Kim Cattrall en James Earl Jones in de film.

Kort na Mad Max kreeg de wereld ook Warrior of the Lost World, een film over een mompelende motorrijder die vecht tegen een kwaadaardige dictator gespeeld door Donald Pleasance (ook bekend als de originele Blofeld van James Bond). Beide films zijn geparodieerd op de film-riffing tv-show Mystery Science Theater 3000.

8 'Dementia 13' was een 'psycho' rip-off die een werkelijk legendarische carrière begon

B-filmkoning Roger Corman was beroemd om zijn namaakfilms, en hij schaamt zich er niet voor dat veel van zijn films nep zijn. Onder hen is een zeer subtiele rip-off van Alfred Hitchcock's Psycho genaamd Dementia 13. Het is bijna exact hetzelfde plot, het meisje steelt geld, ontvlucht de stad en zoekt onderdak bij een ogenschijnlijk aardig gezin, en tegen het einde van de eerste act krijgt ze vermoord door een geestesziek lid van die familie. De geluidskwaliteit van de film is afschuwelijk, maar wat nog fascinerender is, is dat dit de eerste film was die werd geregisseerd door Francis Ford Coppola, die later de films van The Godfather zou gaan regisseren. Dat klopt, de maker van een van de beste films aller tijden begon met een ripoff van Alfred Hitchcock. Hé, in Hollywood begint iedereen onderaan.

7 Ontmoet James Nguyen, Hitchcock Superfan en Copycat

Hitchcock is misschien wel een van de meest gekopieerde regisseurs ooit, en een zogenaamde 'regisseur' in de jaren 2009 nam het op zich om zijn versies van Hitchcock-klassiekers te maken. James Nguyen verdiende een fortuin in Silicon Valley en gebruikte zijn geld vervolgens om low-budget films te maken. En als we zeggen low-budget, bedoelen we LAAG. Zijn magnum opus was een film genaamd Birdemic, een film over een apocalyps veroorzaakt door zwermen Adelaars die mensen aanvielen omdat ze weigerden de klimaatverandering te stoppen. Als dat klinkt als The Birds van Hitchcock, dan is dat omdat het zo is. Ter informatie: de vogels in de film zijn allemaal CGI en de animatie is zo slecht dat ze eruitzien als PowerPoint-stickers of gepixelde GIF's uit 2005. Nguyen is een vocale Hitchcock-fan, en dit was niet zijn enige copycat-film. Hij regisseerde ook Julia en Jack en Replica, twee sciencefictionfilms die nog goedkoper waren gemaakt dan Birdemic en beide met plots die griezelig veel leken op Hitchcocks film Vertigo.

6 'Death Race 2000' is slechts een kortingsbon 'Canonball Run'

Of misschien is het een korting Smokey and the Bandit? Hoe dan ook, Roger Corman slaat weer toe met deze film. De jaren zeventig waren groot in racefilms en muscle cars, en Corman wilde meedoen aan de actie. De copycat-racefilm is best belachelijk, maar interessant genoeg is het een van de eerste films van Sylvester Stallone. Wijlen David Carradine is ook in de film te zien als een van de hoofdrolspelers. Er is onlangs een vervolg gemaakt voor Netflix, Death Race 2050.

5 'Pod People' versus 'ET'

Steven Spielberg's E. T. The Extra-Terrestrial is een hartverwarmende klassieke film over het vinden van vriendschap en begrip. Pod People is een verontrustende ripoff waarin "Trumpy" de alien chaos veroorzaakt voor zijn jongensbeschermer, maar om de een of andere reden zouden we ook van hem moeten houden? De film is gewoon raar, de buitenaardse pop was afschuwelijk, niet schattig en knuffelig zoals ET, en het acteerwerk is onvergeeflijk. Oh, en hoewel de film "Pod People" heet, is er geen enkele capsule of iets dergelijks in de film.

4 'Mac en ik' vs. 'E. T.'

Hoewel de film een hoger budget had dan Pod People, is het nog steeds een hoogdravende en pijnlijke rip-off van de Spielberg-klassieker. Mac staat voor "Mysterious Alien Creature" (ja echt) en het script van de film slaat nergens op, niet alleen het deel waar de aliens ter grootte van een mens in vacuüms worden gezogen. De film zit vol met regels die nergens op slaan, zoals wanneer de moeder zegt: "Pretty nice…" uit het niets tijdens het rijden in Los Angeles. Mac and Me werd ook gepand omdat het een onsubtiele stapel productplaatsing was. Zoals ET zijn Reese's Pieces had, had Mac zijn Coca-Cola nodig, wat blijkbaar het water van zijn planeet is (kreunt) Maar we weten zeker dat de naam "mac" niets te maken had met McDonald's, hoewel een belangrijk plotpunt treedt op wanneer een vermomde Mac om één verschijnt. Leuk weetje, Paul Rudd heeft jarenlang een clip uit deze film gebruikt om Conan O'Brien in de maling te nemen.

3 'Mega Mind' Vs. 'Verachtelijke ik'

Wie heeft wie opgelicht? Dat is de vraag. Beide films gaan over superschurken die in protagonisten zijn veranderd, beide met beroemde komieken, en beide kwamen uit in 2010, maar de ene flopte en de andere evolueerde naar een franchise van meerdere miljoenen dollars. Maar wie had het eerst het idee? Dat is de vraag.

2 'Pacific Rim' vs. 'Atlantic Rim'

Ja, er is een film genaamd Atlantic Rim, en het is eigenlijk gewoon Pacific Rim, maar met een goedkoper uitziend monster en slechter acteerwerk. Net als andere films op deze lijst, werd deze film ook geparodieerd door Mystery Science Theater.

1 'Slangen in een trein'

Ja, dit is een echte film. Ja, het is gewoon de plot van de beruchte Razzie-winnaar Snakes on a Plane, maar dan in een trein en zonder Samuel L. Jackson (het enige te bekijken deel van de originele film). Nee, het is niet de moeite waard om te zien, zelfs niet om erom te lachen. Snakes on a Plane was al erg genoeg, dus waarom iemand dacht dat het een ripoff nodig had, is gewoon verbazingwekkend.

Aanbevolen: