Waarom je Timothée Chalamet nooit in een superheldenfilm zou zien

Inhoudsopgave:

Waarom je Timothée Chalamet nooit in een superheldenfilm zou zien
Waarom je Timothée Chalamet nooit in een superheldenfilm zou zien
Anonim

Timothée Chalamet heeft al VEEL bereikt. Hij is genomineerd voor meerdere prestigieuze prijzen voordat hij zelfs maar 25 werd. Natuurlijk, er is één film waar hij spijt van heeft. Maar hij is tegenwoordig praktisch overal: hij speelt de hoofdrol in de indie-kaskraker Dune, speelt samen met Leonardo DiCaprio en Meryl Streep in de hitfilm Don't Look Up van Netflix, en neemt de rol aan van Willy Wonka in de langverwachte prequel, Wonka.

Hij heeft het allemaal gedaan, maar er is één ding dat hij nog moet doen en misschien nooit zal overwegen: de hoofdrol in een superheldenfilm. Het maakt allemaal deel uit van zijn carrièreplan. Dit is hoe de Call Me by Your Name-ster van plan is om met zijn sterrendom om te gaan.

Wat Timothée Chalamet echt voelt over zijn roem

In zijn interview met TIME in november 2021 onthulde Chalamet dat zijn populariteit nog steeds onwerkelijk voor hem aanvoelt. "Het is zo boven mijn salaris", zei hij zelfs over Dune. 'Misschien ben ik naïef, maar ik vertrouw op de krachten die er zijn. Ik ben gewoon dankbaar dat het überhaupt naar buiten komt.' Hij zei echter dat hij al deze zegeningen ook niet afwijst. "Ik zoek het uit", zei hij over het feit dat hij een publiek figuur was. "Op mijn slechtste dagen voel ik een spanning om erachter te komen. Maar op mijn beste dagen heb ik het gevoel dat ik precies op tijd groei." Sterker nog, hij is ook niet bang om kwetsbaar te zijn.

"Timothée is een bedachtzame, poëtische geest", zegt Dune-regisseur Denis Villeneuve. "Ik ben altijd onder de indruk van zijn mooie kwetsbaarheid." Hoewel de acteur niet veel deelt over zijn persoonlijke leven, deinst hij er niet voor terug om op te komen voor zijn overtuigingen. "Ik heb het gevoel dat ik hier ben om te laten zien dat het dragen van je hart op je mouw O is. K., "zei hij. Het is waarschijnlijk waarom hij zich niet druk maakt over de perceptie van het publiek over hem. "Om de bal creatief aan het rollen te houden, heb je een zekere onwetendheid nodig over de manier waarop je wordt geconsumeerd", zei hij. Hij voegde eraan toe dat het een film wordt genoemd ster is "als de dood."

De jonge acteur is ook van plan zijn platform te gebruiken om iets "minder op Instagram te delen en iets intrinsieks" te doen aan zaken als geestelijke gezondheid en bewustzijn van klimaatverandering. "Ik denk niet dat het toeval is dat dezelfde generatie die de oververhitte planeet erft, de generatie is die zegt: 'Hé, hier heerst een zekere mate van zelfgenoegzaamheid'", zei hij.

Waarom maakt Timothée Chalamet geen superheldenfilms?

Over zijn succesvolle reis naar Hollywood gesproken, zei Chalamet dat er een gids in de industrie kwam. "Ik wil geen flauw, zichzelf wegcijferend iets zeggen," zei hij. "Het is een combinatie van geluk en goed advies krijgen in het begin van mijn carrière om mezelf niet in een hokje te stoppen. Hij heeft ook "een van zijn helden" gecrediteerd voor het geven van enkele vormende woorden van wijsheid toen hij begon. "Een van mijn helden - ik kan niet zeggen wie of hij zou me een schop onder mijn kont geven - hij sloeg zijn arm om mij De eerste avond dat we elkaar ontmoetten en me wat advies gaven, "vertelde hij. "Geen harddrugs en geen superheldenfilms."

Chalamet herinnerde zich ook dat hij geduldig wachtte op banen die hij wilde in plaats van auditie te doen voor zomaar een project, vooral tv-programma's die zijn groei alleen maar zouden belemmeren. "Niet dat die kansen volop op me afkwamen", legde hij uit. "Omdat ze dat niet waren. Maar ik had een marathonmentaliteit, wat moeilijk is als alles instant bevrediging is." In die tijd voelde hij zich onzeker, vooral omdat hij stopte met studeren - een sprong die hij achteraf beschreef als 'krankzinnig'. Tijdens die fase voelde hij deze "verpletterende angst van het gevoel alsof ik veel te geven had zonder enig platform."

Wat Timothée Chalamet echt voelt over het doen van 'Wonka'

Toen hem werd gevraagd naar het spelen van de titelrol in Wonka, gaf Chalamet toe dat hij aanvankelijk het gevoel had dat hij de erfenis van Sjakie en de Chocoladefabriek niet respecteerde. "Ik voelde me buiten mijn klasse", zei hij over het spelen van het iconische personage. "Alsof ik de geschiedenis aan het ontheiligen was!" Toen het project werd aangekondigd, verwierpen fans hem onmiddellijk als Willy Wonka. Uiteindelijk raakten mensen opgewarmd voor het prequel-concept.

Ondanks de druk om zo'n klassieke rol op zich te nemen, zei Chalamet dat het goed voelde om aan Wonka te werken. "Het gaat niet om de donkere emoties in het leven", zei hij. "Het is een feest om uit het centrum te zijn en OK te zijn met de vreemdere delen van jou die er niet helemaal bij passen." De film komt uit in maart 2023. Volgens bronnen zal het de eerste keer zijn dat The French Dispatch-acteur zijn dans- en zangkunsten laat zien. Hij heeft naar verluidt veel getraind voor de muzikale nummers in de film.

Aanbevolen: