De meest verrassende dingen die andere beroemdheden over Jay-Z hebben gezegd

Inhoudsopgave:

De meest verrassende dingen die andere beroemdheden over Jay-Z hebben gezegd
De meest verrassende dingen die andere beroemdheden over Jay-Z hebben gezegd
Anonim

Jay-Z is een van de meest iconische rappers van zijn tijd. In tegenstelling tot de meeste artiesten had de ‘Empire State of Mind’-rapper niet de steun van een platenlabel toen hij zijn carrière begon. In plaats daarvan begon hij als ondernemer en groeide zijn publiek met de dag totdat hij een begrip werd.

Als rapper heeft Jay-Z tot nu toe twaalf studioalbums uitgebracht, een aantal nummer 1-hits gescoord, 23 Grammy-awards gewonnen en miljoenen platen verkocht. Als zakenman heeft hij geschiedenis geschreven door de eerste miljardair van rap te worden. Zijn succes heeft hem zowel aanbidding als haat opgeleverd. Hier zijn enkele goede en slechte dingen die over de rapper zijn gezegd:

6 Kanye West noemt Jay-Z nog steeds zijn baas

De relatie tussen Kanye West en Jay-Z is lang en gecompliceerd. Het paar werkte samen en bracht hit na hit uit, en albums zoals Watch the Throne. Het ging echter mis, en een te vaak heeft Kanye tirades gemaakt over Jay-Z en Beyoncé op het podium. Gezien de nu zure relatie zou je verwachten dat hij helemaal geen respect voor Jay-Z zou hebben, maar dat kon niet verder van de waarheid zijn. In de laatste aflevering van Drink Champs, toen Kanye werd gevraagd tegen wie hij het zou opnemen in een Verzuz-gevecht, in ware Kanye-geest, zei hij dat er minstens vier mensen nodig zijn om tegen hem in te gaan. Toen Jay-Z werd grootgebracht, zei Kanye: "Nee, want dat is mijn baas, ik zou nooit tegen Jay ingaan."

5 Nas: “Hiphop moet God danken voor Jay-Z”

Elke fervente Jay-Z-fan weet dat het in de jaren '90 niet bijzonder goed ging tussen Jay-Z en zijn toenmalige aartsvijand Nas. Het kwaad bloed tussen de twee begon in 1996 toen Nas niet kwam opdagen voor een opnamesessie. Door de jaren heen zouden ze elkaar dissen via hun muziek, zoals Nas' memorabele diss-track 'Ether' van zijn album Stillmatic. In Jay-Z's diss-track 'Supa Ugly' samplede de rapper niet alleen de muziek van Nas, maar beweerde hij ook een affaire te hebben gehad met de toenmalige vriendin van Nas. De afgelopen jaren hebben we Jay-Z en Nas hun rundvlees zien pletten. Tijdens een vorig interview had Nas het volgende te zeggen over de hitmaker 'Run This Town': …Hip-Hop moet God danken voor Jay-Z…Als zakenman stierf Martin Luther King, Malcolm X stierf voor Jay. Dus het feit dat hij doet wat hij doet, is een oproep tot ontwaken voor iedereen.”

4 Dame Dash denkt dat Jay-Z niet gek is”

Toen Jay-Z begon in de muziekbusiness, was Damon Dash een van de mensen die zo hard voor hem hebben gewerkt om sterren te worden. Het gerucht gaat dat Dash mogelijk meer in Jay-Z geloofde dan in zichzelf. Damon en Jay-Z hadden een publieke fall-out, en voor iemand die zo hard werkte om de rapper naar de top te zien klimmen, lijkt hij weinig tot geen herinnering te hebben aan de goede tijden. In een interview op de No Jumper-podcast bracht de gastheer Jay-Z ter sprake, waarop Dash zei: Iedereen weet dat Jay niet sh is. Iedereen weet dat…Luister, als je het aan iemand in de branche vraagt, is het algemeen bekend dat Jay niet sh is.”

3 Beyoncé's 'Lemonade'-album had een aantal verbazingwekkende onthullingen

In 2016 dropte Beyoncé zonder waarschuwing haar zesde studioalbum, Lemonade. Het meesterwerk was uniek in zijn soort, met andere prominente artiesten zoals Kendrick Lamar en The Weeknd. Het album was dat jaar het bestverkochte werk, grotendeels vanwege het kunstenaarschap, maar ook vanwege de controverse rond het bedrog van Jay-Z. Het werk, dat als een van Beyoncé's beste tot nu toe wordt beschouwd, bevat referenties als 'You better call Becky with the good hair' en '…This is your final warning. Je weet dat ik je het leven schenk. Als je deze sh nog een keer probeert, raak je je vrouw kwijt', waarvan men dacht dat ze allebei gericht waren op Jay-Z.

2 Hoe Trevor Noah Jay-Z's bodyguard speelde

In wat een leukere onthulling is, mocht komiek Trevor Noah een minuut lang de bodyguard van Jay-Z spelen. Dit onthulde de talkshowpresentator tijdens een segment van zijn show genaamd 'Between the Scenes'. Tijdens een prijsuitreiking maakte Anthony Anderson, de presentator van de show, een abrupt einde en waren de lijfwachten van Jay-Z nergens te bekennen. Terwijl een menigte om Jay-Z heen zwermde, dook Trevor Noah naar binnen en begeleidde Jay-Z op weg naar buiten, totdat zijn beveiliging het overnam. "Hij doet geweldig werk", zei Jay-Z tegen zijn mannen. Dat was geweldig, schat! We moeten het nog een keer doen, schat! Dat was geweldig!" De mogul vertelde het aan Noah terwijl hij in zijn auto stapte.

1 Het enige waar Oprah Winfrey het niet mee eens is

Als het op hun succesverhalen aankomt, hebben mediamagnaat Oprah Winfrey en Jay-Z veel gemeen. Beiden komen uit een armoedige achtergrond, beiden hebben een ongelooflijke carrière opgebouwd in entertainment. Oprah en Jay-Z hebben allebei een geweldige erfenis en hebben meer dan een miljard dollar om te laten zien voor hun harde werk. In veel opzichten hebben ze betrekking op strijd en succes, behalve als het om één ding gaat; een etnische smet van één woord die vaak wordt gebruikt door Jay-Z. In een interview in 2009 vertelde Oprah de rapper: … Toen ik je een paar jaar geleden ontmoette, bespraken we onze onenigheid over het gebruik van het N-woord en vrouwenhatende teksten in rapmuziek. Denk je dat het gebruik van het N-woord nodig is?”, waarop Jay-Z antwoordde: “Niets is nodig. Het is gewoon onderdeel geworden van de manier waarop we communiceren. Mijn generatie heeft niet dezelfde ervaring met dat woord gehad als generaties voor ons. We waren niet zo dicht bij de pijn. Dus op onze manier hebben we het woord ontwapend. We hebben de vuurpen uit de granaat gehaald.”

Aanbevolen: