Waarom Hayden Panettiere een pauze nam van acteren

Inhoudsopgave:

Waarom Hayden Panettiere een pauze nam van acteren
Waarom Hayden Panettiere een pauze nam van acteren
Anonim

Fans van actrice en zangeres Hayden Panettiere zullen blij zijn te horen dat ze een comeback maakt op het witte doek. Ze maakte eerder dit jaar wel een cameo in de slasher-film Scream, zij het in een niet-gecrediteerde rol als feestganger. De 32-jarige is echter bevestigd voor een meer solide optreden in de release van Scream 6 volgend jaar.

Panettiere stopte voor het eerst met acteren na 2016, toen ze samen met Viola Davis in de rechtszaaldramafilm Custody speelde. Dit vertrek was vooral ingegeven door persoonlijke problemen in haar leven, waaronder relatieproblemen en een postpartum depressieve fase die ze doormaakte na de geboorte van haar dochter, Kaya Evdokia Klitschko.

Panettiere had een knipperlichtrelatie met makelaar Brian Hickerson na haar scheiding van de Oekraïense bokser die politicus werd, Wladimir Klitschko. Haar betrokkenheid bij Hickerson was op zichzelf al rommelig, waarbij de aspirant-acteur haar bij verschillende gelegenheden fysiek mishandelde. Deze uitdagingen hebben haar in de schijnwerpers gehouden ondanks het feit dat ze een pauze nam van acteren om te proberen een soort privacy te vinden. Dit is hoe haar plan tot nu toe is uitgekomen.

8 Wie is Hayden Panettiere?

Hayden Panettiere werd geboren op 21 augustus 1989 in Palisades, New York. De acteergenen waren al sterk in haar familie, aangezien haar moeder, Lesley R. Vogel, een soap-actrice was, bekend van rollen in shows als ABC's Loving uit de jaren '80 en de film Sister Sensei in 1994.

Haar vader is Alan Lee 'Skip' Panettiere, een voormalige brandweerman bij de brandweer van New York. Ze heeft een jongere broer, Jansen Panettiere, die ook acteur is. Panettiere is ooit getrouwd geweest en Kaya Klitschko is tot nu toe haar enige kind.

7 Hayden Panettiere's acteer CV

Hayden Panettiere acteert al sinds ze de wereld om haar heen goed kon begrijpen. Een maand voor haar eerste verjaardag verscheen ze voor het eerst op het scherm in een tv-commercial. Ze zou haar acteercarrière in 1994 beginnen, toen ze Sarah Roberts begon te spelen in One Life to Live.

Ze volgde dat met een stint op CBS' Guiding Light, tussen 1996 en 2000. De grootste rollen van Panettiere's carrière waren in de tv-shows Heroes en Nashville. Ze speelde ook in films als Remember the Titans, Raising Helen en I Love You, Beth Cooper.

6 Hayden Panettiere's muziekcarrière en tijd op 'Nashville'

Hayden Panettiere is niet alleen actrice, maar ook een getalenteerde zangeres/songschrijver. Deze kant van haar kwam naar voren toen ze speelde als Juliette Barnes in de muzikale dramaserie Nashville op ABC en later op CMT. De meeste van haar uitgebrachte muziek staat onder de vlag van de tv-show.

In 2012 en 2013 werd ze genomineerd bij de Golden Globes voor beste vrouwelijke bijrol dankzij haar werk aan Nashville. Panettiere is ook een eenmalige Grammy Award-genomineerde artiest, voor haar rol in de animatiefilm A Bug's Life uit 1998.

5 Waarom stopte Hayden Panettiere met acteren?

Nadat haar huwelijk met Wladimir Klitschko in 2018 eindigde, was Hayden Panettiere op het hoogtepunt van haar strijd met postpartumdepressie. Als gevolg daarvan nam de gepensioneerde bokser de voogdij over hun dochter Kaya over, en de actrice zag haar slechts af en toe.

Als gevolg hiervan besloot ze een pauze te nemen van acteren en zich te concentreren op beter worden. Nashville en Custody zijn de enige twee volwaardige rollen die Panettiere meer dan vijf jaar heeft gespeeld.

4 Is Hayden Panettiere ook gestopt met zingen?

Aangezien haar muziek meestal altijd verbonden was met haar persona als Juliette Barnes in Nashville, is het moeilijk te zeggen of zingen iets is waar Hayden Panettiere ook bewust van wegliep. In feite heeft ze echter geen nummer meer uitgebracht sinds de laatste aflevering van de show op CMT, die teruggaat tot juli 2018.

Of Panettiere een verlangen heeft om een onafhankelijke zangcarrière op te bouwen of niet, is iets dat alleen de tijd zal leren.

3 Wat doet Hayden Panettiere nog meer?

Naast zingen en acteren heeft Hayden Panettiere ook als model gewerkt. Zoals ze deed met acteren, is modellenwerk een pad dat ze van jongs af aan heeft gevolgd en tot ver in de volwassenheid heeft nagestreefd. Ze heeft de laatste tijd echter niet zoveel met het vak gedaan, maar in plaats daarvan koos ze ervoor om prioriteit te geven aan haar acteercarrière.

In de jaren sinds ze stopte met acteren, was Panettiere gefocust op activisme. Een van de oorzaken die ze heeft verdedigd, is bewustzijn voor problemen zoals postpartumdepressie en huiselijk geweld. De afgelopen maanden is ze openhartig geweest over de oorlog in Oekraïne, waar haar ex-man nu woont - en de laatste maanden in de frontlinie.

2 Hayden Panettiere in 'Scream 6'

Hayden Panettiere was voor het eerst te zien in de Scream-franchise in 2011, toen ze het personage Kirby Reed speelde in de vierde film van de serie. Aan het einde van de film werd aangenomen dat haar personage dood was, maar haar terugkeer in Scream 5 dit jaar is het bewijs dat ze toch leeft.

Hoewel de omvang van haar cameo in die film op een foto stond, zal ze volgend jaar weer live optreden, wanneer de volgende Scream wordt uitgebracht.

1 Zal Hayden Panettiere meer acteerwerk doen na 'Scream 6'?

Behalve de bevestiging dat ze terugkomt als Kirby Reed in Scream 6, is er geen aankondiging van Hayden Panettiere of haar team over haar toekomstige carrière als actrice. Er werd altijd aangenomen dat haar beslissing om te stoppen met acteren een tijdelijke was, en deze nieuwe rol bewijst in ieder geval dat dit het geval is.

Of ze nog meer actief werk op zich zal nemen in de onmiddellijke nasleep van de Tyler Gillett-film, v alt echter nog te bezien.

Aanbevolen: