Hugh Hefner was niet echt de eigenaar van de Playboy Mansion, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Hugh Hefner was niet echt de eigenaar van de Playboy Mansion, hier is waarom
Hugh Hefner was niet echt de eigenaar van de Playboy Mansion, hier is waarom
Anonim

Vijf jaar na zijn dood ha alt Hugh Hefner nog steeds de krantenkoppen vanwege zijn 'beledigende' relaties met zijn voormalige vriendinnen. De recente A&E-documentaire Secrets of Playboy heeft ervoor gezorgd dat het leven in de Playboy Mansion een nachtmerrie lijkt. Toch geloven veel fans van Hef dat het landhuis in zijn glorie zal worden hersteld, net als het merk een nieuwe richting inslaat met Cardi B als eerste creative director in residence. Een paar jaar geleden is de nieuwe eigenaar van het Playboy Mansion ook begonnen met grote verbouwingen in het pand. Maar wist je dat Hef de plek niet zelf in bezit had? Laten we eens kijken naar de geschiedenis ervan.

Hoe begon Hugh Hefner het Playboy Mansion?

De Playboy Mansion die we nu kennen, ook wel bekend als de Playboy Mansion West, was niet de originele 'box' van Hef. Het eerste Playboy Mansion werd in 1959 opgericht in Chicago's Gold Coast, zes jaar nadat Playboy in Chicago werd opgericht. Het was een gebouw van 70 kamers van baksteen en kalksteen met een theater, een bowlingbaan en een zwembad in de kelder dat je rechtstreeks vanuit de woonkamer kon bereiken. Toen hij daar woonde, had Hefner een bord boven de voordeur met de tekst: "Si Non Oscillas, Noli Tintinnare", wat betekent: "Als je niet zwaait, bel dan niet."

Na fulltime naar Californië te zijn verhuisd, verhuurde Hef het landhuis aanvankelijk aan de School of the Art Institute of Chicago voordat hij het aan hen schonk. Uiteindelijk verkocht de school het herenhuis dat vervolgens werd herontwikkeld tot luxe appartementen. De oprichter van Playboy kocht het herenhuis in L. A. in 1971 nadat zijn toenmalige vriendin Barbi Benton hem had overgehaald. Vervolgens kocht hij het landgoed van 5,7 hectare voor $ 1.1 miljoen - de duurste woning in L. A. op dat moment.

Tegen de tijd dat Hefner stierf, was het een landgoed van 20.000 vierkante meter met 12 slaapkamers, 21 badkamers, een thuisbioscoop, een wijnkelder, drie dierentuin-/volièregebouwen, een dierenbegraafplaats, tennis en basketbal rechtbanken, een zwembad, een pension met vier kamers en een apart speelhuis.

Waarom Hugh Hefner niet echt de Playboy Mansion bezat

Het is niet zo dat Hef het niet kon betalen, maar de Playboy Mansion was eigenlijk eigendom van Playboy Enterprises. Het is allemaal technisch, maar de naam van Hef stond niet op de akte. Als gevolg hiervan huurde hij van het bedrijf en betaalde hij $ 100 per jaar. Dat is nog eens een leuke oprichterskorting. In 2016, voordat hij stierf, zette hij het pand te koop. Het had een prijskaartje van $ 200 miljoen. Maar er was een addertje onder het gras - de nieuwe eigenaar zou hem de rest van zijn leven van hen moeten laten huren voor $ 1 miljoen per maand.

Toen het nieuws van Hefs dood bekend werd, werd het landhuis onmiddellijk geplunderd."De slaapkamers - zelfs die van Hef - werden ontdaan van dingen zoals seksspeeltjes, vergulde beelden, gebruikte lakens en lingerie", vertelde een bron aan US Magazine Globe. "Waardevolle kunst werd van de muren gerukt - met afdrukken van de lijsten nog steeds zichtbaar." Ze hebben alleen de armaturen in de speelkamer gespaard omdat ze te groot waren om te stelen.

Voor die tijd verkeerde het landhuis al in slechte staat. Blijkbaar weigerde Hefner om iets in de plaats te veranderen. "Hij gaat bijna nooit het huis uit en weigert iets in het landhuis te veranderen, dus de hele plaats voelt alsof het vastzit in de jaren tachtig", zei voormalig Playmate Carla Howe in 2015. "De enige telefoons die je ziet zijn oude hang-on-the- muren en er is niets hi-tech, zelfs de fitnessapparatuur staat er al jaren. En omdat er al zo lang niets is veranderd in de kamers, hebben ze de neiging om een vochtige geur te hebben."

Wie is nu eigenaar van het Playboy Mansion?

The Playboy Mansion is momenteel eigendom van Daren Metropoulos, mede-eigenaar van Hostess Brands. Hij kocht het kleinere herenhuis aanvankelijk in 2009 voor $ 18 miljoen. In 1996 breidde Hef het pand uit door het naastgelegen herenhuis te kopen, een kleinere, spiegelbeeldige versie van het hoofdgebouw. Hij kocht het voor zijn toen gescheiden vrouw Kimberly Conrad en hun kinderen. In 2016 kocht Metropoulos het grotere herenhuis voor $ 100 miljoen. Hij liet Hefner van hem huren tot zijn overlijden.

"Ik ben buitengewoon gepassioneerd over de architectuur en kijk uit naar deze gedenkwaardige kans om een van de mooiste landgoederen van het land te transformeren", zei Metropoulos na de aankoop van het onroerend goed. "Zoals meneer Hefner wist, ben ik van plan om het pand zorgvuldig te renoveren met de hoogste kwaliteit en normen in gedachten." Het herenhuis ondergaat momenteel een ingrijpende renovatie. De stad Los Angeles heeft ook een overeenkomst gesloten met Metropoulos die het landhuis permanent beschermt tegen sloop.

Aanbevolen: