Waarom Hugh Hefner echt spijt had van de Playboy-cover van Donald Trump

Inhoudsopgave:

Waarom Hugh Hefner echt spijt had van de Playboy-cover van Donald Trump
Waarom Hugh Hefner echt spijt had van de Playboy-cover van Donald Trump
Anonim

Donald Trump is nooit vreemd geweest aan controverse. In feite lijkt het hem te volgen waar hij ook gaat. Van wilde feesten in het Playboy-huis met Hugh Hefner tot zijn cameo in een erotische film, de geschiedenis van Donald Trump met Playboy en zijn overleden oprichter is lang en turbulent. Het is geen verrassing dat de man die de objectivering van vrouwen in de mainstream media mainstreamde, daadwerkelijk op de cover van Playboy heeft gestaan. Maar wist je dat Hugh Hefner toch niet echt van de omslag van Trump op het tijdschrift hield?

6 Trump stond op de Playboy-cover in 1990

Trump stond in 1990 op de omslag van het pittige Playboy-magazine en hij had het zelfs een aantal jaren in zijn kantoor in New York, naast onderscheidingen van religieuze groeperingen en knipsels uit andere tijdschriften van minder expliciete aard. In de beroemde Playboy-cover draagt Trump een smokingbroek, een wit overhemd, een buikband en een vlinderdas. Maar Playmate Brandi Brandt is alleen bedekt door zijn jas en niets anders.

5 Trump noemde zelfs de cover tijdens zijn campagne voor de presidentsverkiezingen

Het was geen geheim dat de voormalige president van de Verenigde Staten buitengewoon trots was op de omslag en zijn uitgebreide interview in de Playboy-editie van maart 1990. Hij pochte: "Ik was een van de weinige mannen in de geschiedenis van Playboy die op de cover stond" tegen een verslaggever die een rondleiding door zijn kantoor maakte tijdens de presidentiële campagne van 2016. Trump omarmde zijn associatie met het expliciete tijdschrift en zou zelfs exemplaren van het tijdschrift hebben gesigneerd tijdens campagnestops.

4 Trump en Hefner waren eigenlijk goede vrienden

Voordat hun relatie verzuurde, waren Donald Trump en Hugh Hefner eigenlijk goede vrienden met elkaar. In 1993 nodigde het tijdschrift Playboy Trump uit als gastfotograaf en interviewer bij een landelijke zoektocht naar Playmate. Zeven jaar later was Trump te zien in een expliciete Playboy-video, waarin een aantal naakte vrouwen in seksuele posities te zien waren. In 2006 nodigde Trump Hefner zelfs uit voor zijn tv-programma The Apprentice om te spreken over de oorsprong van het merk Playboy en om de kandidaten zakelijk advies te geven. Hefner gaf zelfs een poolparty voor de deelnemers aan de show met tientallen Playmates, waaronder Karen McDougal die in 1998 werd uitgeroepen tot Playmate of the Year.

3 Hefner's spijt

Hugh Hefner hoopte dat de presidentiële nominatie van Donald Trump een teken was dat de Republikeinen het sociaal conservatisme voorbij waren, maar dit was niet het geval, wat er in wezen toe leidde dat Hefner zijn langdurige vriendschap met de voormalige president beëindigde. Volgens Newsweek schreef Hefner eigenlijk een stuk voor Playboy met de titel 'The Conservative Sex Movement', dat snel van de Playboy-website werd verwijderd. In het essay sprak Hefner over de triomf van Trump over mensen als Ted Cruz in de presidentiële voorverkiezingen van 2016 als “bewijs van een seksuele revolutie in de Republikeinse Partij”, wiens “kiezers Donald Trump nomineerden, een driemaal getrouwde New Yorkse ondernemer die ooit eigenaar was van de Miss USA-verkiezing, over Cruz, de zoon van een predikant. Het is een teken van de enorme veranderingen in de ‘familiewaardenpartij’.”

Maar Hefners hoge achting voor Trump verzuurde al snel toen Trump zich tijdens zijn presidentiële campagne opwierp als een verdediger van de waarden van conservatieve christenen die, interessant genoeg, dezelfde mensen waren die Hefner als zijn vijanden beschouwde. Niet alleen dat, maar Trump benoemde ook een sociaal conservatief die een tegenstander was van het homohuwelijk, Mike Pence, als zijn vice-president. Het verbod van Trump op transgenders in het leger in augustus was zeker een oorzaak van de verslechtering van de relatie, omdat Hefner een levenslange voorstander was van LGBT-rechten. In een artikel met de titel 'Donald is a Family Friend and He's Full of S', beschrijft de zoon van Hugh Hefner Donald Trump als een egoïstische psychopaat die racistische ideologieën zou herhalen om zijn eigen ego te bevredigen.

2 Hugh Hefner hield er niet van dat Trump zich bemoeide met zijn creatieve beslissingen

Voormalig Playboy-redacteur, Heidi Parker, suggereerde dat Hefner en Trump's hekel aan elkaar teruggaat tot 2004. In 2017 schreef Parker dat Trump wilde dat vrouwelijke castleden van The Celebrity Apprentice met hem op de cover van Playboy zouden poseren, waarop Hefner antwoordde met "Ewww". Hij wees de suggestie van Trump af en vertelde Parker dat hij het idee niet leuk vond. Trump eiste vervolgens dat Parker zou worden ontslagen. Parker schreef: "Ik was geschokt dat Trump wilde dat ik ontslagen werd en nog meer geschokt Hef deed alsof hij zijn vriend was, maar mocht hem echt helemaal niet".

1 Wat heeft Cooper Hefner ermee te maken?

Cooper Hefner, de jongste zoon van Hugh en chief creative officer van Playboy Enterprises, was niet verlegen om zijn minachting voor Trump te uiten. In 2016 vielen vader en zoon Hugh en Cooper Hefner volgens de Daily Mail 'familievriend' Donald Trump aan voor zijn 'achterlijke politiek'. Ze vergeleken hem met George Wallace, destijds de gouverneur van Alabama die de segregatie op scholen probeerde te handhaven. Cooper Hefner vertelde The Hollywood Reporter: “We hebben geen respect voor de man. Er is een persoonlijke schaamte omdat Trump iemand is die op onze cover heeft gestaan.” Cooper Hefner twitterde ook: "Als het team van Playboy uit 1990 het platform van Trump had gekend, dan zou de president nooit zijn weg naar onze cover hebben gevonden."

"Ja, er zijn lifestyle-componenten in Playboy, maar het is echt een filosofie over vrijheid. En nu de geschiedenis zich in re altime herha alt, wil ik dat Playboy centraal staat in dat gesprek." Cooper was ook vocaal over het feit dat hij niet van de populistische politiek van de voormalige president hield. Hij vergeleek zijn leiderschap met de conservatieve stijl van Eisenhower in de jaren vijftig, waarin duizenden Amerikanen werden ondervraagd over vermeende banden met het communisme.

Aanbevolen: