Deze Dolly Parton-films werden absoluut door critici verwijderd en hadden haar carrière kunnen beëindigen

Inhoudsopgave:

Deze Dolly Parton-films werden absoluut door critici verwijderd en hadden haar carrière kunnen beëindigen
Deze Dolly Parton-films werden absoluut door critici verwijderd en hadden haar carrière kunnen beëindigen
Anonim

Voor elke hit is er een misser. Of, in het geval van Dolly Parton, zijn er een paar. Hoewel de superster van de countrymuziek zeker in haar deel van onvergetelijke films heeft gestaan, heeft ze ook deel uitgemaakt van een paar echt verschrikkelijke films. Zo erg zelfs dat ze haar carrière hadden moeten beëindigen. Of ze zouden iemand anders zijn geweest.

De waarheid is dat Dolly Parton zo algemeen geliefd is (en misschien gewoon een heilige is), dat het er eigenlijk niet toe doet hoe slecht de film is. Als ze komt opdagen en maar een greintje van haar authentieke charme onthult, is dat genoeg om zelfs de meest ongeïnspireerde film een beetje draaglijker te maken. Helaas was haar charme alleen niet genoeg om deze films te redden…

6 Dolly Parton was in Miss Congeniality 2

Dolly Parton is op geen enkele manier de reden waarom Miss Congeniality 2 zo ronduit verschrikkelijk is. In feite is ze maar kort in de film te zien. En haar scène is enigszins gedenkwaardig, aangezien het eindigt met het feit dat ze tegen de grond wordt getackeld. Maar de film staat op 16% op de Tomatometer op Rotten Tomatoes.

Toen het voor het eerst werd uitgebracht in 2005, zei de veelgeprezen filmcriticus Roger Ebert zelfs dat er "geen goede reden" was om het zelfs maar te zien. Andere critici waren zelfs nog strenger en bekritiseerden de ondersteunende cast omdat ze het saaie verhaal niet een beetje interessanter hadden gemaakt.

5 Dolly Parton was in de Beverly Hillbillies

Een film maken op basis van een succesvolle retro sitcom is ongelooflijk moeilijk. Sommigen zullen zelfs zeggen dat het onmogelijk of op zijn minst buitengewoon gevaarlijk is. Misschien is dit de reden waarom de film The Munsters van Rob Zombie al vreselijke recensies krijgt voorafgaand aan de release in september 2022. Maar hopelijk is het niet half zo erg als The Beverly Hillbillies uit 1993.

Net als Miss Congeniality 2, verscheen Dolly Parton als zichzelf in de film met een Rotton Tomatoes-score van slechts 22%. Maar niet elke cameo van Dolly Parton kan zo sterk zijn als die ze deed in Frankie & Gracie naast haar 9 tot 5 co-sterren, Lily Tomlin en Jane Fonda. Hoewel haar cameo in The Beverly Hillbillies vreemd en misplaatst aanvoelde, was dit zeker niet het slechtste deel van de film. Terwijl het zijn budget terug verdiende, hadden zowel filmbezoekers als critici een hekel aan de film.

"Vier schrijvers werkten aan het script, en ze zouden zich allemaal moeten schamen", schreef Jonathan Rosenbaum in een brute recensie in The Chicago Review.

En Roger Ebert schreef: "Stel je de domste sitcom van een half uur voor die je ooit hebt gezien, draai het uit tot 93 minuten door het nog dunner en oppervlakkiger te maken, en je hebt deze film. Het is verschrikkelijk. zelfs echt een goede versie van wat het ook was dat de tv-serie aantrekkelijk maakte."

4 Dolly Parton was in vreugdevol lawaai

Dolly Parton speelde samen met Queen Latifah in de film van 2012 en het viel niet te ontkennen dat het paar chemie had. Maar zoals Peter Travers van Rolling Stone opmerkte: "Dolly en de koningin worden gedwongen een dialoog te spreken die twee Meryl Streeps zou stikken." En een criticus van de Globe and Mail noemde de evangeliefilm "een onheilige puinhoop".

Auw.

Wat betreft de consensus van de rest van de critici, zowel Queen Latifah als Dolly Parton verdienen veel beter materiaal.

3 Dolly Parton was in Frank McKlusky, C. I

2002's Frank McKlusky, C. I. was zo onmemorabel dat het slechts drie recensies op Rotten Tomatoes heeft. Maar een daarvan, geschreven door JoBlo van JoBlo's Movie Network, schreef simpelweg: "Af en toe komt er een film langs om ons eraan te herinneren hoe erg een film echt kan zijn. Frank McKlusky C. I. is die film!"

Anderen noemden het "dom", "aanstootgevend" en "dom". …Zeker niet de beschrijvingen die je normaal gesproken zou toeschrijven aan iets waar Dolly Parton aan meedeed. Helaas was Dolly erg aanwezig in de film. Waarom liet haar presentatie haar in hemelsnaam deelnemen aan zo'n belachelijke film over een onderzoeker van verzekeringsclaims die een overdreven moordcomplot aan het licht bracht?

2 Dolly Parton was in strass

Zowel Dolly Parton als Sylvester Stallone bevonden zich in de uiterste flop die de Rhinestone uit 1984 was.

"Iedereen weet dat het koppelen van Sylvester Stallone en Dolly Parton in een screwball-komedie een klassiek 'sinaasappelsap op je cornflakes'-scenario is; leuk op zichzelf, mix de twee legendarische merken samen en je krijgt een zoete, plakkerige, onverteerbare puinhoop die aan de kom blijft kleven, "schreef Eddie Harrison van Film Authroty voordat hij de zangeres "Jolene" complimenteerde.

Parton krijgt hier een gratis pas; haar stem klinkt geweldig en haar originele liedjes zouden een fatsoenlijke muziekfilm mogelijk maken. Maar de tweede viool spelen voor Stallone die Old Macdonald zingt, is voor niemand goed, en elke film die eindigt met twee duetten met de niet-stem van Stallone is op pruimen.

Roger Ebert probeerde Dolly en complimenten ook te geven terwijl ze haar film een terechte diss serveerde: "Dolly Parton heeft geweldige energie en een geweldige stem, en zeker, Sylvester Stallone heeft een gave voor fysieke komedie met hambone. Maar deze film is zo dun dat ze allebei merkwaardig afwezig lijken."

1 Dolly Parton was in het jaar dat Dolly Parton mijn moeder was

The Year Dolly Parton Was My Mom is een heel kleine Canadese film die geen publiek kon vinden. De weinige critici die daadwerkelijk tijd aan de film uit 2017 hebben besteed, konden er niet helemaal in meegaan. De meesten vonden het saai, vooral omdat Dolly Parton's rol in de film eigenlijk minuscuul is.

Jason Anderson at eye WEEKLY schreef: "Helaas is de film van [regisseur Tara] Johns minder bevredigend als het gaat om zaken die niet direct betrekking hebben op Dolly Parton."

Aanbevolen: