Wat is Martha Stewart's bedrijf 'Martha Stewart Living' vandaag waard?

Inhoudsopgave:

Wat is Martha Stewart's bedrijf 'Martha Stewart Living' vandaag waard?
Wat is Martha Stewart's bedrijf 'Martha Stewart Living' vandaag waard?
Anonim

'Queen of Domestic Arts' Martha Stewart heeft een imperium gebouwd op haar capaciteiten in het huis, en heeft miljoenen mensen gecharmeerd met haar kook- en gastvrouwvaardigheden. De 80-jarige zakenvrouw heeft zulke hoogten bereikt dat ze tot miljardair werd uitgeroepen toen haar bedrijf in 1999 naar de beurs ging. Dingen veranderen echter en het vermogen van Stewart is nu gedaald tot $ 400 miljoen. In 2004 zat Stewart feitelijk een tijd in de gevangenis op beschuldiging van belemmering van de rechtsgang, het afleggen van valse verklaringen en samenzwering om te liegen - 5 maanden binnen voor haar misdaden.

Sindsdien heeft Martha's bedrijf Martha Stewart Living Omnimedia enorme fortuinveranderingen ondergaan, waarbij de waarde voortdurend stijgt en da alt. Het bedrijf kreeg een grote klap na Martha's gevangenisstraf en heeft sinds eind jaren negentig moeite om zich aan te passen aan een veranderende wereldeconomie. Dus hoeveel is het bedrijf vandaag waard?

6 Martha Stewart begon met een klein begin

Ondanks haar bescheiden achtergrond was Martha altijd vastbesloten om succesvol te zijn. Zelfs als een jongere werkte ze hard voor extra geld, babysitten voor extra geld. Na een korte modellencarrière richtte ze een succesvol cateringbedrijf op en kocht ze uiteindelijk haar partner uit.

5 Martha begon verbindingen te leggen

Martha maakte vervolgens krachtige connecties waardoor ze een receptenboek kon publiceren op basis van haar horeca-ervaring. Het boek, Entertaining, was een groot succes en er werden 625.000 exemplaren verkocht toen het in 1982 werd uitgebracht.

Martha had haar stempel gedrukt en stond stevig met haar voet tussen de deur. Al snel was ze een vaste klant in grote kookprogramma's en schreef ze stukken in populaire kranten. Al snel was ze een mediasensatie geworden en adviseerde ze mensen over alle elementen van het maken van een huis en het hosten van feesten. Haar populariteit bereikte in de daaropvolgende jaren verbazingwekkende hoogten.

4 Martha Stewart Than begon haar enorme bedrijfsuitbreiding

Nu Martha een begrip is geworden, begon ze haar succes uit te breiden. Eerste stap: haar eigen tijdschrift. Martha Stewart Living kwam in 1990 in de schappen en trok meteen miljoenen lezers, met meer dan 2 miljoen abonnementen. Al snel verbond Martha haar naam ook aan tal van andere merchandise en verscheen ze regelmatig op tv en in de media, waardoor haar profiel gestaag groeide.

Stewarts imperium omvatte een indrukwekkend scala aan producten. Jarenlang had ze een exclusieve lijn voor Kmart van huishoudelijke artikelen, waaronder servies, hoogwaardige kookgerei en beddengoed, en ze werkte ook met Sears. Stewart ging toen over op meer ongebruikelijke producten en verkocht tapijttegels en ambachtelijke materialen. Volgens Parade heeft Stewart ook een wijnmerk, een meubelcollectie met Wayfair, een merkwinkel op Amazon, een lijn met QVC, een verslijn met Costco en fungeert hij als adviseur voor een cannabismerk.

Volgens Parade zegt Stewart dat de meeste winst van Martha Stewart Omnimedia uit haar branding komt. "We zijn ongeveer 50-50 [producten en publicaties]. Onze [winst]marges zijn veel hoger in merchandising. We houden van het ontwerpen en maken van producten. We zijn er goed in. We willen onze eigen winkels hebben. Dat is hoe het J. C. Penney-gedoe ontstond; het was een kans om 700 winkels binnen J. C. Penney te hebben. Wat ik nu wil doen, is vrijstaande winkels bouwen.”

3 Martha Stewart kocht toen de rechten op haar eigen media

Verrassend genoeg bezat Martha niet echt de rechten op haar tijdschrift en andere merchandise, ondanks dat haar naam overal op stond. In 1997 slaagde ze erin de $ 85 miljoen bij elkaar te schrapen waarmee ze de rechten van Time Warner kon kopen. Met het tijdschrift onder haar hoede begon Martha vervolgens haar eigen bedrijf te lanceren, Martha Stewart Living Omnimedia. Kort daarna lanceerde ze het op de beurs en maakte zichzelf van de ene op de andere dag miljardair: haar 70% belang in het bedrijf maakte haar meer dan een miljard dollar waard.

2 Hoeveel is Martha Stewart waard?

Ondanks dat ze ooit miljardair was, is Martha's vermogen de afgelopen jaren gedaald. In 2020 werd ze veel minder dan een half miljard gewaardeerd - $ 400 miljoen. Stewart's indrukwekkende cijfers plaatsen haar in een zeer elitaire groep. Ze is een van de rijkste vrouwen in de VS en wordt in de media alleen overtroffen door sterren als Oprah Winfrey ($ 2,6 miljard) en Ellen DeGeneres ($ 600 miljoen).

1 Hoeveel is het bedrijf van Martha Stewart waard?

Martha's bedrijf begon het in de jaren 2000 moeilijk te krijgen en begon gestaag aan waarde te verliezen. Na de arrestatie en veroordeling van Stewart's handel met voorkennis, kelderden de aandelen van Martha Stewart Living Omnimedia en het bezit van de mediapersoonlijkheid ging van een waardering van $ 591 miljoen naar $ 162 miljoen in oktober 2002. In januari 2006 werden ze gewaardeerd op slechts $ 330 miljoen.

In 2015 stemde Martha Stewart Living Omnimedia in met een overname door Sequential Brands Group (SQBG) voor iets minder dan $ 350 miljoen. Vier jaar later verwierf Marquee Brands vervolgens Martha Stewart Living Omnimedia voor $ 175 miljoen - de waarde van het bedrijf was feitelijk weer gehalveerd.

Aanbevolen: