Hebben Rosie O'Donnell en Nora Ephron gebotst op de set van 'Sleepless In Seattle'?

Inhoudsopgave:

Hebben Rosie O'Donnell en Nora Ephron gebotst op de set van 'Sleepless In Seattle'?
Hebben Rosie O'Donnell en Nora Ephron gebotst op de set van 'Sleepless In Seattle'?
Anonim

Het was volkomen schokkend om Rosie O'Donnell in Tom Tom Hanks-films te laten casten. Begin jaren negentig was Rosie vooral bekend om haar stand-upcarrière. Ja, ze had in twee tv-series gezeten, maar niets leek op Penny Marshalls A League Of Their Own of Nora Ephrons Sleepless In Seattle. Niet alleen hebben beide films een blijvende erfenis en zijn ze nog steeds de moeite van het bekijken waard, maar ze hebben Rosie klaargestoomd voor een behoorlijk ongelooflijke filmcarrière die haar ook hielp haar enorme vermogen op te bouwen.

Natuurlijk wordt Rosie gezien als een behoorlijk controversiële aanwezigheid in entertainment. Sterker nog, veel fans hebben zich tegen haar gekeerd. Maar de waarheid is dat haar wilskrachtige houding en onverschrokken stem wat velen aantrekkelijk vinden aan haar. Ze dragen ook bij aan haar specifieke talent. Hetzelfde kan gezegd worden van wijlen Nora Ephron, die verantwoordelijk is voor het schrijven en regisseren van enkele van de beste romantische komedies aller tijden. Dit omvat Sleepless in Seattle uit 1993, met Rosie in de hoofdrol naast Tom Hanks, Meg Ryan, Rita Wilson, Victor Garber en David Hyde Pierce. Maar botsten de twee bombastische, zelfverzekerde en getalenteerde persoonlijkheden op de set?

Het kleine argument van Rosie O'Donnell en Nora Ephron

In een interview met Vulture beweerde Rosie dat haar vertolking van Becky in Sleepless in Seattle erg gebaseerd was op hoe ze voelde dat Bette Midler de rol zou aanpakken. Ondanks het feit dat Nora Ephron ongelooflijk specifiek was over hoe ze haar personages schreef, kwam Rosie naar de voorstelling met een inspiratie waarvan de beroemde filmmaker gewoon niet op de hoogte was. Uiteindelijk deed dit er niet toe omdat Nora voelde dat alles wat ze moest zeggen over de personages en de wereld die ze creëerde op de pagina stond. En deze pagina was heilig.

Ondanks het feit dat Billy Crystal en Meg Ryan een beetje konden improviseren op haar film When Harry Met Sally (die ze alleen schreef), was ze volkomen vastgelijmd aan het houden van haar dialoog precies zoals het was geschreven op Sleepless In Seattle. Dit is iets dat een klein conflict veroorzaakte tussen haar en Rosie.

Tijdens haar interview met Vulture beweerde Rosie dat ze ruzie zou maken over deze kwestie met Nora als ze nog leefde.

"Ik had een heel lange scène van twee pagina's die in de film werd uitgesneden over [Becky's man] Rick en hoe we in de auto stapten en hij tegen de boom aanreed", zei Rosie tegen Vulture. "Ik doe dit hele ding, en ze roept: 'Snijd! Het was 'een boom', niet 'de boom'. Dus ik probeerde het nog twee keer, zodat ik zo dichtbij kon komen als ik kon, en het is niet dat ik aan het herschrijven was - het was de langste toespraak die ik ooit in een film in mijn carrière had gezegd tot op dat moment. Ze bleef maar 'knippen' zeggen als ik het niet goed kreeg. Dus we braken voor de lunch en toen ik terugkwam, had een van de grepen het hele ding op zijn been geplakt, weg van waar ze kon zien. Ik keek naar zijn been en las het. En ze zei: 'Snijd! Dat was ideaal!' En wat perfect was, waren de woorden die ze schreef."

Ook al was dit heel vervelend voor Rosie, ze beweert het te hebben begrepen. "Als mensen schrijven en regisseren, zijn het hun woorden. Ze zijn met hen verbonden."

Rosie en Nora hadden misschien een vriendelijk heen en weer over haar dat ze vasthield aan haar dialoog, maar er was veel begrip tussen hen. En Nora stond Rosie toe te wisselen tussen een Brooklyn-accent en een B altimore-accent om haar dialoog echt naar huis te brengen.

Rosie O'Donnell en Nora Ephron's Friendship

Er was vrijwel zeker een vriendschap tussen Rosie O'Donnell en Nora Ephron nadat ze Sleepless In Seattle maakten. Misschien was het omdat beide vrouwen nooit bang waren om elkaar (of iemand anders) te vertellen hoe ze zich echt voelden. Ze hadden ook duidelijk respect voor elkaars werk. Nora vertrouwde haar script toe aan Rosie en de voormalige co-presentator van View was gecharmeerd van haar filmografie. Hoewel ze dol is op Julie & Julia en When Harry Met Sally, beweerde Rosie dat haar favoriete Nora Ephron-film Sleepless In Seattle blijft.

"Sleepless is mijn favoriet van al haar films, en ik denk dat het de favorieten van veel mensen zijn. Het slaat echt een prachtige toon aan en de personages lijken echt. Het houdt nog steeds stand."

Toevallig werd Nora de buurvrouw van Rosie in New York. En dit versterkte hun band alleen maar tot de dag dat Nora tragisch overleed.

"[Nora] nodigde me uit in haar familie en nam me mee naar de Hamptons in de weekenden. Toen ik een appartement nodig had nadat ik [haar zoon] Parker had geadopteerd, werkte ze haar magie uit in de Apthorp [op Manhattan's Upper West Side] Ik gaf haar een handvol geld en ze gaf het aan de dame met het zwarte haar, en daar ga je, ik had een appartement. Het was prachtig om letterlijk boven de Ephrons te wonen,' legde Rosie uit. 'Nora en ik hebben echt een geweldige vriendschap gesloten en ik mis haar tot op de dag van vandaag.'

Aanbevolen: