Een tijdlijn van A$AP Rocky's problemen met de wet

Inhoudsopgave:

Een tijdlijn van A$AP Rocky's problemen met de wet
Een tijdlijn van A$AP Rocky's problemen met de wet
Anonim

A$AP Rocky is een bekende naam in de rapgame. De Harlem-rapper werd eind jaren 2000 beroemd als onderdeel van het A$AP Mob-collectief, en hij lanceerde daarna een succesvolle solocarrière. Zijn debuutalbum uit 2013, Long. Live. ASAP is een dubbel platina-gecertificeerd project dat zijn carrière naar een heel nieuw niveau heeft gekatapulteerd. Hij hercreëerde het succes met zijn volgende twee albums, At. Lang. Laatst. A$AP en testen, respectievelijk in 2015 en 2018.

De rapper is echter maar al te bekend geraakt met juridische problemen. Hij is de afgelopen jaren verwikkeld in een paar aanvaringen met de wet, waaronder zijn beruchte detentie in 2019 in Zweden en zijn recente connectie met een schietpartij in 2021. Om het samen te vatten, hier is een vereenvoudigde tijdlijn van ASAP Rocky's probleem met de wet.

6 ASAP Rocky diende twee weken in 2006

ASAP Rocky werd in 2006 twee weken vastgehouden op Rikers Island, in verband met zijn drugshandel. Hij vormde een hechte band met zijn celgenoot, die later de opkomende rapper Casanova bleek te zijn.

"Mijn eerste nacht daar, ik zie de Casanova na op de grond liggen met zijn Air Max-bubbel. Dus ik heb zoiets van 'Yo waarom hebben ze je je sneakers laten houden, b? ' Hij zegt 'Yo, het is mijn derde keer hier', 'herinnerde hij zich en voegde eraan toe: 'Om de een of andere reden wilde de na mijn vriend zijn, want ik vormde geen bedreiging. Elke keer dat ze verhuisden mij [naar een ander deel van de gevangenis], het was toevallig met hem."

5 ASAP Rocky viel in 2012 twee amateurfotografen aan

Fast-forward naar 2012, TMZ meldde dat de rapper met geweld twee amateurfotografen had aangevallen die hem hadden gefilmd terwijl hij betrokken was bij een ander vuistgevecht met een andere persoon. De eiser beschuldigde hem ook van het grijpen van de camera tijdens de woordenwisseling, en daarnaast kreeg de rapper te maken met pogingen tot diefstal en mishandeling. Hij bracht drie dagen gemeenschapsdienst door en een boete van $ 250.

"Het vermeende slachtoffer -- Shenick Alcine -- beweert dat Rocky de twee foto's opmerkte die hem filmden en vervolgens snel zijn woede op hen richtte ", luidt het rapport en voegt eraan toe: "Zoals we voor het eerst meldden, heeft Rocky al sloot een pleidooiovereenkomst in de fotozaak - schuldig pleiten voor poging tot grootschalige diefstal omdat ze probeerden hun camera's af te nemen. De aanklacht voor aanranding en diefstal werd ingetrokken."

4 In 2013 zou ASAP Rocky een vrouw hebben geslagen op een festival

Een andere rechtszaak kwam in 2014 toen Rocky een jaar eerder naar verluidt een fan tegen de grond sloeg op het Made in America-festival in Philadelphia terwijl hij zich een weg baande door de menigte. Volgens het rapport leed Lisamarie Wade, de fan, aan "spierspasmen, migrainehoofdpijn, intense pijn die uitstra alt van haar schouders en in haar armen en vingers, en verergering van reeds bestaande aandoeningen", en zocht $ 75.000 compensatie. In reactie beweerde de rapper dat hij of zijn entourage de vrouw nog nooit persoonlijk had ontmoet, en het gebeurde omdat er te veel mensen in de menigte waren. De twee schikten uiteindelijk de rechtszaak in 2015.

3 ASAP Rocky werd aangeklaagd door zijn voormalige manager

In 2019, precies goed toen hij terugkeerde naar de Verenigde Staten vanuit Zweden, kwam Rocky's juridische strijd tegen Eugene "Geno" Sim, zijn voormalige manager, tot zijn overwinning in de rechtbank. Ze werkten sinds november 2011 twee jaar samen. De rechtszaak, die minstens $ 300.000 waard was, verklaarde dat de rapper hem meer dan $ 1,7 miljoen aan onbetaalde commissies verschuldigd was. Later klaagde hij hem aan voor het schenden van hun contract in 2015, maar uiteindelijk legden ze het pak in bed.

2 In 2019 bracht ASAP Rocky tijd door achter de tralies voor een simpele aanval in Zweden

In hetzelfde jaar werd ASAP Rocky gearresteerd in Zweden na zijn betrokkenheid bij een gewelddadig incident in de straten van Stockholm. Bijna drie weken bleef de rapper in politiehechtenis en beweerde dat hij en zijn entourage uit zelfverdediging handelden. De steun van mede-beroemdheden, waaronder Justin Bieber,Kim Kardashian en Kanye West stromen binnen in deze moeilijke tijd. Hoewel hij door de Zweedse rechtbank schuldig werd bevonden, werd Rocky weer thuis vrijgelaten en bracht hij geen tijd meer achter de tralies door, aangezien hij al een maand in het detentiecentrum heeft gezeten.

1 ASAP Rocky werd dit jaar opnieuw gearresteerd vanwege zijn connectie met een schietpartij in 2021

Een ander juridisch drama kwam dit jaar nadat de politie van Los Angeles Rocky op LAX had gearresteerd in verband met een schietpartij in 2021. De rapper, die net terugkwam van vakantie met Rihanna, werd kort daarna vrijgelaten tegen een borg van $550k. Volgens de rapporten hebben Rocky, wiens echte naam Rakim Mayers is, en zijn entourage het slachtoffer benaderd en drie tot vier keer op hem geschoten op een niet-fatale manier, en hij zal op 17 augustus van dit jaar voor de rechtbank verschijnen.

Aanbevolen: