Controversiële dingen die Will Smith in het verleden heeft gedaan, uitgelegd

Inhoudsopgave:

Controversiële dingen die Will Smith in het verleden heeft gedaan, uitgelegd
Controversiële dingen die Will Smith in het verleden heeft gedaan, uitgelegd
Anonim

Will Smith heeft onlangs nogal wat problemen ondervonden nadat hij het podium bestormde en komiek Chris Rock een klap gaf tijdens een live televisie-uitzending. De controversiële stint werd ingegeven door Rock's grap over Smith's vrouw Jada Pinkett en haar geschoren kapsel - veroorzaakt door alopecia. Hoewel de acteur voor zijn rol in King Richard uiteindelijk met een Oscar voor Beste Acteur thuiskwam, werd de gewelddadige daad niet zomaar vergeten. Terecht hebben veel collega-artiesten zijn gewelddadige gedrag veroordeeld en de Oscars verbood hem zelfs om de komende tien jaar evenementen bij te wonen.

Met dat gezegd zijnde, was de beruchte klap echter niet het enige controversiële wat de King Richard-acteur in zijn leven had gedaan. Hoewel hij in zijn carrière bekend staat om zijn komische en positieve weergaven op het scherm, is Will Smiths persoonlijke leven niet bepaald veilig voor mediatoezicht en controverse. Hier is een blik op (bijna) alle controversiële dingen die de acteur in het verleden heeft gedaan.

6 Will Smith's arrestatie in 1989 wegens mishandeling

In 1989 werd Will Smith, toen 20 jaar oud, gearresteerd wegens een vermeende aanval die plaatsvond in Philadelphia. De rapporten brachten de betrokkenheid van de acteur in verband met een ruzie met platenpromotor William Hendricks, die escaleerde in een vuistgevecht, waardoor de man bijna het gezichtsvermogen aan één oog verloor. De woordenwisseling vond plaats dagen na Smith's allereerste Grammy-overwinning samen met DJ Jazzy Jeff.

"Will moest een nacht in de cel op het politiebureau van West Philadelphia doorbrengen met andere gevangenen die hem de hele nacht wakker maakten en om zijn handtekening vroegen", vertelde een insider aan The National Enquirer, "Het was de ergste nacht van zijn leven. Hij wil vergeten dat het ooit is gebeurd."

5 Will Smith's vete met 'Fresh Prince' co-ster Janet Hubert

Janet Hubert, die eerder samen met Smith speelde in Fresh Prince als de moederfiguur van tante Viv, verdween aan het einde van seizoen 3 in 1993 uit de show. Haar personage werd opnieuw gecast als Daphne Maxwell Reid. Wat er in het echte leven gebeurde, was dat Will Smith haar verbaal had aangevallen tijdens een radio-interview in 1993 in Atlanta.

"Ik kan oprecht zeggen dat Janet Hubert wilde dat de show The Aunt Viv of Bel-Air Show zou zijn, omdat ik weet dat ze me in de pers zal achtervolgen", zei de acteur. "Ze is eigenlijk van een kwart miljoen dollar per jaar naar niets gegaan. Ze is nu boos, maar ze is altijd al boos geweest."

Het paar werd echter in 2020 herenigd op HBO Max-special The Red Table Talk, waarin een emotioneel gesprek backstage tussen de twee op de reünie van de serie wordt beschreven. "Ik haatte wat je deed. Ik haatte gewoon wat je deed. Je nam mijn carrière van 30 jaar weg", zegt de actrice in de clip. "Je ging gewoon te ver toen je jonger was, en ik weet dat je altijd moest winnen."

4 Toen Will Smith zijn kalmte verloor bij een verslaggever die hem probeerde te kussen

De Chris Rock-klap was niet de eerste keer dat iets van dien aard gebeurde met Will Smith tijdens een groot evenement. In 2012 zorgde de acteur voor chaotische krantenkoppen nadat hij de Oekraïense verslaggever Vitalii Sediuk een klap gaf op de rode loper van de première van Men in Black III in Moskou. Hij aarzelde niet eens om de media op de rode loper te vertellen dat de verslaggever "geluk had dat ik hem niet stompte."

3 Will Smith en Scientology

Will Smith en Jada Pinkett Smith zijn in verband gebracht met de controversiële religieuze beweging Scientology. Ze hebben de beschuldigingen krachtig ontkend. Zijn zichtbare banden met de groep begonnen helemaal terug in 2007, toen hij $ 122.500 schonk aan verschillende Scientology-organisaties, slechts twee jaar voordat hij een privéschool oprichtte genaamd New Village Leadership Academy in Californië, die naar verluidt de controversiële religie aan haar studenten onderwees.

"Ze hebben Scientology nooit genoemd", zei mede-oprichter Jacqueline Olivier over de school tegen The Daily Beast in 2020. "Maar ik herinner me dat ze me de (oprichtster van Scientology) L. Ron Hubbard-boeken stuurden, en ik Ik heb het niet in elkaar gezet. Het leek me gewoon een geweldige kans."

2 Het huwelijksdrama van Will Smith met Jada Pinkett

Het huwelijk van Will en Jada Pinket Smith is jarenlang een openbare consumptie geweest, en soms kunnen hun updates een beetje TMI zijn. Terwijl het paar in 1997 in het huwelijksbootje stapte als een monogaam stel, onthulden ze dat ze een paar jaar geleden een open huwelijk hadden gehad. Jada was in verband gebracht met zanger August Alsina, terwijl Will, naast dat hij fantaseerde over het hebben van een 'harem van beroemde vriendinnen', ook geruchten zou hebben dat hij een relatie zou ontwikkelen met zijn Focus-medester Margot Robbie, wat ze ontkende.

1 Will Smith's 10-jarige Oscars-verbod

In de recente ontwikkelingen van Will Smiths klap bij de Oscars, verbood de Academy of Motion Picture Arts and Sciences de acteur tien jaar lang het evenement bij te wonen. De acteur had geen andere keuze dan "de beslissing van de Academie te accepteren en te respecteren."

"De 94e Oscars waren bedoeld als een viering van de vele individuen in onze gemeenschap die het afgelopen jaar ongelooflijk werk hebben verricht", zeiden academievoorzitter David Rubin en Chief Executive Dawn Hudson in een verklaring, zoals opgemerkt door Reuters. "Die momenten werden echter overschaduwd door het onaanvaardbare en schadelijke gedrag dat we meneer Smith op het podium zagen vertonen."

Aanbevolen: