Verrassing! Nirvana/Pearl Jam Supergroup dropt volledig album

Inhoudsopgave:

Verrassing! Nirvana/Pearl Jam Supergroup dropt volledig album
Verrassing! Nirvana/Pearl Jam Supergroup dropt volledig album
Anonim

Grunge is niet dood. Tenminste, niet voor Nirvana-bassist Krist Novoselic, Soundgarden-gitarist Kim Thayil en Soundgarden/Pearl Jam-drummer Matt Cameron die hun krachten hebben gebundeld om 3rd Secret te vormen. De supergroep verraste fans door vandaag een record te droppen, maar de titelloze affaire heeft de streamingdiensten niet bereikt zonder een paar haperingen onderweg.

Sommige van de grootste namen in Grunge hebben hun krachten gebundeld en vandaag verrasten ze fans met de release van hun eerste album

De groep wordt vergezeld door vocalisten Jennifer Johnson en Jillian Raye - die ook met Krist speelt als onderdeel van Giants in the Trees - samen met gitarist Jon 'Bubba' Dupree, vooral bekend als lid van de hardcore band Void uit de jaren 80.

Krist hintte op het bestaan van het album in een inmiddels verwijderde tweet in februari. “Ik ben erg druk met het afmaken van een record. Midden in wat hangups - op zoek naar een release medio maart', schreef de bassist. "Maar het is een geheim, dus vertel het aan niemand!"

Gitarist Kim liet vorige maand ook een paar aanwijzingen over het bestaan van de groep vallen in een video-interview. Hij zei dat hij zich waarschijnlijk op de een of andere manier zou herenigen met zijn voormalige bandleden, maar hij ging niet verder. Het album is de eerste keer dat de voormalige Soundgarden-bandleden samen hebben opgenomen na de dood van Chris Cornell in 2017.

“Ik denk dat wij drieën er belang bij hebben nieuwe dingen te doen”, zei hij over zijn Soundgarden-bandleden. “We werken zeker graag samen.”

De groep riep de hulp in van een oude medewerker Jack Endino, die 'The Godfather of Grunge' wordt genoemd

De groep nam hun plaat op in drie afzonderlijke sessies, waarbij Jack Endino, die al jarenlang samenwerkt met Nirvana en Soundgarden, betrokken was.

Jack, ook wel de 'godfather of grunge' genoemd, produceerde eerder Nirvana's debuutalbum Bleach in slechts 30 uur voor $ 606.17, met behulp van een reel-to-reel 8-track machine. Soundgarden nam hun demo uit 1985 6 Songs for Bruce op in zijn kelder met vier sporen.

De release is niet zonder problemen geweest. Nadat het record op streamingplatforms was gevallen, was het merkbaar afwezig in Apple Music. De band vroeg om patiënten terwijl ze probeerden de problemen op te lossen.

"Er komen berichten binnen via de 3e geheime hotline dat het album nog steeds niet op Apple Music staat", staat in een verklaring op de website van de band te lezen. "Wees geduldig, want het werk is zaterdagavond geüpload en heeft tijd nodig om naar streamingplatforms te gaan."

Verrassend genoeg heeft de band al live opgetreden. De rockers speelden onlangs een geheime show in Seattle's Museum of Pop Culture.

Aanbevolen: