Alles wat we hebben geleerd van 'Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer

Inhoudsopgave:

Alles wat we hebben geleerd van 'Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer
Alles wat we hebben geleerd van 'Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer
Anonim

Echte misdaad heeft de interesse van miljoenen overgenomen, met podcasts, films, documentaires en tv-shows die de verhalen volgen van echte monsters en hun slachtoffers. Richard Ramirez, bekend als de Night Stalker, was een serieverkrachter en moordenaar wiens misdaden halverwege de jaren tachtig plaatsvonden. Richard Ramirez, bekend om zijn obsessie met de duivel en de onzekerheid en angst die hij over Los Angeles, Californië bracht, is ten onder gegaan als een van de meest beruchte seriemoordenaars uit de Verenigde Staten.

Nu het publiek steeds meer geïnteresseerd is in echte misdaad, heeft Netflix documentaires en docuseries uitgebracht waarin de ervaringen van rechercheurs, overlevenden en families van slachtoffers worden gedeeld. Richard Ramirez, de Night Stalker, werd slechts veroordeeld voor dertien moorden, maar de meesten geloven dat er veel meer mensen getroffen zijn.

10 Twee tegenovergestelde kanten van Los Angeles

Terwijl de ene kant van Los Angeles, Californië een luxueuze levensstijl heeft, leeft de andere kant in angst voor een seriemoordenaar en verkrachter die de stad in gaan. Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer begint met het tonen van de twee parallellen die Los Angeles op dat moment ervoer.

9 Overlevende verhalen

Richard Ramirez werd slechts veroordeeld voor het vermoorden van dertien mensen, terwijl wordt aangenomen dat hij minstens het dubbele van dit aantal heeft vermoord. Een handvol mensen heeft de marteling van Richard Ramirez meegemaakt, maar overleefde zijn aanvallen en deelden hun verhalen op Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer. Veel van de kinderen die hij aanviel, moesten overleven, waardoor de rechercheurs met nog meer vragen achterbleven.

8 Onontgonnen gebied

Hoewel Richard Ramirez niet de eerste seriemoordenaar is die bestaat, was zijn manier om dat te doen heel anders dan rechercheurs ooit hadden gezien. Hij viel jonge kinderen aan, verkrachtte vrouwen van alle leeftijden, liet sommige slachtoffers vertrekken en vermoordde anderen op verschillende manieren.

7 Verschillen zijn de enige overeenkomsten

Rechercheurs ontdekten dat het enige dat ze konden relateren aan de moorden van Richard Ramirez het gebrek aan gelijkenis was. Verschillen waren het enige dat de rechercheurs vergelijkbaar konden vinden bij het volgen van de talloze aanvallen en moorden.

6 Talk Of The Town - 24/7 dekking

Rechercheurs vertellen in Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer hoe moeilijk het was om aan de zaak te ontsnappen. De inwoners van Los Angeles leefden in angst omdat ze constant bericht kregen over de seriemoordenaar die vrij rondliep. Het was moeilijk om te ontspannen na een lange dag werken toen de hele stad het had over de moordenaar in de stad.

5 Slachtofferverhalen delen

Nog een enorme overwinning voor de docuserie, Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer, was het delen van verhalen van slachtoffers en overlevenden. Velen hebben hun naam daar geassocieerd met Richard Ramirez, maar de mogelijkheid om hun eigen individuele ervaringen te vertellen en hun dierbaren te herinneren, gaf de show een nog emotionelere aantrekkingskracht.

4 Verslaggevers en onderzoekers op gespannen voet

Veel echte misdaadfans zijn zich ervan bewust hoe moeilijk het voor onderzoekers kan zijn om te voorkomen dat verslaggevers informatie naar het publiek lekken. Er waren details waarvan de rechercheurs goed op de hoogte waren, maar die ze voor zichzelf wilden houden, zodat Richard Ramirez niet zou weten dat ze iets over hem hadden. Een grote val van hun vooruitgang was toen een verslaggever onthulde dat de schoenafdruk van Ramirez op veel scènes was achtergelaten.

3 Impact op het leven van detectives

Een groot deel van deze docuserie toonde ook de impact die deze zaak had op rechercheurs en hun persoonlijke leven. Terwijl sommigen hun werkleven niet van hun privéleven konden verwijderen, leefden anderen in angst dat Richard Ramirez ook achter hun familie zou komen.

2 Stap-voor-stap van Richard Ramirez's klopjacht

Liefhebbers van echte misdaad krijgen een stapsgewijs overzicht van wat er precies gebeurde achter de schermen van het vangen van Richard Ramirez. Terwijl het publiek in angst leefde voor zijn willekeurige misdaden, laten rechercheurs decennia later zien hoeveel ze eigenlijk van hem wisten. Het zien van de misdaden die in deze vierdelige serie werden opgesplitst, hielp fans om de impact te beseffen die het had op meer dan alleen de slachtoffers.

1 Visueel van burgers na de arrestatie van Richard Ramirez

Met een vreemd einde werd Richard Ramirez uiteindelijk gepakt nadat hij in de stad werd herkend en achtervolgd door burgers. Terwijl echte misdaadfans het verhaal kennen, gaf het kijken naar de trots en opluchting van de burgers in zijn gevangenneming fans een nieuw perspectief op hoe eng deze man was voor de samenleving.

Aanbevolen: