The Curse Of Oak Island: alles wat we hebben geleerd in 2020

Inhoudsopgave:

The Curse Of Oak Island: alles wat we hebben geleerd in 2020
The Curse Of Oak Island: alles wat we hebben geleerd in 2020
Anonim

Voor de kille kust van Nova Scotia ligt een met bomen bedekt eiland gehuld in mysterie en overlevering. Het eiland, dat bekend staat als Oak Island, is zo intrigerend dat er een reality-tv-show over is gemaakt. The Curse of Oak Island volgt de gebroeders Lagina terwijl ze hun hart, ziel en middelen storten in het blootleggen van de veronderstelde schat die ergens op het eiland op de loer ligt.

Hoewel de show de beproevingen en gevaren van het graven naar goud laat zien, leren we nog steeds veel over de serie en de mensen erin. Dit is wat we vanaf 2020 weten over The Curse of Oak Island.

10 De bemanning heeft een licentie gekregen

Lagina-broers op zoek naar schatten op Oak Island
Lagina-broers op zoek naar schatten op Oak Island

Reality-televisie staat bekend om zijn wilde en wenkbrauwverhogende verhaallijnen en heeft ook vreemde regels die moeten worden gevolgd. Veel mensen weten niet hoeveel werk er achter de reality-tv-scènes gebeurt. Veel shows hebben specifieke vergunningen en licenties nodig om hun missies uit te voeren. The Curse of Oak Island's Laird Niven hoefde alleen een eenmalige licentie hoofdarcheoloog aan te vragen, wat verschilt van typische opgravingsploegen die voorafgaand aan elke opgraving een aanvraag moeten indienen.

9 De financiering van Oak Island-operaties is een pijnlijke plek voor de broers

Lagina-broers Curse of Oak Island
Lagina-broers Curse of Oak Island

Eén ding waar de broers uit Michigan, die in de realityserie schitteren, van versteld staan, zijn vragen over hun financiering van eilandoperaties. Toen de gebroeders Lagina tijdens een interview werd gevraagd hoe ze hun schattenjacht financieren, vertelden ze de persoon die hen interviewde dat ze liever niet over dat specifieke onderwerp praten. Ze maakten duidelijk dat ze een missie hebben en alleen gefocust zijn op het nastreven van hun droom.

8 De Laginas bezitten niet echt het hele eiland

De Lagina Brothers op Curse of Oak Island
De Lagina Brothers op Curse of Oak Island

Kijkers van de show zouden de algemene veronderstelling kunnen maken dat Oak Island toebehoort aan de gebroeders Lagina. Ze brengen veel tijd door op het eiland en laten het lijken alsof ze de hele plaats bezitten. Dit is echter niet waar. Verschillende anderen bezitten delen van Oak Island. Craig Tester is mede-eigenaar en Dan Blankenship bezat een deel van het eiland voordat hij op 95-jarige leeftijd overleed. Alan. K. Kostrzewa is eigenaar van "Oak Island Tours Incorporated", dat actief is op het eiland. Kostrzewa is ook de producer van de show.

7 Eén broer draait niet alleen om het geld

Lagina-broers van Curse of Oak Island
Lagina-broers van Curse of Oak Island

Terwijl The Curse of Oak Island draait om het uitgangspunt van twee broers die op zoek zijn naar begraven schatten, hebben de inwoners van Michigan verschillende gedachten over waarom ze ervoor kiezen hun leven aan de missie te wijden. Voor Rick draait het allemaal om de missie, niet om het geld. Marty, aan de andere kant, lijkt meer gedreven door het idee dat een schat op hem wacht. Hoewel beide broers hun eigen redenen hebben om de zoektocht voort te zetten, zijn ze evenzeer toegewijd aan de zaak.

6 Terwijl familie en vrienden hen helpen bij de jacht, gelooft niet iedereen hen

Cast van Curse of Oak Island
Cast van Curse of Oak Island

Oak Island is een plaats van passie voor de Laginas, en ze brengen veel tijd door op het eiland, zelfs als ze niet op schattenjacht zijn. Veel vrienden en familieleden trekken naar het noorden om de broers te bezoeken, maar het lijkt erop dat niet iedereen zo in de overlevering gelooft als de broers. Hoewel familie en vrienden helpende handen bieden, zijn ze er niet allemaal van overtuigd dat er een andere prijs bij komt kijken dan het verrichten van nuttige daden voor de Lagina's.

5 Matt's overlijden wordt omgeven door mysterie

Matt Chisholm producent van Curse of Oak Island
Matt Chisholm producent van Curse of Oak Island

Matt Chisholm was de zevende persoon die het leven verloor op Oak Island. Hij werkte aan de show en de omstandigheden rond zijn overlijden waren op zijn zachtst gezegd mysterieus. Het verhaal is dat Matt een tip kreeg over een oude kaart van het eiland. Binnen enkele uren na ontvangst van de fooi was hij verdwenen. Er zijn andere vreemde details over het overlijden, en vreemd genoeg is er nooit een aankondiging gedaan over het verlies van Matt's leven door showproducenten.

4 Zelfs nu kan er geen enkele zin worden gemaakt van de legende van de geldkuil

Money Pit Curse of Oak Island
Money Pit Curse of Oak Island

Volgens de legende bezochten twee tieners het eiland in 1975 en stuitten op aanwijzingen die hen deden geloven dat er een schat was begraven. Sindsdien hebben mensen alles op het spel gezet in de hoop rijk te worden. De geldput, een depressie van tien meter hoog die al dan niet schatten herbergt, blijft niets dan vuil opduiken, waardoor velen geloven dat er geen grote prijs is.

3 De show had archeologen nodig om het legitiem te maken

Archeoloog op Oak Island
Archeoloog op Oak Island

De show is sinds de conceptie het epicentrum van controverse geweest en producenten moesten een legitieme archeoloog inschakelen om de buren tot rust te brengen. Laird Niven is een bekende en gewaardeerde Nova Scotiaanse archeoloog, en wanneer er een ontdekking wordt gedaan, bepa alt hij de waarde van het artefact. Dat gezegd hebbende, ligt Niven onder vuur vanwege zijn onconventionele methoden om land op te graven op zoek naar schatten.

2 Het eiland heeft meer dan één persoon van hun fortuin beroofd

Twee mannen kijken naar dingen op Oak Island
Twee mannen kijken naar dingen op Oak Island

Het eiland heeft de reputatie meer te nemen dan te geven. Meer dan één persoon is naar de show gekomen met de zekerheid dat ze rijker zullen vertrekken dan voorheen, maar ze vertrokken met lege handen. Mensen hebben hun hele leven fortuin besteed aan het zoeken naar de veronderstelde rijkdom begraven op Oak Island. Uiteindelijk verlieten ze het eiland zonder de schat en zonder geld op zak. Hoe dan ook, mensen blijven proberen te ontdekken wat er mogelijk verborgen is op Oak Island.

1 De show kwam voort uit een verhaal in Reader's Digest

De vloek van Oak Island Readers Digest
De vloek van Oak Island Readers Digest

Elke show begint ergens. The Curse of Oak Island is bedacht naar aanleiding van een artikel in het beruchte Reader's Digest Magazine. In de publicatie stond een artikel over schatzoeken. Dat artikel leidde tot een idee om een reality-tv-show te maken op basis van het concept van het opsporen van verborgen schatten. Het idee was duidelijk een goed idee, want de show is een grote hit onder de kijkers.

Aanbevolen: