Wat is er met Travie McCoy gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Travie McCoy gebeurd?
Wat is er met Travie McCoy gebeurd?
Anonim

Er was eens in de jaren 2010 dat Travie McCoy een naam was waar niemand aan kon ontsnappen. Na succesvolle periodes als frontman van rap-rockcollectief Gym Class Heroes, verhoogde McCoy zijn muzikale carrière als soloartiest in 2010 nadat hij mede-ondertekend werd door rapster T-Pain en zijn Nappy Boy Entertainment-platenafdruk. Daarna bleef de rapper de hitlijsten beklimmen en de ether domineren dankzij verschillende samenwerkingen: "Billionaire" met Bruno Mars, "Rough Water" met Jason Mraz, "Wrapped Up" met Olly Murs en meer.

De gloriedagen van McCoy zijn echter allang voorbij. De hitmaker, nu 40 jaar oud, lijkt niet in staat om de magie te repliceren die hij ooit in de jaren 2010 had. Wat is er met zijn solocarrière gebeurd en wat betekent dat voor Gym Class Heroes? Hier is een blik op de ondergang van Travie McCoy.

6 Travie McCoy's solodebuutalbum

Ondanks succesvolle zang- en productiefuncties van Bruno Mars in de toonaangevende promotiesingles "Billionaire" en "We'll Be Alright", presteerde McCoy's debuutplaat Lazarus niet uitzonderlijk goed in de markt. Het kwam binnen op nummer 25 op de Billboard 200-hitlijst met slechts 15.000 verkopen in de eerste week, wat teleurstellende cijfers was, vooral van een debutant die net zo hoog rijdt als McCoy.

"Ik probeer een einde te maken aan veel van de negatieve connotaties die er zijn dat ik dit soloproject doe", vertelde McCoy aan Billboard in april 2010. "Veel mensen dachten dat dit het einde was van de Gym Class Heroes …en ik probeerde het momentum dat we hebben opgebouwd te gebruiken… en het te gebruiken voor mijn eigen egoïstische verlangens. Dat is helemaal niet het geval."

5 Travie McCoy leeft een nuchter leven

Travie McCoy's langdurige strijd tegen alcoholisme en middelenmisbruik is grondig gedocumenteerd in zijn liedjes en interviews. Het begon allemaal na de dood van zijn beste vriend in 2007. Niet wetende hoe ermee om te gaan, dook McCoy dieper in zijn verslaving. Het kwam op het punt dat het zijn romance met Katy Perry beïnvloedde, met wie hij in 2009 uit elkaar ging vanwege verslaving. Hij heeft in die jaren een paar keer in revalidatiecentra gezeten en nu is hij al negen jaar nuchter.

"Ik scheurde mijn ACL, MCL, meniscus; heb dat allemaal verdraaid, dus ik ben de hele zomer in het ziekenhuis en ze hebben me op OxyContin gezet", herinnerde hij zich in een interview uit 2017.

4 Travie McCoy's arrestatierecord

Terwijl zijn Gym Class Heroes-onderneming instortte vanwege zijn verslaving, kreeg Travie McCoy ook te maken met een reeks juridische problemen. De rapper werd ooit gearresteerd en beschuldigd van derdegraads mishandeling nadat hij een man met zijn microfoon had geslagen tijdens een concert in St. Louis omdat hij racistische opmerkingen naar hem schreeuwde. Hij is ook gearresteerd voor het taggen van de Berlijnse Muur tijdens zijn Europese tournee en werd vrijgelaten tegen een borgsom van €1.500.

3 Waarom Travie McCoy zich nu eerst op het gezin richt

McCoy, een toegewijde familieman, nam wat tijd uit de schijnwerpers om zich na zijn nuchterheid op zijn gezin te concentreren. Hij is vooral close met zijn nicht Farrah, die in april 2015 streed tegen een nierziekte in stadium 4/5.

"In de afgelopen jaren hebben mijn familie en ik een aantal moeilijke momenten doorgemaakt, maar naarmate ik ouder werd, heb ik geleerd de strijdbijl te begraven", vertelde hij in 2013 aan Vibe. "Dit jaar Ik verraste mijn moeder door voor Thanksgiving naar B altimore te gaan naar het huis van mijn zus. Het was geweldig en echt cool."

2 Travie McCoy's andere talenten

Travie McCoy is een man met veel talenten. Naast zijn indrukwekkende muzikale portfolio heeft zijn artistieke kant hem ver gebracht. Hij debuteerde in 2012 met zijn schetsen en op tatoeages geïnspireerde werken op de tentoonstelling The Rich Event, maar daar blijft het niet bij. Hij heeft zelfs eens gezegd dat als zijn muziekcarrière niet zou lukken, hij ervoor zou hebben gekozen om het artistieke pad in te slaan.

1 Travie McCoy's comeback

Fast-forward naar 2022, Travie McCoy, nu een 40-jarige nuchtere familieman, werkt momenteel aan zijn muzikale comeback. Vorig jaar vond de frontman van de Gym Class Heroes de bekendheid van TikTok nadat zijn hit "Cupid's Chokehold" uit 2005 de weg vrijmaakte voor een nieuwe generatie fans. Zoals opgemerkt door Rolling Stone, is het nummer met Patrick Stump van de Fall Out Boy gebruikt in meer dan 350.000 video's op het platform voor het delen van video's. Hij heeft ook getekend bij Hopeless Record en bracht zijn eerste single in zes jaar uit, "A Spoonful Of Cinnamon", in de zomer van dat jaar.

"Ongeveer anderhalve week geleden wist ik niets van TikTok", vertelde McCoy aan de publicatie. "Maar ik moest het proberen en zien wat mensen van het nummer vinden. De teksten moedigen mensen aan om hun partners uit te schreeuwen. Het is over het algemeen een positieve boodschap, dus het is geweldig om te zien dat mensen de liefde verspreiden."

Aanbevolen: