Deze muzikanten promoten lichaamspositiviteit

Inhoudsopgave:

Deze muzikanten promoten lichaamspositiviteit
Deze muzikanten promoten lichaamspositiviteit
Anonim

Met de druk van sociale media en de invloeden van Hollywood, is het moeilijk voor iemand om van zijn lichaam te houden. Beroemdheden hebben de extra druk om onder het toezicht van het publiek te staan, bovenop de reeds aanwezige verwachtingen. Deze problemen zijn vooral relevant voor de ervaringen van vrouwen in de samenleving. Ondanks de negativiteit en schaamte die de samenleving mensen probeert op te dringen, gebruiken sommige beroemdheden hun platforms om het verhaal te veranderen. Hier zijn enkele muzikanten die hun muziek gebruiken om lichaamspositiviteit en zelfvertrouwen te verspreiden.

8 Prinses Nokia

Deze New Yorkse rapper en zanger geeft prioriteit aan eigenliefde, vooral als het gaat om iemands fysieke verschijning. Ze gebruikt haar muziek, zoals de nummers Tomboy en Flava, om een positief zelfbeeld te stimuleren. Ze wil dat mensen van hun lichaam houden. De videoclip voor het nummer Flava bevat zelfs een inspirerende body-positive intro.

7 Alessia Cara

Deze zangeres is sinds 2015 consistent met haar lichaamspositieve boodschap. Bijna elk nummer dat ze zingt, bevat thema's over van jezelf houden en je lichaam respecteren. Haar nummer Scars to Your Beautiful drijft haar boodschap van lichaamspositiviteit echt vanuit elke hoek. Alessia Cara wil dat haar fans en luisteraars weten dat ze mooi zijn, en ze wil dat ze dat vieren.

6 Meghan Trainor

Deze muzikant staat bekend om haar pittige liedjes als No en Dear Future Husband. Er is echter meer voor haar dan op het eerste gezicht lijkt. In veel van haar muziek drukte ze de waarde uit van het houden van je lichaam. Ze gebruikt vaak het perspectief dat het haar niets kan schelen wat anderen van haar denken. Ze heeft ook gezegd hoe haar eigen lichaamspositiviteit heeft bijgedragen aan haar succes.

5 Beyoncé

Deze ultraberoemde ster staat bekend om haar boodschap van zelfliefde. Haar boodschap is meer specifiek gericht op zwarte vrouwen en jonge zwarte meisjes die vaak geleerd worden dat ze het niet verdienen om van hun lichaam te houden. Beyoncé gebruikt haar platform en haar muziek, met liedjes als Flawless, om vrouwen en meisjes te laten zien dat ze het verdienen om van zichzelf te houden zoals ze zijn.

4 Shakira

Het is duidelijk dat deze artiest lichaamspositief is. Haar muziek en muziekvideo's vieren haar lichaam en de lichamen van vrouwen in het algemeen. Ze inspireren mensen om zelfverzekerd te zijn in hun vel. Ook had ze met haar recente carrière in stemacteren het karakter veranderd om eruit te zien als een realistischer lichaamstype in plaats van supermager te zijn. Ze geeft prioriteit aan het helpen van mensen door te veranderen wat ze zien in de media.

3 Missy Elliot

Deze artiest baande de weg voor lichaamspositiviteit in de muziekindustrie en in de media in het algemeen. Ze was een van de eersten die de boodschap verspreidde dat mensen al mooi zijn zoals ze zijn. Nummers als I'm Really Hot, en nog veel meer, roepen de boodschap van body positivity luid en duidelijk op. Ook daagde ze de normen in haar video's uit door mensen te laten zien die er niet uitzagen als de Hollywood-standaard voor schoonheid.

2 Demi Lovato

Deze artiest heeft zijn eigen reis van zelfliefde moeten doormaken en ze hebben ervoor gekozen om haar fans mee te nemen. Ze hebben hun muziek gebruikt om de ups en downs van de body positivity-mindset uit te drukken. Ze helpen hun fans te beseffen dat ze niet alleen zijn als ze worstelen met hun zelfbeeld en dat het beter gaat. Nummers als Confident zijn hun anti-excuses aan de samenleving die hen en hun fans oneerlijke lichaamsverwachtingen opdrong.

1 Lizzo

Deze geweldige zangeres en artiest is het gezicht van de body positivity-beweging in de muziekindustrie en in de media als geheel. Ze heeft mensen geholpen te beseffen dat hoe hun lichaam eruitziet een van de minst belangrijke dingen aan hen is. Ze heeft laten zien dat er geen regels zijn voor hoe een lichaam eruit moet zien, zeker niet als het gaat om gezond zijn. Ze gebruikt haar muziek en haar platform om mensen te laten weten dat gezonde lichamen er allemaal anders uitzien en gevierd moeten worden zoals ze zijn.

Aanbevolen: