Zo transformeerde Joaquin Phoenix in The Joker

Inhoudsopgave:

Zo transformeerde Joaquin Phoenix in The Joker
Zo transformeerde Joaquin Phoenix in The Joker
Anonim

Joaquin Phoenix heeft zijn plaats als icoon van Hollywood gevestigd. Hij heeft verschillende rollen op zich genomen in zijn indrukwekkende carrière, waarbij hij zijn brede bereik als acteur laat zien. Hij staat erom bekend vreselijke schurken te spelen, charismatische hoofdrolspelers en alles daartussenin.

Een van de beroemdste films van Phoenix is Joker uit 2019, waarin hij de titelrol speelde. Een geheim achter de schermen van de film dat sommige fans misschien niet weten, is dat Phoenix zijn uiterlijk drastisch moest veranderen om het ondervoede, geesteszieke personage te worden.

Phoenix is een serieuze acteur en het is geen onbekende om zich maandenlang voor te bereiden op zijn rollen voordat hij gaat filmen. Hij gaf toe dat de fysieke veranderingen die hij doormaakte om de Joker te spelen ook een impact hadden op zijn mentale gezondheid en hem hielpen om in het personage te komen. Lees verder om erachter te komen hoe Phoenix veranderde in de aartsvijand van Batman.

2019's 'Joker' eiste veel van Joaquin

In 2019 bracht regisseur en producent Todd Phillips Joker uit, een film die een portret schetst van Batmans aartsvijand, de Joker. De film speelt zich af in Gotham City en volgt Arthur Fleck, die werkt als een feestclown, die uiteindelijk een crimineel leven leidt nadat de maatschappij hem in de steek heeft gelaten.

De filmsterren Joaquin Phoenix als Arthur en Robert De Niro als Murray Franklin, een talkshowpresentator die Arthur aanbidt, maar die hem uiteindelijk schuwt zoals iedereen in zijn leven. De film bevat ook Zazie Beetz als Arthur's liefdesbelang, Sophie en Frances Conroy als Arthur's zieke moeder.

Joaquin Phoenix's rol als Arthur

Hoewel het personage van de Joker eerder in de popcultuur is verschenen, schetst de versie van Joaquin Phoenix een beeld van de schurk voordat hij een schurk wordt. De film laat zien hoe iemand een crimineel leven kan leiden als hij wordt uitgesloten van de samenleving.

Arthur begint als een clown die anderen aan het lachen probeert te maken. Maar nadat hij voor de gek wordt gehouden, in elkaar wordt geslagen en voortdurend wordt afgewezen, wordt hij tot zijn breekpunt gedreven en pleegt hij een moord, die hij later verdedigt.

Hoe transformeerde Joaquin Phoenix in de Joker?

Afgezien van het geweldige acteertalent van Phoenix, werd hij geprezen door fans en critici voor de fysieke transformatie die hij onderging om de Joker te worden. De grootste verandering die hij doormaakte, was afvallen om er ondervoed en ongezond uit te zien als Arthur.

Volgens Vanity Fair verloor Phoenix 52 pond door het volgen van een uiterst restrictief dieet dat een arts begeleidde en voor hem uitstippelde. Hij had maar een paar maanden om af te vallen voor de rol, dus hij moest een drastisch dieet volgen dat onder normale omstandigheden niet als gezond zou worden beschouwd.

Hij verloor zelfs zoveel gewicht dat de filmmakers wisten dat ze later geen kans zouden krijgen om scènes opnieuw op te nemen, omdat hij er zo anders uitzag.

Wat at Joaquin Phoenix om af te vallen?

Er ging een gerucht rond in Hollywood dat Phoenix slechts één appel per dag at om af te vallen voor Joker. Hoewel dat niet helemaal waar is, heeft hij zeker niet veel gegeten.

Cinema Blend meldt dat Phoenix elke dag sla en gestoomde sperziebonen at. Het zeer caloriearme dieet hielp hem tussen juni en september 52 pond af te vallen toen het filmen begon.

Toen hij nadacht over zijn dieet, onthulde Phoenix dat zichzelf uithongeren hem hielp om de juiste mentaliteit te krijgen om de Joker te spelen, en om zijn lichaam voor te bereiden.

De mentale effecten van het extreme dieet van Joaquin Phoenix

Phoenix gaf later toe dat zo weinig eten hem energie kostte en een aanzienlijk effect had op zijn geestelijke gezondheid: Het blijkt dat dat invloed heeft op je psychologie, en je begint echt gek te worden als je zoveel gewicht verliest in die tijd.”

Hij vertelde de Associated Press dat hij gefixeerd raakte op de cijfers en uiteindelijk een eetstoornis ontwikkelde. Zoveel van wat moeilijk is, is elke dag wakker worden en geobsedeerd zijn door ongeveer 0,3 pond. Rechts? En je ontwikkelt echt een stoornis ', zei hij (via Preventie).

Het gewichtsverlies gaf Joaquin een gevoel van controle

Door zoveel gewicht te verliezen kreeg Phoenix ook het gevoel van controle over zijn leven, wat hem verder hielp om in het karakter van de Joker te komen.

“Ik had het gevoel dat ik mijn lichaam kon bewegen op manieren die ik voorheen niet kon. En ik denk dat dat echt leende voor een deel van de fysieke beweging die een belangrijk onderdeel van het personage begon te worden, zei hij in een interview met de Associated Press.

De acteur, die een veganistische levensstijl leidt, is geen onbekende in het veranderen van zijn lichaam voor filmrollen en viel eerder af voor de film The Master uit 2012. In 2021 kwam hij aan in gewicht voor de film Disappointment Blvd, een comedy-horror die in 2022 uitkomt.

Aanbevolen: