Waarom Mick Jagger een acteercarrière heeft afgewezen

Inhoudsopgave:

Waarom Mick Jagger een acteercarrière heeft afgewezen
Waarom Mick Jagger een acteercarrière heeft afgewezen
Anonim

Niet veel mensen - levend of dood - kunnen aanspraak maken op het soort roem en succes dat Mick Jagger in de loop van zijn leven heeft bereikt. De Engelse kunstenaar is zo bekwaam in zijn werk dat hij de hoogste onderscheiding heeft verdiend die een burger van zijn land kan krijgen - een ridderorde van de koningin.

Jagger is vooral bekend om zijn muziek, maar hij heeft zich in de loop der jaren ook in de filmwereld gewaagd; werkzaam als acteur en producer. Ondanks al zijn decennialange arbeid, wordt de 78-jarige geschat op een nettowaarde van ongeveer $ 500 miljoen vandaag, wat gunstig afsteekt bij sommige van zijn collega's in de showbizz. Naast al zijn carrièreprestaties kan Jagger ook bogen op een groot, gemengd gezin. Hij heeft momenteel acht kinderen van vijf verschillende moeders, maar hij wordt vaak geprezen als een aanwezige en liefhebbende vader.

De in Dartford geboren muzikant had misschien een nog meer voorname carrière en leven gehad als hij meer was ondergedompeld in acteerwerk.

8 Mick Jagger's muziekcarrière

Mick Jagger komt uit het tijdperk van de gouden generatie van de Britse rock- en popband. The Beatles, Queen en The Rolling Stones worden vaak de Greatest 3 bands van hun tijd genoemd. Jagger leidt The Rolling Stones sinds de oprichting van de band in 1962. In die tijd hebben ze samen in totaal 30 studioalbums uitgebracht.

Jagger heeft in zijn eentje vier studioalbums opgenomen, waarvan de laatste Goddess in the Doorway en werd uitgebracht in 2001.

7 Mick Jagger als acteur

Mick Jagger's liefde voor het witte doek staat buiten kijf, want het is een vakgebied waarin hij veel tijd en middelen heeft geïnvesteerd. Zijn acteercarrière wordt echter beschreven als 'intermitterend', omdat hij zijn muziek bijna altijd voorrang heeft gegeven boven het spelen van film- of tv-personages voor de camera.

Hij begon voor het eerst met acteren in 1970, met zijn meest recente rol op het scherm in de misdaadthrillerfilm uit 2019, The Burnt Orange Heresy, samen met onder meer Claes Bang, Elizabeth Debicki en Donald Sutherland.

6 Mick Jagger's grootste filmrollen

1970 kan net zo goed worden omschreven als het belangrijkste jaar van Sir Mick Jagger als acteur. De twee grootste rollen van zijn carrière kwamen in dat jaar: in het misdaaddrama Performance en in de Australische biopic van Ned Kelly met dezelfde naam.

In Performance speelde hij een personage genaamd Turner, beschreven als "een teruggetrokken, excentrieke voormalige rockster die zijn demon heeft verloren." Ondanks de aanvankelijk gemengde kritieken, wordt de film van Donald Cammell en Nicolas Roeg nu beschouwd als een van de beste films ooit in de geschiedenis van de Britse cinema.

5 Mick Jagger werd benaderd voor rol in 'Dune'

Voordat de epische sciencefictionfilm Dune uit 2021 meerdere grote onderscheidingen oogstte - zelfs vóór David Lynch' verfilming van de roman van Frank Herbert uit 1984 - werd Mick Jagger bijna vereeuwigd als onderdeel van het universum. De Chileens-Franse regisseur Alejandro Jodorowsky benaderde hem om het personage Feyd-Rautha te spelen in een film die hij op basis van het boek zou maken.

Hoewel dit niet een van de rollen was die Jagger afwees, werd de foto van Jodorowsky nooit gemaakt en wordt nu soms aangeduid als 'de beste sci-fi-film die nooit is gemaakt'.

4 Waarom Mick Jagger belangrijke acteerrollen afwees

De afkeer van Mick Jagger om filmrollen te accepteren na zijn oorspronkelijke snelle start, kwam grotendeels neer op de kwaliteit van de rollen die hem werden aangeboden. "Om eerlijk te zijn, zijn er niet zoveel geweldige rollen", zei hij in een recent interview. "Je krijgt veel onzin aangeboden. In de jaren '70 en '80 waren er veel vooroordelen tegen muzikanten als acteurs."

Tegelijkertijd, wanneer er goede rollen zouden komen, zou het plannen van conflicten met de tourdata van zijn band vaak betekenen dat hij voor het laatste koos. De West-Duitse film Fitzcarraldo uit 1982 is hier een voorbeeld van, toen de zanger stopte met filmen en de regisseur dwong zijn personage helemaal uit het script te schrappen.

3 Mick Jagger schreef onlangs het thema voor 'Slow Horses' op Apple TV+

Hoewel hij tegenwoordig niet echt een actieve acteur is, zal Mick Jagger nooit ver van de wereld van film en televisie worden gevonden. Hij is het brein achter Strange Game, het themalied voor de nieuwe spionagethrillerserie van Apple TV+, Slow Horses.

Op zijn Instagram-pagina sprak Jagger zijn vreugde uit dat hij deel uitmaakte van het creatieve team voor het project. "Ik heb echt genoten van het maken van de thematrack voor Slow Horses met Daniel Pemberton… ik hoop dat je ervan geniet!" hij schreef, gedeeltelijk.

2 The Rolling Stones hebben hun liedjes ook in licentie gegeven voor film en tv

Afgezien van de originele thema's, is de muziek van Mick Jagger al tientallen jaren een hoofdbestanddeel van zowel kleine als grote schermen. De Rolling Stones hebben een aantal van hun nummers in licentie gegeven voor gebruik in verschillende films en tv-shows.

"Soms is het raar als je aan het genieten bent van een film, of niet van een film geniet, en plotseling komt een van je nummers op, als je bent vergeten dat je er een licentie voor hebt", de rockster wordt geciteerd in een stuk over zijn acteerwerk door MSN.

1 Mick Jagger is zelf filmmaker

Naast acteren en muziek schrijven en licentiëren voor films en tv-shows, is Mick Jagger een bonafide filmmaker en producer. Zijn eerste optreden was in 1987, in de avonturenfilm Running Out of Luck, waarin hij ook speelde.

In 1995 richtte hij een productiebedrijf op genaamd Jagged Films, dat sindsdien verantwoordelijk is voor films als Enigma, Being Mick (beide 2001), The Women (2008) en de door Chadwick Boseman geleide James Brown biografische film muzikale film, Get on Up.

Aanbevolen: