Ridley Scott's grootste hits: waar zal 'House of Gucci' scoren?

Inhoudsopgave:

Ridley Scott's grootste hits: waar zal 'House of Gucci' scoren?
Ridley Scott's grootste hits: waar zal 'House of Gucci' scoren?
Anonim

Ridley Scott's House of Gucci arriveerde in november 2021 in de bioscoop, geleid door een sterrencast - Academy Award-winnaars Lady Gaga, Jared Leto, Al Pacino en Jeremy Irons, en Academy Award-genomineerde Adam Driver. Samen met de blockbuster-cast en de lange hype voorafgaand aan de release, had de film een intensieve marketingstrategie, verankerd door Lady Gaga's Oscars-campagne, waarin de ster onthulde dat haar methode-acteren zelfs regisseur Ridley Scott zelf voor de gek hield. House of Gucci werd uitgebracht slechts zes weken na Scott's eerdere regie-inspanningen, de Matt Damon leidde The Last Duel, dat aanzienlijk meer lovende kritieken kreeg van het publiek, maar minder dan een kwart verdiende van wat House of Gucci deed aan de kassa, wat ertoe leidde dat Scott om controversieel de schuld te geven aan 'luie millennials'. Maar het publiek kwam zeker opdagen voor House of Gucci. De $ 30 miljoen bruto van The Last Duel verbleekt in vergelijking met House of Gucci's $ 128 miljoen, die rekent op Lady Gaga's altijd groene sterfactor in combinatie met het feit dat het haar eerste filmrol is na haar krachtige zet A Star Is Born, de $ 431 miljoen bruto in 2018, binnen. Van de 31 geregisseerde films van Scott staat House of Gucci momenteel op de 13e plaats met de hoogste brutowinst. Het zal waarschijnlijk positie 12 innemen als het slechts $ 5 miljoen meer verdient in de bioscoop, maar ondanks zijn hype en talloze sterren, het is onwaarschijnlijk dat hij de $ 50 miljoen zal verdienen die nodig is om de top tien te bereiken en de film te starten waarmee zijn carrière begon, en een van de meest iconische horrorfranchises aller tijden.

10 'Alien' verdiende $ 184 miljoen

Aangekomen in mei 1979, debuteerde Alien met gemengde recensies, maar zijn erfenis is blijven bestaan en werd een van de meest invloedrijke en meest gerespecteerde sciencefictionfilms. De eerste film in wat de Alien-franchise zou worden, Alien vertelde het verhaal van de bemanning van het commerciële ruimtevaartuig Nostromo terwijl ze de titulaire alien ontmoeten terwijl deze op het schip wordt losgelaten. Sigourney Weaver leidde de cast van de film die niet alleen het publiek bang maakte, maar ook de cast.

9 'Kingdom Of Heaven' verdiende $ 218 miljoen

Orlando Bloom en Eva Green leidden de sterrencast van Kingdom of Heaven, het historische epos uit 2005 over de kruistochten. Ondanks negatieve recensies en een sombere terugkeer in Noord-Amerika, deed Kingdom of Heaven het goed in het buitenland, vooral in Arabisch sprekende landen, voor een wereldwijd totaal van $ 218 miljoen tegen een budget van $ 130 miljoen dollar.

8 'Alien: Covenant' verdiende $ 238 miljoen

1979 Alien startte een franchise met drie sequels, een crossover-serie met de Predator-films, een prequel-serie die in 2012 begon met Prometheus, een webserie, een toneelstuk en een televisieprogramma dat in 2023 op Hulu arriveerde Alien: Covenant volgde Prometheus in 2017 en sloot het verhaal af over hoe de alien werd gemaakt. De film verdiende wereldwijd $ 238 miljoen, maar werd niet als een succes beschouwd, rekening houdend met de dure marketingkosten en het budget van $ 100 miljoen.

7 'American Gangster' verdiende $ 267 miljoen

Scott werkte samen met Denzel Washington en frequente medewerker Russel Crowe voor American Gangster uit 2007, losjes gebaseerd op het verhaal van beroepscrimineel Frank Lucas, die heroïne naar de Verenigde Staten smokkelde op Amerikaanse dienstvliegtuigen die terugkeerden uit Vietnam. De film was een kritisch en commercieel succes, en een terugkeer naar vorm voor het Scott/Crowe-duo dat slechts twaalf maanden eerder dramatisch had gebombardeerd met A Good Year. American Gangster bracht wereldwijd $ 267 miljoen op.

6 'Exodus: Gods And Kings' verdiende $268 miljoen

Scott keerde terug naar een van zijn favoriete genres, het historische epos, met Exodus: Gods and Kings uit 2014. Het drama, dat het bijbelse verhaal vertolkte van Mozes die de Israëlieten uit de slavernij bevrijdde na verbanning door zijn broer Ramses, werd in Egypte en het Midden-Oosten verboden wegens historische onnauwkeurigheden en werd belachelijk gemaakt voor het casten van blanke acteurs in rollen uit het Midden-Oosten. Het bracht wereldwijd $ 268 miljoen op.

5 'Robin Hood' verdiende $322 miljoen

Russel Crowe en Ridley Scott werkten opnieuw samen voor Robin Hood uit 2010, een bijgewerkt verhaal over de gelijknamige heldenlegende. Cate Blanchett en Oscar Isaac vergezelden Crowe voor de foto op locatie in Engeland en Wales. Ondanks de negatieve reacties van zowel critici als publiek, zou de film wereldwijd $322 miljoen opbrengen en daarmee de op vier na grootste geldmaker van Scott worden.

4 'Hannibal' verdiende $ 350 miljoen

Tien jaar na Silence of the Lambs werd de langverwachte Hannibal uitgebracht en brak ondertussen kassarecords. Anthony Hopkins keerde terug naar de rol van kannibaal seriemoordenaar Hannibal Lecter, terwijl Julianne Moore het overnam van Jodie Foster als FBI-agent Clarice Starling. Ondanks zwakke recensies, was het een van de meest winstgevende films van het jaar, eindigend met $ 350 miljoen.

3 'Prometheus' verdiende $402 miljoen

De eerste van de Alien-prequels, Prometheus (zo genoemd naar het schip waarmee de bemanning vliegt) werd in 2012 uitgebracht en kreeg geweldige recensies en $ 402 miljoen aan kassa-inkomsten. Het was de eerste film in de Alien-franchise die Scott had geregisseerd sinds de eerste in 1979.

2 'Gladiator' verdiende $ 456 miljoen

Vijftien jaar lang bleef Gladiator de meest winstgevende film van Ridley Scott in zijn carrière van drieëneenhalf decennium. Scott vond opnieuw succes in het epische historische drama-genre en leidde Russel Crowe naar Academy Award-glorie met het epos over zwaarden en sandalen over een slaaf die gladiator werd en de moorden op zijn familie en keizer wilde wreken. In een video achter de schermen zei Crowe dat hij en Scott constant ruzie maakten op de set, maar het mag zeker geen afbreuk hebben gedaan aan een potentiële relatie, aangezien ze sindsdien verschillende films hebben gemaakt.

1 'The Martian' verdiende $ 655 miljoen

Aangekomen in de herfst van 2015 blies The Martian publiek en critici weg, met Rotten Tomatoes noemde het een "slimme, spannende en verrassend grappige … bewerking van het bestverkochte boek dat het beste in hoofdrolspeler Matt Damon naar boven ha alt en regisseur Ridley Scott." De film was een enorm succes en werd de tiende meest winstgevende film van 2015, Scott's hoogste brutowinst, en ontving 41 nominaties die het seizoen toekenden, waaronder een Golden Globe-overwinning voor Damon en zeven Academy Award-nominaties, waaronder die voor Beste Film. Het blies Gladiator' s $ 456 miljoen uit het water met een indrukwekkende $ 655 miljoen aan de wereldwijde kassa.

Aanbevolen: