Waarom deze 'Grey's Anatomy'-sterren van de show zijn afgeschreven

Inhoudsopgave:

Waarom deze 'Grey's Anatomy'-sterren van de show zijn afgeschreven
Waarom deze 'Grey's Anatomy'-sterren van de show zijn afgeschreven
Anonim

Sinds Grey's Anatomy voor het eerst werd uitgezonden in 2005, hebben meer acteurs de show verlaten en zijn ze gedurende 18 seizoenen gebleven. Sommige acteurs werden ontslagen vanwege backstage-drama, sommige werden op dramatische wijze vermoord en anderen werden uitgeschreven met een hartverscheurend afscheid. Een deel van die onrust achter de schermen die ervoor zorgde dat voormalige Grey's Anatomy-sterren werden weggeschreven uit de populaire Shondaland-drama net zo dramatisch en meeslepend als alle andere op het scherm van de ABC-show. Hier zijn enkele redenen waarom bepaalde acteurs en personages van Grey's Anatomy zijn geschreven in de 17 jaar dat het in de lucht is geweest. Spoiler Alert! Dit artikel bevat spoilers van Grey's Anatomy seizoenen 1-18

7 Isaiah Washington werd geschreven uit 'Grey's Anatomy' over homofobie

Tijdens de eerste drie seizoenen van Grey's Anatomy speelde Isaiah Washington de rol van Dr. Preston Burke. Hoewel zijn personage geliefd was, was hij achter de schermen minder populair.

Washington uitte naar verluidt een homofobe smet op de set, wat een probleem veroorzaakte met castlid T. R. Knight, die kort daarna als homo uit de kast kwam. Terwijl Washington de beschuldigingen aanvankelijk ontkende, bracht de acteur later een verklaring uit waarin hij zich verontschuldigde voor wat hij zei.

In 2007 werd bevestigd dat Washington niet terugkeerde naar het drama. Hij kwam terug voor een cameo in seizoen 10, maar is sindsdien niet meer verschenen.

6 Kate Walsh verliet 'Grey's Anatomy' voor een spin-off

Dr. Addison Montgomery van Kate Walsh verscheen als gastster in de eerste serie van het medische drama voordat hij werd gepromoveerd tot de hoofdcast in seizoen 2 en 3.

In tegenstelling tot veel andere acteurs op deze lijst, was haar vertrek niet te wijten aan een drama achter de schermen. In 2007 vertrok Walsh om te genieten van haar eigen spin-offshow Private Practice. Het zag Dr. Montgomery op een nieuwe locatie met nieuwe personages. Ze verscheen regelmatig in het vierde tot en met het achtste seizoen van Grey's Anatomy. Private Practice eindigde na zes succesvolle seizoenen. Tijdens seizoen 18 van Grey's Anatomy nam Kate Walsh haar rol als Addison Montgomery een paar afleveringen over.

5 'Grey's Anatomy'-schrijvers worstelden met Brooke Smith

Brooke Smith's ontslag uit de ABC-show veroorzaakte behoorlijk wat controverse. Smith speelde Erica Hahn, die voor het eerst verscheen als een terugkerend personage in seizoen 2, voordat ze een gastrol werd in 3 en vervolgens een deel van de hoofdcast voor seizoen 4 en 5. Hahn kreeg veel aandacht toen haar personage aankondigde dat ze lesbienne was. Smith onthulde dat het netwerk deze scène beschouwde als "een van de beste die ze ooit in de show hebben geschoten."

Iedereen was verrast toen Smith kort later uit de show werd geschreven omdat "ze niet meer voor haar personage konden schrijven."

De controverse aanpakken, beweert maker Shonda Rhimes dat Brooke Smith "uiteraard niet werd ontslagen omdat ze een lesbienne speelde", maar in plaats daarvan vond het schrijversteam "niet de magie en chemie met Brooke's karakter op de lange termijn. " Brooke Smith werd uiteindelijk na het vijfde seizoen losgelaten.

4 Katherine Heigl verliet 'Greys Anatomy' om moeder te worden

Katherine Heigl is waarschijnlijk een van de bekendere actrices die uit Grey's Anatomy is voortgekomen en werd een begrip dankzij haar Emmy-winnende optreden als Dr. Izzie Stevens. Haar periode van zeven seizoenen in de medische show werd gevolgd door geruchten dat ze moeilijk was om mee te werken.

Het jaar na het winnen van Beste Actrice weigerde Katherine Heigl haar naam in te dienen voor Emmy-overweging. Heigl ging verder met haar naam buiten beschouwing te laten, wat voor spanningen met het netwerk zorgde. Ze werd beschuldigd van het nemen van een foto van de makers en schrijvers, maar beweerde dat haar redenen verkeerd waren opgevat.

"Ik had niet het gevoel dat ik dit seizoen het materiaal kreeg om een Emmy-nominatie te rechtvaardigen en in een poging om de integriteit van de academieorganisatie te behouden, heb ik mijn naam uit de strijd gehaald… zonder in te gaan op een privé-werkkwestie. Het was tussen mij en de schrijvers. Ik heb ze in een hinderlaag gelokt en het was niet erg aardig of eerlijk ", gaf de ster veel later toe.

Heigl zegt dat de echte reden dat ze in 2010 stopte met de show was omdat ze voor het eerst moeder was geworden. "Ik begon een gezin en het veranderde alles", zei ze. "Het veranderde mijn verlangen om fulltime te werken. Ik ging met gezinsverlof en werd gewoon [moeder], en het veranderde mijn hele perspectief."

3 Eric Dane verliet 'Grey's Anatomy' om zich bij 'The Last Ship' aan te sluiten

Eric Dane, die Mark Sloan speelde, koos ervoor om zich bij TNT's The Last Ship aan te sluiten na jaren aan Grey's Anatomy te hebben gewerkt. De acteur, die nu in Euphoria te zien is, kwam aan het begin van seizoen 9 om het leven nadat hij leed aan de vliegtuigcrash. Shonda Rhimes geeft toe dat het "het juiste moment was om zijn verhaallijn te beëindigen", hoewel ze Dr. Sloan een van de "meest geliefde" personages van de hitshow noemde

Het lijkt erop dat er geen drama is mislukt, de acteur zag een kans om zijn carrière een andere wending te geven en had het gevoel dat het TNT-drama een kans was die niet gemist kon worden.

"Grey's Anatomy is een wereld - het gaat niet om één individuele acteur. En de verhaallijnen gingen een soort van, weet je, in verschillende richtingen. Dus het was een kans voor mij om te gaan en ik was geïnteresseerd in iets anders. Ik vond het leuk om Grey's Anatomy te doen. Ik zou het gedaan hebben tot de laatste aflevering. Maar dit was iets wat ik niet kon laten liggen, "legde hij uit

2 Patrick Dempsey's 'Grey's Anatomy'-plot liep uit

De dood van Dr. Derek "McDreamy" Shepherd, gespeeld door Patrick Dempsey, was een van Grey's Anatomy meest schokkende sterfgevallen. De acteur was een vaste waarde en speelde meerdere seizoenen een hoofdrol. Tijdens seizoen 11 waren fans verwoest door de beslissing om het personage te laten vermoorden.

In een interview onthulde de acteur dat hij vond dat het het juiste moment was om te vertrekken, in de overtuiging dat 10 jaar "een lange tijd was om in een show te zijn" en dat het "heel moeilijk" was om het plot boeiend te houden genoeg voor één personage na zoveel jaren. Er waren geruchten dat er meningsverschillen waren tussen Patrick Dempsey en Shonda Rhimes, wat ertoe leidde dat het personage werd vermoord in plaats van te vertrekken om mogelijk in de toekomst terug te komen. Grey's Anatomy-fans kregen echter een speciale McDreamy-traktatie tijdens seizoen 17 van de show terwijl Meredith Gray in coma lag.

1 Sara Ramirez wilde meer opties ontdekken

Dr. Callie Torres van Sara Ramirez werd een terugkerend personage in seizoen 2, voordat ze het volgende seizoen bij de hoofdcast kwam. Ramirez voelde dat tegen de tijd dat seizoen 13 kwam, ze wat tijd weg wilde van de show. De beslissing kwam als een schok voor iedereen, ook voor Shonda Rhimes, die er pas een paar dagen achter kwam voordat het nieuws bekend werd.

Terwijl Rhimes in 2018 beweerde dat ABC Ramirez niet zou laten terugkeren vanwege haar optreden bij mevrouw de secretaris, ontkende Ramirez de beweringen. "Voor de goede orde is @CBS niets anders dan vriendelijk en genereus voor mij geweest. Ze staan open voor Callie die terugkomt! De bal ligt bij @ABCNetwork", tweette ze destijds.

Volgens bronnen achter de schermen van Grey's Anatomy was er "geen kwaad bloed" met betrekking tot de beslissing, en de keuze om te vertrekken was geheel aan haarzelf. Hoewel haar personage het potentieel heeft om in de toekomst terug te keren, moet ze nog een comeback maken in de show.

Aanbevolen: