De waarheid over het indrukwekkende vermogen van Harry Connick Jr

Inhoudsopgave:

De waarheid over het indrukwekkende vermogen van Harry Connick Jr
De waarheid over het indrukwekkende vermogen van Harry Connick Jr
Anonim

Zelfs in de afgelopen jaren zijn er maar een handvol acteurs die net zo succesvol kunnen zijn als het gaat om hun muziekcarrière. Maar lang voor de sterren van vandaag was er een man genaamd Harry Connick Jr. Dit is een man die opschept over zowel Grammy- als Emmy-overwinningen. Onlangs nam Connick een pauze van het werken aan zijn muziek om te schitteren op NBC's Annie Live! naast een met sterren bezaaide cast met onder meer Tituss Burgess, Taraji P. Henson en Nicole Scherzinger. Tot nu toe heeft de serie veel lovende kritieken gekregen. Bovendien vragen fans zich ook af wanneer Connick van plan is om weer op het scherm terug te keren. En terwijl iedereen wacht op zijn volgende project, kan het ook interessant zijn om te zien hoeveel van een fortuin Connick in de loop der jaren heeft vergaard.

Deze romantische komedie veranderde Harry Connick Jr. in een muziekster

Connick was altijd al een muzikant in hart en nieren geweest en in de jaren '80 was hij nog een relatief nieuw talent. Als zodanig kreeg hij op dat moment niet veel exposure. Dat veranderde echter toen hij aan de muziek werkte voor de voor een Oscar genomineerde romantische komedie When Harry Met Sally….

"Vroeger had ik twee platen uitgebracht en ze deden het goed, maar die film betekende dat ik van de verkoop van duizenden naar miljoenen platen ging en het bracht me daar op internationaal niveau", herinnert Connick zich tijdens een interview met The Guardian. “Het was vóór het internet, dus als je op een billboard stond, zouden mensen erover horen. Dat waren veel eenvoudiger tijden.”

Connick wist niet dat hij kort daarna ook zelf optredens op het scherm zou boeken.

Harry Connick Jr. is ook een behoorlijke acteur

De laatste jaren wordt Connick misschien meer erkend voor zijn muziek. Enkele jaren geleden speelde de crooner echter ook in een reeks films. Connicks allereerste Hollywood-optreden was zelfs een rol in het oorlogsdrama Memphis Belle uit 1990. Kort daarna speelde hij ook in het drama Little Man Tate en deed hij een gastoptreden in de komische klassieker Cheers.

Waarom Will Smith bijna zijn rol in 'Independence Day' verloor

Slechts een paar jaar later speelde Connick ook in de met een Oscar bekroonde film Independence Day. Interessant is echter dat hij niet degene was waar regisseur Roland Emmerich en zijn team aanvankelijk aan dachten voor de rol van Captain Jimmy Wilder. In feite was de rol oorspronkelijk bedoeld voor Friends-ster Matthew Perry.

“Harry Connick Jr. krijgen was een staatsgreep. Oorspronkelijk zou deze rol gespeeld worden door Matt Perry, die stopte heel dicht bij de tijd dat we begonnen met filmen', onthulde Dean Devlin, Emmerichs co-schrijver van de film, in een videocommentaar.

"Door het geluk van Harry Connick Jr's opnameschema en tourschema, was er een kans dat hij dit deel een beetje kon doen, en hij was gewoon geweldig."

Connick kreeg kort daarna meer filmrollen. Hij speelde in Excess Baggage met Alicia Silverstone, Benicio Del Toro en Christopher Walken en volgde dit op met een hoofdrol tegenover Sandra Bullock in het romantische drama Hope Floats.

Het was misschien niet een van Sandra's bestbetaalde rollen, maar het was belangrijk voor haar; Oscar-winnaar Bullock produceerde ook de film en aanvankelijk werd ze niet verkocht op Connick.

"Om helemaal eerlijk te zijn, toen ze zeiden dat je binnenkwam [om auditie te doen], dacht ik, 'uh, alsjeblieft … de crooner gaat het niet redden, het gaat niet gebeuren', vertelde de actrice aan Connick zelf tijdens een interview, volgens E! Nieuws.

Maar nadat hij zijn auditie had gegeven, lijkt het erop dat Bullock helemaal van gedachten is veranderd.

MCU: Dit is wat Sandra Bullock zei over deelname aan de franchise

Vanaf hier bleef Connick in de loop der jaren in films spelen. Hij deed zelfs stemwerk en voegde zich bij Jennifer Aniston en Vin Diesel in de veelgeprezen animatiefilm The Iron Giant. Daarnaast speelde Connick ook in films als P. S. I Love You, Bug en de Dolphin Tale-films. Meest recentelijk speelde hij in Annie Live! en angst voor regen.

In de loop der jaren nam hij ook enkele tv-rollen op zich. Om te beginnen speelde hij Executive A. D. A. David Haden in Law & Order: Special Victims Unit voor een paar afleveringen. Tijdens de show speelde Connick een liefdesbelang voor Olivia Benson van Mariska Hargitay.

Hargitay is zelfs de belangrijkste reden waarom de zanger/acteur de rol op zich nam. “Ik denk dat mijn belangrijkste reden om Law & Order te doen: SVU was heel duidelijk in mijn hoofd en dat is gewoon om met Mariska Hargitay samen te werken. Ze is zo'n held', vertelde Connick aan E! Nieuws in een ander interview. "Elke tijd die ik met Mariska mag doorbrengen, is goed besteedde tijd voor mij." Connick had ook een terugkerende rol in de populaire sitcom Will & Grace.

Hier is de nettowaarde van Harry Connick Jr. vandaag

Volgens schattingen is Connick momenteel tussen de $ 35 en $ 55 miljoen waard. Hoewel hij misschien een behoorlijk fortuin heeft verdiend met al zijn acteerrollen, is het waarschijnlijk dat het grootste deel van zijn inkomsten uit zijn muziek kwam. Uit rapporten blijkt dat hij wereldwijd al meer dan 25 miljoen albums heeft verkocht.

Zelfs na lange tijd in het vak te hebben gezeten, blijft Connick zijn fortuin vergroten. Volgens zijn website heeft de crooner zelfs al tourdata voor 2022 in de hele VS.

Deze mannelijke artiesten hebben de meeste Grammy's gewonnen

Aanbevolen: