The 'Vampire Diaries' werd geboren uit een tragisch verlies

Inhoudsopgave:

The 'Vampire Diaries' werd geboren uit een tragisch verlies
The 'Vampire Diaries' werd geboren uit een tragisch verlies
Anonim

The Vampire Diaries maakte de carrières van zijn sterren. Terwijl acteurs als Nina Dobrev en Ian Somerhalder dingen deden voor de populaire CW-show, katapulteerde The Vampire Diaries hen naar het sterrendom. Hoewel de serie door zijn fans vanuit elke hoek is ontleed, lijkt het alsof er een aantal feiten achter de schermen zijn die ze nog steeds niet kennen. Het feit dat het succes werd gevoed door het succes van Twilight is geen verrassing, maar de waarheid dat het eigenlijk werd geboren uit een tragisch verlies, lijkt voor de meesten verloren te gaan. Dankzij een in het oog springend artikel van Entertainment Weekly hebben we een uniek inzicht gekregen in de tragedie rond de creatie van een van de meest geliefde series van de CW.

Een van de showrunners zat in een diepe depressie

The Vampire Diaries is eigenlijk gebaseerd op een gelijknamige boekenreeks van auteur L. J. Smith. Het debuteerde in de jaren negentig en bouwde een fanbase op die de CW's interesse in het pand opwekte. Het duurde echter 20 jaar voordat de show werd gemaakt, omdat vampiers gewoon niet het ding waren … Dat is totdat Twilight uitkwam en mensen gek werden van de bloedzuigers.

Dit is het moment waarop de CW-netwerkmanager, Jen Breslow, Kevin Williamson van Dawson's Creek en Julie Plec van Kyle XY benaderde om de serie te schrijven en te vertonen. Kevin was echter niet in de ruimte om iets te schrijven, althans dat dacht hij eerst. Dit komt omdat hij afschuwelijke pijn had door het verlies van zijn partner.

"Ik had te maken met verdriet omdat mijn partner onlangs was overleden en ik was in totale afgesloten modus van verlies en wanhoop en Julie en Jen hadden me meegenomen om te lunchen om me eerlijk gezegd op te vrolijken," Kevin Williamson, de mede-maker van The Vampire Diaries, vertelde Entertainment Weekly."Als iemand sterft, ben je op een vreselijke, donkere plek en wil je gewoon de hele tijd huilen. Ik was op de slechtste plek waar ik ooit in mijn leven was geweest en zij waren mijn vrienden die me gewoon opvrolijkten. En toen zei Jen: 'Je moet gewoon werken.'"

Jens medeleven bracht Kevin er uiteindelijk toe om The Vampire Diaries te co-creëren, wat op zijn beurt Jens netwerk een succesvolle show opleverde. Maar Kevin was eerst niet echt in het idee…

"[Tijdens de lunch] Ik vertelde ze over een pitch die ik had over een bovennatuurlijke kostschool en hoeveel ik van die wereld hield, en we hadden het over of er vampiers in zaten," Vampire Diaries' Mede-bedenker Julie Plec zei. "Ik zei: 'Ik denk het niet, want hoezeer ik ook van vampiers houd, tussen Twilight en True Blood, ik heb het gevoel dat de vampiers voorbij zijn.' Jen zei: "Ik hoop het niet, want we hebben een boek dat we hebben geprobeerd samen te stellen voor een vampiershow en we kunnen geen schrijvers vinden. Het is een serie genaamd The Vampire Diaries."' Kevin zei: 'Oh ja, ik ken dat boek, iemand heeft het jaren geleden naar mij gestuurd om te weten of ik het in een film kon verfilmen.'"

De waarheid is dat Kevin het boek nooit heeft gelezen, ook al is het voorgelegd aan zijn ontwikkelingsmanager. Hij werd onmiddellijk uitgeschakeld door het idee van tienervampiers. Dus deze herinnering zorgde ervoor dat hij de kans nogmaals afsloeg.

"Het was een grote, 'Hell no!'", gaf Kevin toe. "Er was al dit Twilight-succes geweest en hier komt de show die echt de spijker in de kist van de vampiertrend legt. Ik wilde gewoon niet het einde van een trend zijn. Wie wist dat er nog een lange weg te gaan was voordat het uitstierf?"

Julie zei echter dat ze het zou doen. Maar omdat ze nog nooit in haar eentje een tv-show had gemaakt, besloot Kevin haar te helpen en nam het optreden over.

Het proces van Kevin die het boek "The Vampire Diaries" las, was een kwelling voor Julie, omdat ze bang was dat hij het idee zou afwijzen en in wezen de kans voor haar om samen een tv-show te maken zou verpesten.

"Ik zei [tegen Kevin]: 'Ik weet niet zeker of je dit leuk gaat vinden, maar ik denk dat hier iets in zit in de manier waarop Buffy een hele reis door een stad heeft gebouwd. Ik denk dat er is iets met deze stad en alle personages in de stad die er iets speciaals van kunnen maken'", legt Julie Plec uit. "Hij schreef me terug in een e-mail en zei: 'Je hebt gelijk, ik geniet er niet zoveel van als ik dacht dat ik zou doen, maar ik ben het met je eens over de stad.' Het probleem met het boek was dat het qua opzet zo veel op Twilight leek. De boeken waren lang voordat Twilight was geschreven, dus we hadden dat als verdediging, maar het was gewoon niet iets waar hij zo enthousiast over was om erin te duiken, omdat het voelde te vertrouwd. Dus moesten we over de bult heen komen van het gevoel dat het een hernieuwde versie was van het succes van iemand anders."

De dood was uiteindelijk wat Kevin enthousiast maakte over de show

Terwijl hij werd uitgeschakeld door het hele vampiergebeuren, begon Kevin Williamson contact te maken met het hoofdpersonage omdat ze ook met de dood te maken had.

"Ik dacht aan: waar gaat dit eigenlijk over? Het gaat over dit jonge meisje dat te maken heeft met de dood. Ik zei: 'Oké, vink dat vakje aan'", legde Kevin uit. "Het gaat over hoe deze dode man langskomt en haar weer tot leven brengt. Ik ging, 'Oké, zou dat niet mooi zijn? Dat is zeker wat ik nu nodig heb.' En dus gebruikte ik die metafoor en speelde tegen die allegorie en Julie en ik gingen aan een keukentafel zitten en we schreven het en we huilden er gewoon om. We probeerden dat deel ervan te vinden dat echt ging over Elena die probeerde te leren hoe ze live weer. En het werkte. Het werkte echt. En op een rare manier was de hele show mijn Stefan."

Aanbevolen: