Wat is er met de Chainsmokers gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met de Chainsmokers gebeurd?
Wat is er met de Chainsmokers gebeurd?
Anonim

In de jaren 2010 waren The Chainsmokers het EDM-duo waar iedereen het over had. Het paar, dat bestaat uit Alexander "Alex" Pall en Andrew "Drew" Taggart, heeft zijn sporen verdiend in de industrie door populaire indie-nummers te remixen. Ze scoorden hit na hit, waaronder 'Closer' met Halsey, Daya-powered 'Don't Let Me Down', 'All We Know' met Phoebe Ryan-features, 'Paris' en meer. Op een bepaald moment in hun carrière hebben ze zelfs Calvin Harris van de troon gestoten als de best betaalde dj's na zes jaar, volgens de Forbes 2019-lijst.

Het ging echter niet altijd soepel voor The Chainsmokers. Ze bevonden zich in het middelpunt van de controverse over plagiaat en hun problematische opmerkingen over degenen die hen waren voorgegaan in het spel. Hier ging het mis met The Chainsmokers en wat de toekomst voor hen in petto heeft.

6 Hebben The Chainsmokers Twenty One Pilots gekopieerd

In 2018 kreeg het internet veel reacties op de toen nieuwste singles van The Chainsmokers, 'Sick Boy' en 'Everybody Hates Me'. Fans merkten op dat de eerste single van het tweede album van het duo wat "Heathens" van Twenty One Pilots-vibes bevat, en dat is niet de enige keer. Hun 'World War Joy'-tourset heeft waarschijnlijk ook dezelfde opzet als de 'Bandito'-tour van Tyler Joseph en Josh Dun in 2018: brandende auto's, vuurwerk en over het algemeen complexe toneelwerken. Alex Pall heeft zelfs een "Fake You Out"-tatoeage op zijn onderarm rechtsonder, met de tekst: "Onze hersenen zijn ziek, maar dat is oké."

5 De twijfelachtige opmerkingen van de Chainsmokers

Het is moeilijk om het hoofd koel te houden als je liedjes in bijna elke hoek van het land spelen. Het verhaal werd op zijn kop gezet voor The Chainsmokers nadat hun coververhaal voor Billboard in 2016 voor controverse zorgde.

"Alleen Justin Bieber en Drake kunnen een kaarsje vasthouden voor wat we hebben gedaan," zei Drew, opscheppend over het inpakken van meer top 10-stukken dan wie dan ook, behalve de twee artiesten. "Nu beïnvloeden we de industrie door nummers uit te brengen die iedereen kopieert."

Een jaar later probeerde het paar de zaken recht te zetten tijdens een ander interview, maar helaas is het kwaad geschied. In hun eigen woorden: Ik hoop dat mensen dit artikel kunnen verlaten met een dieper besef van ons doel als artiesten en onze ware karakters. We bevinden ons in dit grijze gebied waar mensen denken: 'Ik snap het niet, zijn deze kerels hebben gaten of niet?' Ik beloof je, we zijn geen gaten.'

4 Toen de Chainsmokers Lady Gaga ontsloegen

Als er een ongeschreven regel is in de muziekindustrie, is het om nooit iemand te dissen die langer in het spel is dan jij. In een interview in 2016 met Rolling Stone, filterden de twee dj's niet eens hun mond bij het dissen van Lady Gaga's "Perfect Illusion"-single. Ze lieten schijnbaar ook een subliminale hit vallen bij Rihanna, met wie ze vroegen om samen te werken aan "Don't Let Me Down", maar ze weigerde en zei: "Jonge onbekende artiesten hebben deze honger - ze ben bereid om heel hard te werken."

The Chainsmokers probeerden hun opmerkingen vervolgens te bagatelliseren en beweerden dat de opmerking uit de inhoud was gehaald. Ze verontschuldigden zich in de Howard Stern Show: "Dat was een les van mijn kant om veel redenen. Ik ben nu 32 en niemand heeft iets gegeven wat ik heb gezegd gedurende 30 jaar van mijn leven, niet een enkele fk is gegeven." Maar nogmaals, de schade is aangericht en het lijkt erop dat het label "vervelende fratduo's" voor altijd bij de jongens zou blijven.

3 De laatste twee albums van The Chainsmokers deden het niet zo goed

The Chainsmokers brachten hun debuutalbum Memories…Do Not Open uit en werden positief onthaald. Het debuteerde bovenaan de Billboard 200-hitlijst met 221.000 album-equivalenten en had vijf maanden later zijn platina-certificering. De volgende twee albums, Sick Boy (2018) en World War Joy (2019), deden het echter niet zo goed als hun debuut. Ondanks de met sterren bezaaide functies in de laatste van Kygo, Bebe Rexha, Ty Dolla $ign, 5 Seconds of Summer en meer, slaagde World War Joy er gewoon niet in om de magie die ze ooit hadden te heroveren.

2 The Chainsmokers' Social Media Break

Drew en Alex gingen naar sociale media om hun korte onderbreking van het platform aan te kondigen, waarbij ze verklaarden dat ze in de albummodus waren geweest en zouden terugkeren wanneer de tijd rijp was.

"We gaan even de tijd nemen om ons volgende muziekhoofdstuk te creëren. We zijn nog nooit zo geïnspireerd geweest en werken al hard aan TCS4, maar we nemen een pauze van sociale media (minus een paar verplichtingen) om het de aandacht te geven die het nodig heeft, " luidt de volledige aankondiging.

1 Wat volgt er voor de Chainsmokers?

Dus, wat biedt de toekomst voor The Chainsmokers? Zijn ze voorgoed terug voor een aankomend, meer zelfretrospectief album? Dit jaar in januari brachten ze hun comeback-single uit van hun aanstaande TCS4-album, "High", en het slaagde erin de Billboard Hot 100-hitlijst te betreden. De EDM-bros hebben zeker zowel de bittere als de zoete kant van roem geproefd en geleerd van hun eerdere beginnersfouten.

Aanbevolen: