8 Redenen waarom de fans van Bo Burnham absoluut van hem houden

Inhoudsopgave:

8 Redenen waarom de fans van Bo Burnham absoluut van hem houden
8 Redenen waarom de fans van Bo Burnham absoluut van hem houden
Anonim

Bo Burnham is een van de meest populaire muzikale comedians van vandaag. Voor veel van zijn fans staat hij op de tweede plaats na Weird Al en zijn liedjes zijn zo geestig en satirisch dat hij de Tom Lehrer van zijn generatie zou kunnen worden genoemd. Burnham werd beroemd zoals velen in de 21e eeuw, via internet. Dankzij zijn reeks virale liedjes die hij in zijn tienerjaren opnam, schoot Burnham snel omhoog naar de top. Tegen de tijd dat hij 18 was in 2008 kreeg hij zijn eerste Comedy Central stand-up special en sindsdien is hij constant blijven touren en werken. Hij kreeg zelfs enkele rollen in een paar razend populaire tv-shows.

Maar waarom heeft de carrière van Burnham zo lang standgehouden? Waarom is hij zo populair? Waarom blijven zijn fans hem zo trouw na meer dan een decennium in de schijnwerpers te hebben gestaan? Nou, er zijn veel antwoorden op die vragen, hier zijn er acht.

8 Bo Burnham is eerlijk en respectvol met zijn fans

Hoewel hij een hele monoloog heeft met de titel 'I Do not Love My Fans', betekent de altijd sarcastische Burnham precies het tegenovergestelde. Burham was openhartig in een van zijn specials over hoe hij met zijn muziek slechts 'een service verleent', niet anders dan bijvoorbeeld een monteur, maar dat hij gewoon 'schromelijk te veel betaald wordt'. Maar het feit dat hij zo openhartig is tegenover zijn fans over hun dynamiek en hoe hij zijn werk benadert, is misschien geen teken van liefde, maar het is zeker een teken van respect. Niet veel entertainers zouden zo vooruitstrevend zijn met hun publiek, en ze zouden er waarschijnlijk ook niet op vertrouwen dat het publiek zo'n esoterisch concept over beroemde entertainers zou kunnen begrijpen.

7 Bo Burnham heeft nog nooit schandalen gehad

Een andere reden waarom Bo Burnham zo'n trouwe aanhang heeft, is zijn brandschoon record. Hoewel hij in het verleden grappen heeft gemaakt waarvan sommigen zouden beweren dat ze seksistisch of homofoob zijn volgens de huidige normen, waar we later op in zullen gaan, is Burham onaangetast gebleven door het soort beroemdhedenschandalen dat de carrières van veel andere comedians heeft verwoest. Hij is nooit betrapt, nooit betrapt op het uiten van racistische opmerkingen, noch heeft hij ooit het drama van een openbare breuk meegemaakt. Hoewel hij een zeer edgy komiek is, is hij ook een behoorlijk gezonde man.

6 Bo Burnham is niet bang om zijn materiaal aan te passen aan een modern publiek

Een van de redenen waarom Bo Burnham elk schandaal heeft vermeden als het gaat om zijn oudere, meer problematische materiaal, is omdat hij zich er al voor heeft verontschuldigd. Niet alleen dat, maar hij verontschuldigde zich ook zelf. Hij werd niet onder druk gezet, en zijn oudere inhoud werd ook niet bekend gemaakt door sociale media. Burnham heeft herhaaldelijk aangegeven dat comedians die klagen over 'cultuur annuleren' of censuur alleen maar klagen over hoe de tijden zijn veranderd en over het feit dat het publiek nu een platform heeft om hun mening te uiten over het materiaal van een komiek. Burnham begrijpt dat alleen omdat hij beroemd is, niet betekent dat hij onaantastbaar is, en hij weet dat het publiek inspraak heeft dankzij sociale media. In plaats van ertegen te vechten, heeft Burnham het omarmd, en fans die hij misschien had verloren als hij dat niet had gedaan, bleven trouw.

5 Bo Burnahm groeide op samen met veel van zijn fans

Een ander ding dat Burnham zo populair en herkenbaar maakt, is hoeveel van zijn fans samen met hem zijn opgegroeid. Burnham's fans van toen hij een tiener was, zijn nu ook volwassenen en naarmate ze opgroeiden en werkende volwassenen werden, veranderde Burnham van een online tiener YouTuber in een ster. Bovendien kan het publiek dat nu te jong is om zich Burnham als tiener te herinneren nog steeds genieten van zijn nieuwe werk, waardoor hij verzekerd is van een brede schare fans, zowel bij millennials als bij generatie z.

4 Fans zijn dol op het sociale commentaar van Bo Burnham

Burnham maakte indruk op zijn fans door zijn problematische materiaal te bezitten en zich er uit eigen wil voor te verontschuldigen. Niet alleen dat, ze waarderen hoe hij zijn authentieke perspectief in zijn muziek verwerkt. In zijn bekroonde special Inside schreef Burnham verschillende aangrijpende liedjes over de worstelingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd in de 21e eeuw. Hij beschimpte Amazon's Jeffrey Bezos, Joe Rogan, racisme en Donald Trump alleen al in die ene special. En dat was nog maar in één special. Neem een diepe duik in al het materiaal van Bo Burnham en je zult veel goed gedaan, en soms vernietigend, politiek en sociaal commentaar vinden.

3 Bo Burham is echt een goede muzikant

Laten we niet vergeten dat een andere reden waarom Bo Burnham zo populair is, is dat hij echt goed is in het maken van muziek. "Jeffrey Bezos", "White Woman's Instagram" en de rest van zijn liedjes op Inside zijn bijvoorbeeld niet alleen geestig en oneerbiedig, maar het zijn ook aanstekelijke deuntjes. Bo Burnham is echt een getalenteerde muzikant en hij verdient als zodanig de eer.

2 Bo Burnham heeft in een aantal favoriete comedyshows van fans gezeten

Dankzij zijn roem, of misschien maakte het er deel van uit, was Burnham te zien in een aantal populaire comedyshows. Hij zat in een paar schetsen van Key en Peele. Hij speelde een countryzanger in Parks en Rec. Bovendien is hij de stem van Boo Boo, de eerste en enige verliefdheid van Louis Belcher, in Bob's Burgers.

1 Bo Burnham is gewoon grappig

Ten slotte blijft Bo Burham populair om dezelfde reden als elke komiek. Hij is grappig, zo simpel is het eigenlijk. Ja, je zou nog meer kunnen zeggen waarom hij zo grappig is. Zijn humor, zijn muziek, enz., wat het ook is, het komt allemaal neer op dat ene rechttoe rechtaan stukje waarheid. Als je een succesvolle komiek wilt worden, helpt het om echt grappig te zijn.

Aanbevolen: