Meerdere schandalen hebben het bedrijf van de Olsen Twins geteisterd

Inhoudsopgave:

Meerdere schandalen hebben het bedrijf van de Olsen Twins geteisterd
Meerdere schandalen hebben het bedrijf van de Olsen Twins geteisterd
Anonim

De afgelopen jaren is Elizabeth Olsen een van de grootste filmsterren ter wereld geworden dankzij het feit dat ze een sleutelrol speelt in het Marvel Cinematic Universe. Totdat Elizabeth echter bewees dat ze een van de beste acteurs van haar generatie was, stond ze bekend als één ding, namelijk het zusje van Mary-Kate en Ashley Olsen.

Na beroemd te zijn geworden door de hoofdrol in de sitcom Full House, kozen Mary-Kate en Ashley Olsen er meestal voor om te stoppen met acteren. Ze besloten zelfs om nooit in de vervolgserie te verschijnen, waardoor sommige fans zich afvroegen of de Olsen-tweeling bevriend is met een van hun voormalige Full House-medesterren. Hoewel dat voor sommige mensen misschien onduidelijk is, is één ding duidelijk: de Olsen-tweeling heeft een passie voor mode en daarom lanceerden ze hun eigen label genaamd The Row. Helaas, voor de Olsen-tweeling, is The Row onlangs geplaagd door schandalen.

Het bedrijf van de Olsen Twins verkeert in financieel gevaar

Toen Mary-Kate en Ashley Olsen kinderen waren, ontwikkelden ze een extreem loyale schare fans die dol waren op de zussen en zoals zij wilden zijn. Als gevolg hiervan, toen de Olsen-tweeling nog jong was en ze een kledinglijn voor kinderen lanceerden met Wal-Mart, was het een enorm succes.

Gezien het feit dat Mary-Kate en Ashley Olsen de Midas-touch in de modewereld leken te hebben toen ze jong waren, was hun beslissing om als volwassenen een modelabel op te richten logisch. Gedurende de eerste jaren dat de modellijn van de Olsen-tweeling actief was, was The Row een groot succes voor de zussen. Helaas werd de zakenwereld in 2020 echter opgeschrikt door de COVID-19-pandemie en The Row was daarop geen uitzondering. Het label bracht zelfs medio 2020 een verklaring uit waaruit bleek dat het bedrijf in financiële problemen verkeerde.

“Zoals alle retailmerken heeft het bedrijf op verantwoorde wijze de overhead teruggebracht om iets te doen aan wat we allemaal hopen een tijdelijke verstoring van de toeleveringsketen te zijn als gevolg van de wereldwijde pandemie. The Row zet zich vastberaden in voor en onderhoudt een diverse en inclusieve werkplek. We gaan geen commentaar geven op de andere onnauwkeurige roddels over ons bedrijf, behalve om te zeggen dat we enthousiast zijn over de toekomst van The Row, inclusief onze herenkledinglijn, accessoires, onze e-commerce-activiteiten en onze toekomstige winstgevendheid.

In de afgelopen jaren leek het alsof The Row zich in herenkleding waagde een goede zakelijke zet was. Er werden zelfs enkele mannelijke sterren gezien die de kleding van de Olsens op de rode loper droegen. Als gevolg hiervan was het schokkend om te horen dat dit allemaal in gevaar kan komen. Dat was echter niet het deel van de financiële problemen van The Row dat tot controverse leidde. In plaats daarvan waren mensen geschokt toen The Row de helft van het personeel van het bedrijf ontsloeg.

Als het bedrijf van de Olsens zoveel mensen moest ontslaan om te overleven, kun je het natuurlijk moeilijk kwalijk nemen. Wanneer echter veel mensen hun baan verliezen tijdens een pandemie, zal dat altijd controversieel zijn.

Waarom het bedrijf van de Olsen Twins voor de rechter werd gedaagd

In 2015 daagden verschillende voormalige stagiaires van The Row het bedrijf voor de rechter en vroegen om betaling voor het werk dat ze deden voor het modelabel van Mary-Kate en Ashley Olsen. Volgens de rechtszaak werden de stagiaires van The Row gedwongen om "tot 50 uur per week hetzelfde werk te doen als sommige fulltime medewerkers van hun modellijnen". Erger nog, de hoofdaanklager van de rechtszaak, Shahista Lalani, beweerde dat stagiaires zeer slecht werden behandeld door het bedrijf van Olsens.

“Het was 100 graden buiten. Ik zou me gewoon doodzweten. Ik droeg waarschijnlijk zo'n 50 pond aan trenchcoats naar Row-fabrieken. Je bent als een werknemer, behalve dat je niet wordt betaald. Ze zijn nogal gemeen tegen je. Andere stagiaires hebben gehuild. Ik zou veel kinderen zien huilen terwijl ze koffie rennen, dingen kopiëren."

Als dat citaat niet illustratief genoeg was voor wat Shahista Lalani beweert te hebben meegemaakt, beweerde ze ook dat ze ernstige gevolgen voor de gezondheid had als gevolg van het werken voor The Row. Lalani beweert tenslotte dat haar bazen bij The Row haar zo hard hebben gewerkt dat ze met uitdroging in het ziekenhuis werd opgenomen.

Uiteindelijk heeft het bedrijf van Mary-Kate en Ashley Olsen ervoor gekozen om de rechtszaak te schikken die was aangespannen door de voormalige stagiaires die voor hun bedrijf werkten. Ook al is dat het geval, dat betekent niet noodzakelijk dat het bedrijf toegeeft dat de beschuldigingen van de rechtszaak waar zijn. Bovendien, zelfs als de beschuldigingen juist zijn, wist de Olsen-tweeling misschien niet hoe stagiaires werden behandeld. Ondanks dat alles zorgde de schikking van de rechtszaak ervoor dat de Olsen-tweeling er op dat moment slecht uitzag. Vooral omdat de Olsen-tweeling erg rijk is, waardoor het niet betalen en mishandelen van stagiaires er nog erger uitziet.

Aanbevolen: