Timothée Chalamet's top 10 best scorende films

Inhoudsopgave:

Timothée Chalamet's top 10 best scorende films
Timothée Chalamet's top 10 best scorende films
Anonim

Timothée Chalamet is een 26-jarige acteur die snel een Hollywood-liefje is geworden. Hij begon zijn acteercarrière in 2008 met een paar korte films en begon toen met acteren op tv in 2009. Sindsdien heeft hij in meer dan 20 producties gespeeld, van films tot televisieshows tot videoshorts.

Chalamet heeft nog drie films in de maak; Bones and All is in post-productie, Wonka is aan het filmen (en komt volgend jaar uit) en Dune: Part Two is momenteel in pre-productie. Zijn vermogen om personages te portretteren die in verschillende filmgenres passen, maakt hem vaak een topkeuze voor regisseurs. Hier zijn de top 10 van meest winstgevende films van Timothée Chalamet tot nu toe in zijn carrière.

10 'Beautiful Boy' ontving $13 miljoen wereldwijde box office-inkomsten

Beautiful Boy is een drama dat in oktober 2018 werd uitgebracht. Timothée Chalamet speelt samen met Steve Carell en Amy Ryan en speelt een familie die schijnbaar alles heeft. Chalamet is de hoofdpersoon, "Nic Sheff", een atleet, redacteur, artiest en acteur op de middelbare school met goede cijfers. Hij raakt echter verwikkeld in een hevig gevecht met een methverslaving en zijn vader wil er alles aan doen om hem te redden. Deze zware film verdiende $ 13 miljoen.

9 'A Rainy Day In New York' leverde een wereldwijde winst op van $ 18 miljoen

In 2019 kwam Woody Allens romantische komedie A Rainy Day in New York in de bioscoop. Chalamet speelde met Elle Fanning, Selena Gomez en Jude Law, naast andere grote Hollywood-namen. Hoewel deze klassieke romcom $ 18 miljoen opbracht, onthulde Timothée dat hij er spijt van had dat hij deel uitmaakte van de film. De plot volgt een stel dat plannen heeft voor een romantisch weekendje weg in NYC wanneer een onverwachte regenbui hun plannen in de war stuurt.

8 'Noem me bij je naam' had een brutowinst van $ 41,9 miljoen

Timothée Chalamet en Armie Hammer schitteren in de film Call Me by Your Name uit 2018. Deze dramatische romance laat zien hoe het is voor twee jongens om ontwakende verlangens te ervaren en te onderzoeken nadat "Elio", gespeeld door Chalamet, een aantrekkelijke doctoraatsstudent ontmoet terwijl hij tijd doorbrengt met zijn gezin in hun Italiaanse 17e-eeuwse villa. Deze film verdiende bijna $42 miljoen.

7 'Love The Coopers' verdiende $ 42 miljoen wereldwijd

Love the Coopers is een film boordevol Hollywood A-listers. John Goodman, Diane Keaton, Olivia Wilde, Amanda Seyfried en Ed Helms zijn slechts enkele van de acteurs die verschijnen in deze film waarin vier generaties familie samenkomen voor een kerstavondviering. Met zoveel familie op één plek, zullen er ongetwijfeld enkele komische anekdotes volgen. Deze sterk gestapelde titel bracht wereldwijd $ 42 miljoen op.

6 'Vijanden' leverde meer dan $ 43 miljoen brutowinst op

Hostiles is een westers drama met Christian Bale en Rosamund Pike. Deze film, uitgebracht in 2017, speelt zich af in de late jaren 1800, na de reis van een legendarische legerkapitein en zijn onwaarschijnlijke reisgenoten. De film kreeg hoge kijkcijfers op zowel Rotten Tomatoes als IMDb en verdiende in totaal $ 43 miljoen.

5 'The French Dispatch' bracht een wereldwijd totaal van $45 miljoen op

Vorig jaar acteerde Timothée Chalamet samen met Bill Murray, Tilda Swinson en Owen Wilson voor deze romantische komedie. The French Dispatch speelt zich af in een fictieve Franse stad in de jaren 1900 en richt zich op een liefdesbrief die werd gestuurd naar Amerikaanse krantenjournalisten die een verzameling verhalen inspireerden onder de titel 'The French Dispatch'. Deze verleidelijke romcom bracht $ 45 miljoen op.

4 'Lady Bird' bracht $ 79 miljoen brutowinst op

Lady Bird is de eerste film waarin Timothée Chalamet speelde met Saoirse Ronan, die in 2017 in de bioscoop verscheen. Deze dramatische komedie werd alom geprezen en ontving een wereldwijd inkomen van $ 79 miljoen. Het verhaal van de film volgt een verpleegster die dag en nacht werkt nadat haar man zijn baan is kwijtgeraakt, terwijl ze probeert te groeien in haar relatie met hun tienerdochter, die veel van haar eigen persoonlijke kwaliteiten weerspiegelt.

3 'Little Women' (2019) verdiende $ 218,9 miljoen wereldwijd

Twee jaar na Lady Bird verscheen Chalamet opnieuw met Saoirse Ronan voor de remake van Little Women. Deze keer werden ze vergezeld door Emma Watson, Florence Pugh, Meryl Streep en Laura Dern voor de hervertellingen van het familieverhaal van vier zussen die opgroeiden in de tijd van de burgeroorlog. Dit geliefde verhaal was de tweede driecijferige prestatie van Chalamet, met een wereldwijde brutowinst van $ 218,9 miljoen.

2 'Dune' ontving $ 400,3 miljoen wereldwijde box office-inkomsten

Dune was een langverwachte film die uiteindelijk in oktober 2021 werd uitgebracht, met in de hoofdrollen Chalamet en Zendaya. Met namen als Josh Brolin en Jason Momoa op de castlijst, is het geen verrassing dat deze sciencefiction-avonturenfilm $ 400,3 miljoen verdiende. In een wereld waar een briljante jonge man naar de gevaarlijkste planeet van het universum moet reizen om te proberen de toekomst van zijn gezin en zijn volk te redden, kunnen we zijn ongelooflijke reis volgen.

1 'Interstellar' bracht een wereldwijd totaal van $ 677,4 miljoen op

Interstellar was het eerste driecijferige project van Timothée Chalamet. Zijn introductie in sci-fi/avontuur, deze film kwam uit in 2014 en speelde Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Matt Damon en Jessica Chastain. Deze film volgt het idee van een team dat door een wormgat moet reizen om te bepalen of het veilig en leefbaar is om de levens op aarde te helpen redden die worden bedreigd door het verlies van gewassen en een Second Dust Bowl. Deze beroemde film haalde $ 677,4 miljoen op.

Aanbevolen: