Fans denken dat dit het meest onhandige interview ooit van David Blaine was

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit het meest onhandige interview ooit van David Blaine was
Fans denken dat dit het meest onhandige interview ooit van David Blaine was
Anonim

David Blaine is misschien een gedurfde goochelaar wiens doodsverachtende stunts de wereld schokken. Maar in dit uiterst huiveringwekkende interview was hij een man van weinig woorden. Het werd meteen een van de meest ongemakkelijke Britse tv-interviews aller tijden.

David Blaine begon zijn carrière als straatgoochelaar

David Blaine werd geboren in 1973 in Brooklyn, New York. Toen hij vier jaar oud was, zag hij een goochelaar optreden in de metro. Het was op dat moment dat Blaine een levenslange interesse in illusie ontwikkelde. Blaine begon zijn eigen trucjes uit te voeren voor zijn familie en vrienden. Hij werd vervolgens ingehuurd om op te treden in luxe restaurants en kreeg toegang tot exclusieve klanten die zijn talenten veilig stelden voor privé-optredens.

In 1997 bracht Blaine zijn eerste tv-special David Blaine: Street Magic uit. Zijn moeiteloos coole en relaxte stijl schokte nietsvermoedende deelnemers vaak terwijl hij hen verblufte met zijn magische vaardigheden. Hij werd al snel een van Amerika's toonaangevende illusionisten en uithoudingskunstenaars. Op slechts 24-jarige leeftijd had David Blaine internationale bekendheid bereikt en had hij zelfs een relatie met Madonna. Hij leed echter een persoonlijke tragedie toen zijn moeder, Patrice White, stierf.

David Blaine weigerde te spreken over 'Good Morning Television' in Groot-Brittannië

In 2001 verscheen David Blaine op GMTV in Engeland en werd hij geïnterviewd door de ervaren tv-presentator Eamonn Holmes. Maar kijkers waren in de war toen Holmes tijdens het interview niet meer dan een paar woorden uit hem kon krijgen. In plaats daarvan beantwoordde Blaine vragen monosyllabisch en bleef naar Holmes staren met een verdwaasde blik op zijn gezicht. Terwijl de verbijsterde presentator vragen bleef stellen om de dode lucht te vullen, hield de goochelaar permanent een griezelige glimlach op zijn lippen getatoeëerd. Holmes had geen andere keuze dan het interview te beëindigen.

David Blaine gaf later toe dat het interview een grap was

In 2019 ontmoetten David Blaine en Eamonn Holmes elkaar voor het eerst sinds hun beruchte interview. Sprekend op This Morning, gaf Blaine toe dat hij weigerde te spreken tijdens dat beruchte interview in 2001 om het "met opzet onhandig" te maken.

Blaine legde uit: "We waren allemaal aan het praten in de groene kamer voor de show met alle gasten, vrienden en familie. Ik merkte dat niemand hun vrienden zag doorgaan, dus ik dacht 'ik ga ervoor zorgen dat iedereen kijkt." De goochelaar voegde eraan toe: "Ik dacht dat een kaarttruc saai zou zijn." Op het laatste moment kwam ik op dat idee en vond het grappig."

"Ik ben blij dat een van ons het grappig vond", grapte Holmes. "Mijn haar werd meteen grijs. Vind je dat niet slecht en wreed? Het waren de langste 6 minuten van mijn leven."

David Blaine haalde de krantenkoppen in Groot-Brittannië toen hij zes weken in een doos boven de Tower Bridge woonde

In 2003 was Blaine in het Verenigd Koninkrijk en besloot hij zijn tijd door te brengen in een perspex doos die aan een kraan in de buurt van de Tower Bridge was opgehangen. Hij bracht 44 dagen in de box door zonder voedsel en alleen water dat hem via een buis werd gevoerd. Hij leed aan lichte orgaanfalen als gevolg van de taak. Toen Holmes vroeg hoe hij het deed, beweerde Blaine dat hij nooit in de doos had gezeten.

"Ik weet niet eens wie die kerel daar was. Ik heb een topgeheim. Ik heb een Pakistaanse dubbelganger. Hij was daar de hele tijd. Hij had langer haar en was echt mager, " onthulde Blaine.

Holmes beweerde dat hij de dubbelganger in de buurt van Tower Bridge zag lopen toen hij de goochelaar een bezoek bracht, maar Blaine zei: "Nee, dat was ik."

Toen lachte hij de opmerking weg en zei: "Ik zou zoiets nooit doen, dat zou ik niet kunnen."

Hij zei: "Ik sloop elke vier uur in en uit. Toen ik je zag aankomen, sprong ik van de kraan recht in de kist. De bovenkant leek op glas, maar het was een hologramglas gemaakt van glucose."

Maar hij bracht de kijkers in verwarring door hen te vertellen dat hij "gewoon een grapje" maakte.

David Blaine heeft zichzelf ooit in een blok ijs gehuld

Blaine zei dat hij bijna stopte toen Kiss FM-ontbijt DJ Bam Bam een "24-Hour Ding" organiseerde.

De DJ moedigde luisteraars aan om langs Tower Bridge te rijden en te claxonneren. "Als hij het nog een halve dag had gedaan, was ik meteen gestopt, ik kon het niet aan", zei de goochelaar.

Het was niet de eerste keer dat Blaine zichzelf uitdaagde in een dodelijke stunt. In 2000 zat Blaine amper 64 uur opgesloten in een ijsblok midden op Times Square in New York. Hij vocht tegen slaaptekort en vriestemperaturen toen hij zijn doel van 72 uur niet haalde.

Aanbevolen: