Waarom heeft de 'Terminator'-franchise de geplande vervolgfilms geannuleerd?

Inhoudsopgave:

Waarom heeft de 'Terminator'-franchise de geplande vervolgfilms geannuleerd?
Waarom heeft de 'Terminator'-franchise de geplande vervolgfilms geannuleerd?
Anonim

Filmfranchises zijn al tientallen jaren een nietje en ze blijven de kassa als geen ander domineren. Kijk maar naar de kassabonnen voor MCU-films om te zien hoe het eruit ziet als een franchise op zijn hoogtepunt is.

Tijdens de jaren tachtig debuteerde de Terminator-franchise en het veranderde het spel onmiddellijk. Het casten van de eerste film was zwaar, maar tijdens het filmen viel alles op zijn plaats. Na die eerste filmhit aan de kassa, had de franchise een succesvol vervolg voordat de zaken begonnen af te nemen.

In de afgelopen jaren waren er enorme plannen om de franchise voort te zetten en opnieuw te laten bloeien, maar deze plannen zonken snel weg. Laten we eens kijken naar wat de toekomst van de franchise gedoemd heeft.

De 'Terminator'-franchise is een klassieker

1984's The Terminator blijft een van de meest populaire en impactvolle films van zijn tijd. Deze film veranderde alles voor het genre, en het hielp om Arnold Schwarzenegger een van de meest populaire mannen ter wereld te maken. Het maakte ook plaats voor wat een van de meest interessante filmfranchises in de geschiedenis is geworden.

Zoals veel filmfans weten, zijn de eerste twee Terminator-films legendarisch. De eerste film is geweldig, maar T2 heeft de zaken legitiem naar een ander niveau getild, en het is een van de weinige vervolgfilms die algemeen als beter wordt beschouwd dan zijn voorganger.

James Cameron deed geweldig werk met die films, maar toen hij eenmaal uit de franchise vertrok, ging het verder zonder hem, hoewel het nooit meer dezelfde hoogten bereikte.

Zonder Cameron in de plooi zouden er drie andere Terminator-films zijn, die allemaal niet aan de verwachtingen voldeden. Er was zelfs een kortstondige show die de landing niet helemaal bij de oude fans hield.

Dingen hadden echter het potentieel om te keren toen James Cameron terugkwam in de mix voor Terminator: Dark Fate.

'Dark Fate' zou een nieuwe reeks vervolgen beginnen

In 2019, 35 jaar na de originele film, had de franchise nog steeds grote plannen voor de toekomst. Er werd zelfs gefluisterd dat de franchise een geheel nieuwe trilogie van films wilde maken, die de zaken naar een dappere nieuwe toekomst zouden hebben gebracht.

Voor de release van Dark Fate sprak Cameron over de mogelijke toekomst van de franchise.

"We hebben een aantal weken besteed aan het doorbreken van het verhaal en aan het uitzoeken wat voor soort verhaal we wilden vertellen, zodat we Linda iets konden pitchen. We stropen onze mouwen op en begonnen het verhaal uit te werken en toen we een handvat kregen op iets dat we zagen als een boog met drie films, dus er is een groter verhaal te vertellen. Als we het geluk hebben om wat geld te verdienen met Dark Fate, weten we precies waar we met de volgende films naartoe kunnen gaan, " zei filmer.

Fans waren behoorlijk geschrokken om dit te horen, gezien hoe het was gegaan met de films voorafgaand aan Dark Fate. Desalniettemin leek het duidelijk dat de franchise een aantal films op stapel had staan.

Deze films zouden echter nooit het daglicht zien.

Waarom ze werden opgeborgen

Dus, waarom werden de geplande Terminator-sequels geplet? Nou, om het simpel te zeggen, het falen van Dark Fate heeft de toekomst van de franchise effectief doen zinken.

Volgens The Hollywood Reporter, "Dark Fate wordt geconfronteerd met verliezen van meer dan $ 120 miljoen voor partners Skydance Media, Paramount Pictures en 20th Century Fox, die elk 30 procent van het budget van $ 185 miljoen opbrengen (Disney, dat nu eigenaar is van de Fox-filmstudio, het verlies zal opvangen), vertellen bronnen aan The Hollywood Reporter. China's Tencent heeft een belang van 10 procent."

Ja, de film was een complete ramp en alle plannen voor sequels werden onmiddellijk opgeschort, omdat de studio al snel een harde waarheid besefte: niemand gaf meer om de Terminator-films.

De franchise had problemen voordat Dark Fate zelfs maar uitkwam, en sommigen hebben het gevoel dat die films een rol hebben gespeeld bij het veranderen van Dark Fate in een kassabom.

"De goodwill en merkwaarde gecreëerd door de eerste twee Terminator-films werd aantoonbaar ongedaan gemaakt door de daaropvolgende pre-Dark Fate-afleveringen, wat een negatieve invloed kan hebben gehad op de belangstelling van het publiek voor dit laatste hoofdstuk in de serie," merkte Comscore op.

Hoe geliefd die eerste twee Terminator-films ook zijn, de franchise deed zichzelf gewoon geen plezier met volgende releases. Zelfs de tv-serie Sarah Connor Chronicles viel tegen bij het publiek, dat op iets beters hoopte.

De Terminator-franchise zou langer standhouden dan het was, maar een herhaaldelijk slecht werk met de films van de franchise heeft het uiteindelijk voorgoed doen zinken. Hollywood kennende, komt het ooit terug.

Aanbevolen: