Waar zijn de sterren van de originele 'Iron Chef' vandaag?

Inhoudsopgave:

Waar zijn de sterren van de originele 'Iron Chef' vandaag?
Waar zijn de sterren van de originele 'Iron Chef' vandaag?
Anonim

Jongere fans van Alton Brown's Iron Chef America zullen misschien verbaasd zijn om te horen dat de populaire kookwedstrijd eigenlijk een remake is. De originele Iron Chef werd uitgezonden op het Fuji Japanese Television-netwerk van 1993 tot 1999, en het werd een cultureel fenomeen in de Verenigde Staten toen afleveringen in syndicatie op het Food Network werden uitgezonden. De wedstrijd vond plaats in Kitchen Stadium, waar concurrerende chef-koks van high-end restaurants over de hele wereld zouden komen om de Iron Chefs uit te dagen, de kampioenen van hun gekozen keukengebied die werden gehost in Kitchen Stadium, die ook succesvolle restaurateurs waren.

De theatrale vorm van de show en het educatieve element maakten het ongelooflijk populair, en er werd verschillende keren naar verwezen in de popcultuur, zoals in afleveringen van The Simpsons en Futurama, en er was zelfs een Iron Chef-drinkspel dat draaide om de show's vele kreten. Na 300 deelnemers en 20 jaar sinds het einde van de show, zijn hier de sterren van de originele Japanse versie terechtgekomen.

10 Voorzitter Kaga

De show werd gepresenteerd door voorzitter Kaga, een personage gespeeld door de beroemde Japanse acteur Takeshi Kaga. Kaga's excentrieke presentatie van het thema-ingrediënt van de wedstrijd en zijn gekke en lichte kleding waren net zo leuk om te zien als de koks die kookten. Tegenwoordig blijft Kaga acteren en speelde hij in verschillende Japanse shows en films, evenals in verschillende toneelstukken.

9 Kenji Fukui

Fukui is zijn hele carrière een televisie-omroeper geweest, maar hij is vooral bekend om zijn tijd als de play-by-play-omroeper van Iron Chef. Fukui blijft vandaag gastheer en werkt nu aan de show Tamori Japonica Logos. Hij is een van de langst werkende hosts op het Fuji-netwerk.

8 Dr. Yukio Hattori

Hattori is een culinaire en voedingsdeskundige met een Ph. D. van de Showuniversiteit. Hij is de vijfde president van het Hattori Nutritional College. Samen met Fukui was hij een van de reguliere play-by-play-omroepers voor de show. Hij verscheen ook op de show als een challenger-kok in 2 afleveringen. Naast zijn academici blijft hij kookprogramma's doen, zoals Yakitate Japan! Schort van Liefde, en Ai Geen Schort.

7 Shinichiro Onta

Terwijl Hattori en Fukui in de cabine zaten te kijken naar de play-by-play, was Onta de verslaggever van het stadion van de show, die de interviews na de wedstrijd met chef-koks zou afnemen en zou helpen met de play-by-play, vergelijkbaar naar een sportomroeper. Onta is nu een stemacteur die meerdere Japanse films en videogames heeft gemaakt en de Japanse nasynchronisatie heeft verzorgd voor verschillende in Amerika gemaakte films, waaronder W alt Disney's Pinnochio.

6 Iron Chef Japanse Rokusaburo Michiba

Rokusaburo Michiba was de eerste Iron Chef van de Japanse keuken voordat hij zich rond 1996 terugtrok uit de show. Hij bleef af en toe op de show verschijnen als gast en soms als deelnemer of sponsor van concurrenten die zijn leerlingen waren. Al een succesvolle restaurateur voor de show, na zijn pensionering zette hij zijn werk als chef-kok voort en vandaag, op 91-jarige leeftijd, kookt hij nog steeds! Hij is ook een bekende kalligrafiekunstenaar, een populaire kunstvorm in Japan.

5 IJzeren Chef Chinees Chen Kenichi

De originele Iron Chef-show was erg door mannen gedomineerd, zoals je kunt zien, en om de een of andere reden toen vrouwelijke concurrenten op de show kwamen, was Chen Kenichi degene die werd gepest (hij verloor meer aan vrouwelijke chef-koks dan elke andere Iron Chef deed). Kenichi, een expert in Shezuan-koken met de bijnaam de "Sichuan Sage", blijft zijn talrijke bekroonde restaurants Shisen Haten runnen, die 10 locaties in heel Japan hebben, waarvan drie in Tokio. Een filiaal van zijn restaurant is onlangs geopend in Singapore en wordt nu gerund door zijn zoon. Van elke Iron Chef die ooit aan de show heeft meegewerkt, was hij de enige die de hele serie bij de show bleef.

4 Iron Chef Japanse Masaharu Morimoto

Toen de originele Iron Chef Japanner Rokusaburo Michiba met pensioen ging, nam hij enkele maanden onderzoek om zijn perfecte vervanger te vinden. Hij besloot dat Masaharu Morimoto het beste bij hem paste, die oorspronkelijk begon als sushichef en zich opwerkte tot de leider van fusiontechnieken in de Japanse keuken. Sinds de oorspronkelijke Iron Chef heeft Morimoto een netwerk van zeer succesvolle restaurants blijven runnen, waaronder Morimoto Asia, die in 2015 in W alt Disney World, Florida werd geopend. Morimoto is ook verschenen in verschillende andere kookprogramma's, zoals Hell's Kitchen en Top Chef. Hij is het enige lid van de originele Iron Chef die doorgaat als een vaste klant op Iron Chef America.

3 Iron Chef French Yutaka Ishinabe

Hoewel zijn ambtstermijn in de show de kortste was, werd Yutaka Ishinabe samen met Michiba nog steeds bestempeld als Honorary Iron Chef na slechts 8 gevechten voor de serie. Ishinabe zou de show hebben verlaten omdat de tijdsdruk te stressvol voor hem was, en hij was niet blij met de recensies van de proever van zijn laatste gevecht, dat hij verloor. Na de show richtte Ishanabe zijn aandacht op zijn restaurantketen, Queen Alice, die actief is in Frankrijk, waar hij nu woont.

2 Iron Chef Franse Hiroyuki Sakai

Hiroyuki Sakai was Ishanabe's vervanger als de Iron Chef of French Cuisine en hij bleef tot het einde bij de show en verscheen met Masaharu Morimoto op het debuut van Iron Chef America. Sakai's claim to fame was zijn combinatie van Franse recepten met Japanse kookmethodes. In de laatste gevechten van de serie won Sakai de titel van 'King of the Iron Chefs', waarbij hij al zijn medecastleden versloeg in de seriefinale. Hij blijft zijn verschillende restaurants runnen en is als gastjurylid verschenen bij Iron Chef Thailand en Masterchef Australia.

1 Iron Chef Italiaanse Masahiko Kobe

Kobe was de laatste chef-kok die meedeed aan de show en de jongste. Hij was de enige Iron Chef van de Italiaanse keuken die de show ooit heeft gehad, en zijn toevoeging leek altijd onhandig te zijn behandeld door de producenten van de show, bijna alsof ze zich realiseerden wacht even, deze show is al zeven zeven seizoenen aan de gang, en we hebben niemand die Italiaans eten!” Daarom was hij de Iron Chef die het minst werd uitgedaagd. Helaas is hij, ondanks dat hij de jongste is, het eerste lid van de show dat overlijdt. Hij stierf op 49-jarige leeftijd als gevolg van verwondingen die hij opliep door een val in een van zijn restaurants.

Aanbevolen: