Deze meertalige acteurs spreken meer dan twee talen

Inhoudsopgave:

Deze meertalige acteurs spreken meer dan twee talen
Deze meertalige acteurs spreken meer dan twee talen
Anonim

Sommige acteurs kunnen minstens twee talen spreken, wat uiteindelijk meer kansen creëert. Men kan de talrijke mogelijkheden die het spreken van verschillende talen kunnen bieden, niet genoeg benadrukken, van grotere carrière-ondernemingen tot connecties op de meest onwaarschijnlijke plaatsen.

Acteurs en actrices vinden dit vooral een voordeel, omdat het hen de overhand geeft bij het zoeken naar specifieke rollen.

Evenzo maakt het het ook gemakkelijker om op te gaan in bepaalde personages, naar believen voorkeursaccenten aan te nemen en de cultuur van mensen in andere gemeenschappen te begrijpen wanneer je op locatie in het buitenland fotografeert.

Terwijl de meeste van deze acteurs met deze talen zijn opgegroeid via hun geboorteland of hun moedertaal, hebben anderen ze opgepikt tijdens hun enorme reizen over de hele wereld.

Evenzo hebben veel beroemdheden meerdere talen leren spreken door hun bewuste beslissing om de talen professioneel te bestuderen, en zelfs academische kwalificaties te behalen om hun meertalige vaardigheden te ondersteunen.

Dat gezegd hebbende, hier zijn acht acteurs die meer dan twee talen spreken en het als een voordeel hebben kunnen benutten in de competitieve wereld van Hollywood.

8 Diane Kruger spreekt Duits, Frans en Engels

Actrice Diane Kruger groeide op met Duits, de officiële taal die wordt gesproken in West-Duitsland, haar geboorteplaats. Als tiener verhuisde ze naar Londen om haar academische carrière voort te zetten en Engels te leren via uitwisselingsprogramma's voor studenten op aandringen van haar moeder.

Tegen de tijd dat ze vijftien werd, sprak Kruger al Engels als een pro en achtte ze zichzelf klaar om andere ondernemingen aan te gaan. Daarom verhuisde ze naar Parijs om een modellencarrière na te streven.

Tijdens haar modellenwerk in Parijs leerde Kruger vloeiend Frans communiceren. Tegenwoordig is ze productief in haar moedertaal Duits, Engels en Frans. Dit heeft haar tot een uitstekende actrice gemaakt, geschikt voor elke rol, Amerikaans of anderszins.

Ze pronkte feilloos met haar meertalige vaardigheden in de film Inglorious Basterds, waarbij ze Duits, Frans en Engels sprak.

7 Renée Zellweger Spreekt Noors, Duits en Engels

Renée Zellweger is niet zomaar een Hollywood-actrice, maar heeft een opvoeding die de meeste mensen zich alleen maar kunnen voorstellen. Opgroeiend in Texas met een Noorse moeder en een Zwitserse vader, omarmde de ster graag Noors, Duits en Engels.

Haar aanzienlijke taalvaardigheid heeft de ster de overhand gegeven in de filmindustrie, waardoor ze gekwalificeerd is voor rollen waarbij de beheersing van een vreemde taal betrokken is.

6 Natalie Portman spreekt Hebreeuws, Engels en een beetje Japans, Frans, Spaans en Duits

Natalie Portman spreekt minstens zes talen, waaronder vloeiend Hebreeuws. De in Jeruzalem geboren ster groeide op met Hebreeuws en Engels dankzij de status van haar vader als Israëlische en de bijdrage van haar Amerikaanse moeder.

Bovendien heeft ze stukjes Japans, Frans, Spaans en Duits opgepikt tijdens haar enorme reizen en educatieve bezigheden. De actrice heeft af en toe publiekelijk gepronkt met haar Duitse en Hebreeuwse taalvaardigheid.

Indrukwekkender is dat ze effectief kan communiceren met gebarentaal, zoals ze bewees in de videoclip van "My Valentine" van Sir Paul McCartney. Wie kan dat verslaan?

5 Tom Hiddleston spreekt Grieks, Engels, Frans en Spaans

Avengers-ster Tom Hiddleston beheerst vier talen, een indrukwekkende prestatie voor iedereen. Terwijl hij een van die talen, het Grieks, verwierf door zijn academische bezigheden aan de Universiteit van Cambridge, waar hij klassieke talen studeerde, kwamen de andere vanzelf voor hem.

Naast Engels en Grieks spreekt Hiddleston Frans en Spaans en heeft hij ze af en toe op het scherm laten zien.

4 Jack Black spreekt Engels, Spaans en Frans

School Of Rock-acteur Jack Black heeft misschien bewezen dat hij elk accent kan aannemen. Velen weten echter niet dat hij naast Engels nog minstens twee andere talen vloeiend kan spreken.

De in Californië geboren acteur groeide op met Engels, maar leerde gaandeweg Spaans en Frans. Black heeft zichzelf weliswaar de twee talen geleerd nadat hij er belangstelling voor had gekregen.

Zijn vastberadenheid hield hem op de been, ondanks dat hij geen andere oefenpartner had dan hijzelf. De ster gaf ooit toe dat hij veel tijd besteedde aan het oefenen van Spaans voor de spiegel, terwijl hij genoot van de vormen die zijn mond maakte terwijl hij deed.

3 Audrey Hepburn sprak Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en Spaans

Geboren uit Engelse en Nederlandse ouders in Brussel, België, begon Audrey Hepburns drive om meerdere talen te leren op jonge leeftijd. Als gevolg daarvan sprak ze vloeiend alle moedertalen van haar ouders.

Bovendien hadden de ouders van de actrice meertalige vaardigheden en zorgden ervoor dat hun dochter die erfde. Daarom gaven ze Hepburn de opdracht om op verschillende momenten in haar leven Frans, Duits, Italiaans en Spaans te studeren, vier talen die ze ook vloeiend konden spreken.

Hepburn ging met name naar verschillende universiteiten om haar beheersing van deze talen te verbeteren en ze uiteindelijk als een professional te adopteren. Deze vaardigheid kwam goed van pas tijdens de carrière van de legende, vooral tijdens veel reizen.

2 Daniel Brühl Spreekt Duits, Catalaans, Frans, Spaans en Engels

De in Barcelona geboren acteur Daniel Brühl kwam van een Catalaanse moeder en een Duitse vader. Hij groeide op in Keulen met zijn ouders en beheerste hun moedertaal en de officiële taal van hun stad.

Zijn talrijke culturele blootstellingen maakten de acteur een meester in vijf talen: Duits, Catalaans, Frans, Spaans en Engels. Brühl dankt zijn familie omdat ze hem hebben geholpen zijn meertalige vaardigheden te verwerven, die zijn acteeractiviteiten altijd hebben vergemakkelijkt.

1 Alexander Skarsgård spreekt Zweeds, Frans en Engels

Alexander Skarsgård werd geboren in Stockholm, maar migreerde in zijn latere jaren naar New York City. De Zweedse autochtoon leerde op jonge leeftijd zijn moedertaal spreken, net als de rest van zijn beroemde broers.

Door zijn enorme reizen en avonturen in andere landen heeft de ster echter Frans en Engels opgepikt, die hij beide vloeiend spreekt. Ondanks dat hij in 2008 Amerikaans staatsburger werd om zijn stemrecht uit te oefenen, brengt Skarsgård soms een eerbetoon aan zijn roots door zijn oorspronkelijke taal op het scherm te spreken.

Net als deze beroemde acteurs beheersen ook veel andere beroemdheden meerdere talen. Sterren als Shakira, Christoph W altz en Jodie Foster spreken maar liefst vier talen vloeiend.

Hun meertalige vaardigheden en veelzijdige talenten hebben ervoor gezorgd dat deze beroemdheden opvallen in hun respectievelijke vakgebieden, of op zijn minst felbegeerde rollen hebben weten te bemachtigen met specifieke vereisten.

Aanbevolen: