De echte fraudeur 'The Big Conn' gaat helemaal over

Inhoudsopgave:

De echte fraudeur 'The Big Conn' gaat helemaal over
De echte fraudeur 'The Big Conn' gaat helemaal over
Anonim

The Big Conn is een docu-serie over een van de grootste gevallen van overheidsfraude in de Amerikaanse geschiedenis en in het centrum van het verhaal staat de oplichter die, ironisch genoeg, Eric Conn heet. Ja, de man die het Amerikaanse socialezekerheidsstelsel opgelicht heeft voor meer dan een half miljard dollar heet Conn, is dat niet iets?

Maar alle grappen en ironische namen terzijde, er is niets grappigs aan wat Eric Conn, ook bekend als "Mr. Social Security", deed. Hij loog tegen duizenden mensen en perste een van de belangrijkste sociale vangnetten af die er in de Verenigde Staten bestaan, terwijl hij hulpeloze personen afperst die ofwel te oud of te gewond waren om normaal werk te doen.

Laten we naar Eric Conn kijken. Wie was hij? Waarom heeft hij het publiek voor bijna een miljard dollar opgelicht? Hoe is hij gepakt? En wat was de nasleep van zijn gemene plan?

8 Eric Conn begon als advocaat in 1993

Eric Conn was gewoon een normale advocaat uit Kentucky, op het eerste gezicht tenminste. Hij begon als advocaat na het behalen van de Kentucky State Bar in 1993 en opende kort daarna een privépraktijk. Niet lang na de opening van zijn praktijk begon Eric Conn een enorme lijst van klanten te vertegenwoordigen en verdiende hij al snel miljoenen, maar niet alles was precies legaal. In feite was de kern van zijn praktijk uitkeringsfraude.

7 Wat was de zwendel van Eric Conn?

Conn was advocaat voor arbeidsongeschiktheidsclaims. Conn vertegenwoordigde personen die een aanvraag voor een werknemersverzekering of andere vormen van sociale zekerheid hadden ingediend als ze gewond raakten op het werk, te oud om te werken of als ze bejaard waren en niet hun volledige socialezekerheidsuitkering kregen. Hij won sociale uitkeringen voor duizenden mensen, maar hij deed dat op zeer illegale wijze.

6 "Mr. Sociale Zekerheid"

Conn werd gezien als een van de meest succesvolle advocaten in Kentucky en als een handicapadvocaat werd hij gezien als een van de meest succesvolle in het land. Hij omarmde al snel zijn groeiende beroemdheid op een manier die lijkt op een verhaallijn die rechtstreeks uit Better Call Saul is gehaald. Net als Saul Goodman gebruikte Conn gimmicks zoals rondborstige vrouwen in zijn advertenties en flamboyante billboards en commercials. Zijn 'succes'-percentage om zijn klanten hun socialezekerheidsuitkeringen te geven, leverde hem de bijnaam 'Mr. Social Security' op.

5 Eric Conn had hulp bij het plegen van zijn misdaden

Hoe kon Eric Conn zo vaak winnen voor zijn klanten? Nou, het antwoord is simpel, hij loog. Hij vervalste medische documenten en claims op het gebied van letsel op de werkplek en knoeide met veel dossiers en rapporten op een manier die de beweringen van zijn klanten bevestigde. Niet alleen dit, maar Conn, net als Saul Goodman, had goede connecties. Hij kreeg hulp van artsen, andere advocaten en overheidsmedewerkers, die hem allemaal zouden helpen de bovengenoemde documenten te vervalsen. Een man bouwt niet alleen een zwendel van 500 miljoen dollar.

4 Hoe werd Eric Conn betrapt?

Twee klokkenluiders kwamen naar voren en identificeerden Conn als de leider in dit vreselijke complot. Kort na het onderzoek werd Conn gearresteerd en onder huisarrest geplaatst. Maar Conn, altijd de dramatische, besloot naar de grens te rennen. Hij sneed zijn enkelband voor huisarrest af en vluchtte het land uit.

3 Eric Conn was maandenlang voortvluchtig

Eric Conn was een echte voortvluchtige en werd maandenlang opgejaagd door de FBI. Conn, opnieuw een fan van drama, besloot dat het een goed idee zou zijn om treiterende berichten te sturen. Afgezien van het feit dat dit hetzelfde gedrag is als seriemoordenaars zoals Jack the Ripper en de Zodiac-moordenaar, is het misschien teruggekomen om Conn in de kont te bijten. Na maanden op het lam te zijn geweest, werd Conn gearresteerd in een Pizza Hut in Honduras. Van een vermogen van meerdere miljoenen dollars gaan naar betrapt worden in een Pizza Hut is een grote val uit de gratie.

2 Eric Conn zal jaren in de gevangenis zitten

Conn verontschuldigde zich tijdens zijn proces, maar het deed hem weinig goed. Hij werd voor 12 jaar naar de gevangenis gestuurd voor zijn beschuldigingen van fraude, en hij kreeg 15 jaar extra voor het schenden van de voorwaarden van zijn huisarrest en het ontvluchten van het land. Conns straf duurt tot 2040 en er is geen informatie beschikbaar over wanneer en of hij ooit voorwaardelijk vrij zal komen.

1 Wat u moet weten over de Eric Conn-documentaireserie 'The Big Conn'

The Big Conn streamt op Apple+ en de recensies waren geweldig. Deadline beschouwt het als een "Emmy Contender" en slachtoffers van Conn hebben de kans gekregen om hun verhaal te vertellen en hoe de leugens van Conn hen beïnvloedden. We horen ook van de agenten die hem hebben opgejaagd, klokkenluiders en leden van zijn gemeenschap. De show schetst een volledig portret van de man, ten goede of ten kwade, maar de meeste dingen die we over hem leren, zijn ten kwade. Veel slachtoffers van Conn leven nog steeds met de gevolgen van zijn fraude. Het stelen van $ 550 miljoen heeft behoorlijk wijdverbreide gevolgen. Het zorgt ook voor een fascinerende documentaire.

Aanbevolen: