Dolly Parton wijdt Academy of Country Music Awards aan Oekraïne

Inhoudsopgave:

Dolly Parton wijdt Academy of Country Music Awards aan Oekraïne
Dolly Parton wijdt Academy of Country Music Awards aan Oekraïne
Anonim

Dolly Parton heeft de prijsuitreiking van de Academy of Country Music dit jaar gewijd aan de bevolking van Oekraïne en roept mensen op om te "bidden voor vrede". Ze gebruikte haar rol als co-presentator van de jaarlijkse show om haar zorg voor het land te tonen.

De country-superster opende maandagavond de 57e Academy of Country Music (ACM)-ceremonie in Las Vegas en vroeg fans een serieus moment te nemen.

Dolly Parton opent jaarlijkse Country Music Awards Show

De Amerikaanse muzieklegende opende de ceremonie in Las Vegas en vroeg het publiek om "een serieus moment te nemen" voordat de prijsuitreiking begon. Ze gebruikte haar platform om 'liefde en hoop' te sturen naar iedereen die getroffen is door het conflict en het geweld in Oekraïne na de Russische invasie.

"Dus waarom wijden we deze hele show niet gewoon aan hen en bidden we voor vrede rond deze gekke oude wereld."

Parton's oproep voor steun komt na haar filantropie, de Jolene-zangeres doneerde $ 1 miljoen om vroeg onderzoek en proeven voor een COVID-19-vaccin te helpen financieren. Ze is slechts een van de vele spraakmakende namen die haar liefde naar de mensen van Oekraïne sturen. Meghan Markle, Madonna, Elton John en Stevie Wonder zijn slechts enkele van de celebs die hun gedachten naar het land sturen.

Luke Bryan, Brothers Osbourne, Kelly Clarkson en Parton zelf waren onder de artiesten bij de ceremonie. Clarkson voerde 'I Will Always Love You' uit in opdracht van Parton, die de ballad schreef.

Parton en Kelsea Ballerini voerden samen het nummer 'Big Dreams and Faded Jeans' uit.

"Ok, dit duet is echter iconisch", tweette een fan, terwijl een andere zei: "Ik hou van dit duo. Kelsea Ballerini leeft daarbuiten haar beste leven en grote dromen met Dolly Parton."

Miranda Lambert en Morgan Wallen winnen groots op jaarlijks evenement

Na tijdens de pandemie naar verschillende locaties te zijn verplaatst, keerde de grootste nacht in countrymuziek in 2022 terug naar Nevada.

De grootste prijs van de avond, entertainer van het jaar, ging naar 'If I Was A Cowboy'-zangeres Miranda Lambert, die de prijs virtueel in ontvangst nam vanuit Londen.

'Tennessee Whiskey'-zanger Chris Stapleton werd uitgeroepen tot mannelijke artiest van het jaar, terwijl de prijs voor beste vrouw werd gewonnen door Carley Pearce.

Controversiële Morgan Wallen won album van het jaar bij de awards voor 'Dangerous: The Double Album', een jaar nadat hij uit de ACM-stemming was verwijderd nadat hij op camera was betrapt met racistische opmerkingen buiten zijn huis in Nashville.

Wallen verontschuldigde zich en ondanks de controverse stond zijn album 10 weken op nummer één en werden er meer dan drie miljoen exemplaren verkocht, ondanks dat zijn muziek werd verwijderd van duizenden Amerikaanse countrymuziekradio- en tv-stations. Het label van Wallen, Big Loud, herstelde hem vier maanden later.

Aanbevolen: