Wat is er met Evanescence gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Evanescence gebeurd?
Wat is er met Evanescence gebeurd?
Anonim

Er was eens het rockbandcollectief Evanescence, een van de meest interessante dingen die er in de jaren 2000 gebeurde. De vijfkoppige band, afkomstig uit Little Rock, Arkansas, werd beroemd dankzij hitsingles als "Bring Me to Life" en "My Immortal" van hun debuutalbum. Het is een decennium dat voor velen een overvloed aan goede herinneringen heeft opgeleverd, waarbij Amy Lee en co zeker in bijna ieders afspeellijsten staan.

Maar dat gezegd hebbende, het is alweer een tijdje geleden dat Evanescence de scene op zijn kop zette met de singles. Sindsdien heeft de band verschillende bezettingswisselingen ondergaan, vetes met platenlabels en tientallen andere controverses. Dus, wat is er met de band gebeurd en wat hebben ze tot nu toe gedaan?

6 Waarom Evanescence verdween

Evanescence stond in 2013 op de rand van een ineenstorting. Wind-up Records, het impressum dat ze tien jaar eerder ondertekenden, bracht een persbericht uit dat ze een deel van de masteropnames van hun artiesten hadden verkocht aan Concord Bicycle Muziek. TMZ meldde in 2014 dat de zangeres, Amy Lee, een oorlog aankondigde met haar oude label over geld, omdat ze maar liefst $ 1,5 miljoen aan onbetaalde roy alty's inhielden. Niet snel daarna bracht het label de band uit en werden ze onafhankelijke artiesten. Evanescence ging toen in een zelfverdedigingspauze van vijf jaar voordat ze hun comeback maakten.

5 Zangeres Amy Lee nam een kinderalbum op

Tijdens de vijfjarige pauze waagde zangeres Amy Lee zich als soloartiest, maar niet op de manier die je je zou voorstellen. Van een krachtpatser die zingt voor een gothic rockband, ging ze een kinderalbum opnemen voor haar debuut, Dream Too Much. Geïnspireerd door haar twee jaar oude zoon Jack Lion Hartzler, speelde Amy ook haar vertolkingen van verschillende hitnummers zoals Ben King's "Stand By me" en The Beatles' "Hello, Goodbye."

"Het was een beetje bizar - het was gewoon bedoeld denk ik. Ik vond het niet alleen erg leuk om deze muziek voor Jack met mijn familie op te nemen, maar ik hield ook van de manier waarop het klonk. Dus we moesten gewoon doorgaan, " herinnerde ze zich in een interview en onthulde dat het album aanvankelijk was begonnen als een familieproject.

4 Evanescence's bandwijzigingen

In de afgelopen decennia heeft Evanescence verschillende bezettingswisselingen ondergaan. Het resultaat was dat niets van hun vijf studioalbums ooit hetzelfde personeel bevatte. De band begon in 1995 met Amy Lee en gitarist Ben Moody, voordat hij in 2000 David Hodges en John LeCompy, Will Boyd en Rocky Gray in 2003 inschakelde. Ben verliet de band vervolgens in hetzelfde jaar vanwege creatieve geschillen en is werken aan zijn solo-inspanningen sindsdien.

"Ironisch genoeg waren het Amy en mijn absolute gelijke toewijding aan Evanescence die ons tot zo'n extreme tegenstand dreef. We hadden zulke tegengestelde verlangens en persoonlijkheden die vermengd waren met de trots van jeugd en onervarenheid", herinnert hij zich over zijn plotselinge vertrek van Evanescence in een interview met Spin.

3 Amy Lee Vs. Hacker Group, Anoniem

Bovendien kreeg de hoofdcrooner in 2012 ook te maken met verschillende ernstige beschuldigingen van de Anonymous-hackergroep. Tijdens een operatie die ze 'Operatie PedoChat' noemden, riep de groep internetactivisten haar op en zeiden dat de zangeres en haar manager, Andrew Lurie, had seksuele delinquenten afgeschermd in een "zieke cover-up". Zoals gemeld door NME, omvatten de beschuldigingen ook verschillende verontrustende en zware claims, zoals "drugsdelicten die uitdrukkelijk zijn toegegeven door de vermeende daders" en "seksuele misdrijven tegen een lichamelijk gehandicapte minderjarige en cartoons met pre-tieners in legale poses maar met geseksualiseerde bijschriften, waaronder seksuele activiteit met dieren en een bijschrift over een peuter die menselijke uitwerpselen consumeert."

2 Evanescence's nieuwste album

Dat gezegd hebbende, na jaren van hiaat en controverses, lijkt het alsof Evanescence nu uit de ruïnes is verrezen. Vorig jaar brachten ze hun eerste album in meer dan drie jaar uit, The Bitter Truth, en het belandde op de eindejaarsalbumlijsten van veel publicaties. Het is Evanescence als nooit tevoren: rauw, openhartig en zeer inzichtelijk.

"Het viel gewoon allemaal samen", vertelde Amy Lee aan Rolling Stones. "Hoe zwaarder de muziek - hoe meer het was in de wereld van Metallica, Pantera - hoe meer overeenkomsten ik kon trekken met Bach en Beethoven."

1 Wat volgt er voor Evanescence?

Dus, wat is de toekomst voor Evanescence? Onder de nieuwe formatie met Amy Lee, Troy McLawhorn, Jen Majura, Tim McCord en Will Hunt beleeft de rockband hun derde wedergeboorte onder The Bitter Truth. Om het album verder te promoten, is de band van plan om samen met de Nederlandse metalband Within Temptation een Europese tournee te leiden, en ze lijken niet snel te vertragen.

"Ik denk dat ik, alweer, heb geleerd dat de grootste uitdagingen en de grootste pijnen in mijn leven me meestal naar muziek leiden, en het is moeilijk om dit toe te geven, maar wat meestal het beste werk maakt voor mij", legde de zangeres haar nieuwste muziek uit aan Loudwire, "En voor mij persoonlijk is muziek altijd mijn therapie geweest, mijn catharsis, de plek om het uit te gieten en het te veranderen in iets goeds waar ik van kan houden en over na kan denken."

Aanbevolen: