Kom Charli D'Amelio terug van haar meest recente schandaal met Dixie?

Inhoudsopgave:

Kom Charli D'Amelio terug van haar meest recente schandaal met Dixie?
Kom Charli D'Amelio terug van haar meest recente schandaal met Dixie?
Anonim

Met de hyper-exposure die beroemdheden en influencers tegenwoordig ervaren, is het geen wonder dat bijna alle sterren worstelen met schandalen en cultuur annuleren. YouTuber James Charles, bijvoorbeeld, kreeg in april 2019 te maken met grote terugslag en verloor 5 miljoen abonnees vanwege een vete met schoonheidsgoeroe Tati Westbrook. YouTuber Jenna Marbles trok zich in juni 2020 terug van alle sociale media nadat ze kritiek had gekregen over ongevoelige en racistische grappen die ze bijna 10 jaar eerder had gemaakt. Haar vermogen kan zelfs dalen vanwege haar inactiviteit.

De realiteit van de annuleringscultuur raakte TikTok-sterren Charli D'Amelio en Dixie D'Amelio deze week hard toen ze werden geconfronteerd met een groot PR-probleem. Charli plaatste een video op YouTube van haarzelf en haar familie aan het eten met een goede vriend James Charles. Veel gebruikers beschouwden haar gedrag en het gedrag van haar zus tijdens het diner als verwend en brutaal. Charli verloor snel een miljoen volgers.

Zullen de zussen D'Amelio kunnen herstellen van de annulatiecultuur? En zullen ze dat willen? Sinds Charli kritiek kreeg en het slachtoffer werd van online pesten, vroeg Charli zich hardop af of het influencer-leven echt iets voor haar is.

Het diner dat niet goed viel bij miljoenen YouTube-abonnees

Op 16 november plaatste Charli een video op haar YouTube-kanaal met zichzelf, Dixie, haar ouders, James Charles en persoonlijke chef-kok Aaron May. Chef May kookte paella voor het gezin. Dixie proefde een slak, kokhalsde, rende van tafel en gaf over. Charli vroeg in plaats daarvan om "dino-nuggets".

Charli maakte vervolgens opmerkingen over het aantal volgers dat niet goed viel bij de kijkers.

“Ugh, ik wou dat ik meer tijd had, want stel je voor dat ik een jaar na het bereiken van een mil 100 mil zou raken,” zei ze.

"Is 95 miljoen niet genoeg voor je?" vroeg Charles op een toon die niet helemaal een grapje was.

“Nou, ik wilde net zeggen, even getallen,” zei Charli, met de verlegen en onschuldige glimlach waar ze bekend om staat.

Het duurde niet lang voordat er negatieve opmerkingen binnenstroomden, waarbij gebruikers Charli en Dixie verwend, brutaal en terecht noemden. Sommige mensen pestten de familie D'Amelio tot het uiterste en zeiden tegen Charli dat ze 'zichzelf moest ophangen'. De video ging om de verkeerde redenen viraal en resulteerde in een klap voor de reputatie van Charli; ze daalde tot 98,5 miljoen volgers.

Charli, Dixie en anderen hebben openbare verklaringen afgelegd

Dixie was de eerste die een publieke verklaring aflegde op TikTok.

“Hallo jongens, als je hier komt om haat op deze manier te becommentariëren, wacht dan misschien even en ken het volledige verhaal,” begon ze. Ik ben zo dankbaar voor alle kansen die ik heb gehad, dus ik zou op geen enkele manier als oneerbiedig willen worden beschouwd, vooral niet van een out-of-context 15-seconden clip. Dus eigenlijk weet mijn team dat ik veel moet overgeven. Ik kon overgeven bij de geur, de gedachte of de smaak van wat dan ook. Dus toen ze de slakken zagen, zeiden ze: 'O, laten we haar pakken en proberen of we een reactie van haar kunnen krijgen.'

"Ik hou van Chef [May] en ik zou hem op geen enkele manier minachten en misschien niet iemands persoonlijkheid beoordelen in een video van 15 seconden."

Chef Aaron May was het ermee eens in een video gedeeld door The Hollywood Fix dat de zussen D'Amelio hem geen pijn hadden gedaan. De creatief directeur van de D'Amelio, Tommy Burns, bevestigde ook Dixie's kant van het verhaal in een verklaring.

“Het was mijn idee”, bekende Burns. “We zitten in de contentbusiness en ik ken Dixie en Charli al heel lang. Ik ken de familie al heel lang', zei hij tegen de camera's. “Ik wist dat Dixie het zou eten, ze is onverschrokken, ze is nergens bang voor. Ik wist dat ze het zou proberen. Ik wist dat ze het waarschijnlijk niet leuk zou vinden.'

Charli maakte eindelijk een eigen statement in een Instagram Live-video op 19 november. Ze begon wankel en barstte al snel in tranen uit tijdens het filmen.

“Als ik zie hoe mensen hierop reageerden, weet ik niet eens of ik dit nog wil doen. Dit zijn verwarde dingen die mensen zeggen. Mensen die zeggen dat ik mezelf moet ophangen en het feit dat ik nog steeds een mens ben schaamteloos niet respecteren, is helemaal niet oké.”

"Je kunt me haten voor wat ik ook heb gedaan," vervolgde ze. “Maar het feit dat dit allemaal gebeurt vanwege [van] een misverstand, alsof ik gewoon het gevoel heb dat dat niet goed is. En als dit de gemeenschap is waar ik in zit … weet ik niet of ik dat meer wil doen.”

Het schandaal heeft Charli een plezier gedaan

Ondanks haar betraande verklaring, tweette Charli dezelfde dag dat ze "weer normale inhoud zou posten", om haar fans te laten weten dat ze snel verder ging.

De volgende dag plaatste ze vier TikToks met een nieuw kapsel en een stralende glimlach. Ze herwon snel haar aantal volgers en nog wat; ze heeft nu de 99,5 miljoen volgers.

“BEDANKT ALLEMAAL VOOR 99 MILJOEN”, schreef Charli in een andere TikTok die zaterdag werd gepost. Het lijkt erop dat het schandaal haar in het begin misschien pijn heeft gedaan, maar haar uiteindelijk heeft geholpen om nog meer aandacht te krijgen. Als Charli deze week geen schandalen meer heeft, zal ze gemakkelijk 100 miljoen volgers op TikTok bereiken en geschiedenis schrijven.

Aanbevolen: