Barney And Friends' had om deze schokkende redenen kunnen worden geannuleerd

Inhoudsopgave:

Barney And Friends' had om deze schokkende redenen kunnen worden geannuleerd
Barney And Friends' had om deze schokkende redenen kunnen worden geannuleerd
Anonim

Dankzij het feit dat er tegenwoordig zoveel kanalen, streamingdiensten en YouTube-kanalen zijn, lijken er eindeloze mogelijkheden voor kinderamusement. In de afgelopen jaren was dat echter zeker niet het geval. Als gevolg van het feit dat de dingen zijn veranderd, is het misschien moeilijk voor de kinderen van vandaag om te begrijpen hoe ongelooflijk populair de show Barney & Friends was op het hoogtepunt van zijn populariteit.

Toen het leek alsof elk kind dol was op de grote paarse dinosaurus die bekend staat als Barney, leek het alsof de show geen kwaad kon. In werkelijkheid worden echter zelfs extreem populaire shows soms geannuleerd. Als het op Barney & Friends aankomt, was de show uiteindelijk van 1992 tot 2010 in de lucht, maar op basis van wat er achter de schermen gebeurde, had het jaren eerder kunnen worden geannuleerd.

Barney &Friends' grootste controverses

Als ouders kan het vaak moeilijk zijn om te weten welke programma's en films veilig zijn voor uw kinderen om naar te kijken. Sommige kinderprogramma's zijn immers veel ongepaster dan mensen in eerste instantie beseffen. Wanneer ouders hun kinderen Barney & Friends lieten kijken, konden ze er echter zeker van zijn dat de show over de grote paarse dinosaurus niemand zou beledigen.

Helaas voor de mensen die achter de schermen aan de show werkten, was Barney & Friends het onderwerp van enkele controverses, ook al was het een gezinsvriendelijk programma. Nadat de show was afgelopen, werd bijvoorbeeld onthuld dat een van de meest opvallende acteurs die Barney speelde, een tantrische sekstherapeut werd.

Hoe geschokt sommige mensen ook waren om te horen dat een van de acteurs die Barney speelde later sekstherapeut was geworden, verbleekt in vergelijking met het incident waarin de mede-maker van de show verwikkeld raakte. In 2013 Barney &Friends' co-creator Sheryl Leach kreeg haar leven op zijn kop toen haar zoon Patrick ruzie kreeg met de buurman van de familie. Tragisch genoeg liep de ruzie uit de hand en Patrick schoot in het heetst van de strijd een kogel in de borst van zijn buurman. Nadat hij geen wedstrijd had gepleit toen hij in de rechtbank belandde, werd de zoon van de mede-maker van Barney & Friends veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf.

Waarom Barney & Friends veel eerder geannuleerd hadden kunnen worden

Gezien hoe populair Barney & Friends in het verleden was, leek het alsof de show niets kon doen om te worden geannuleerd zolang kinderen bleven kijken. In werkelijkheid is dat echter niet het geval, ook al denken de meeste mensen dat tv-kijkcijfers het belangrijkst zijn bij het beslissen of een programma in de ether blijft. Het enige dat er toe doet, is hoe winstgevend een show is en hoge kijkcijfers maken een verschil, aangezien bedrijven meer betalen om te adverteren voor programma's waar veel mensen naar kijken.

Op het hoogtepunt van de populariteit van de show was Barney & Friends het onderwerp van een schokkend aantal rechtszaken. Aangezien gerechtelijke gevechten duur zijn op basis van de rechtbank- en advocaatkosten alleen, kan het zo vaak worden vervolgd de toekomst van elke show in twijfel trekken.

In de jaren dat Barney & Friends in de ether was, werd de show vooral bekend door het nummer 'I Love You'. Met dat in gedachten zal het voor veel mensen waarschijnlijk als een schok komen dat het productiebedrijf van Barney & Friend door de schrijver van dat nummer voor de rechter is gedaagd. Erger nog, verschillende bedrijven die Barney-merchandise verkochten, werden ook door de songwriter aangeklaagd. Uiteindelijk duurde het maanden voordat de zaken waren uitgewerkt, zodat Barney zijn beroemdste lied opnieuw kon zien zingen. Om te zeggen dat de mensen die Barney & Friends produceerden in die maanden veel geld hebben verloren, is een understatement.

Tussen 1997 en 2001 ging het productiebedrijf van Barney & Friends achter verschillende mensen aan voor de rechtbank wegens vermeende inbreuk op haar intellectuele eigendom. Zo hebben ze kostuumbedrijven aangeklaagd en hebben ze de persoon die de San Diego Chicken uitbeeldde voor de rechter gedaagd nadat zijn personage herhaaldelijk iemand had geslagen die verkleed was als een paarse dinosaurus. Aan het eind van de dag verloor het productiebedrijf van Barney al die rechtszaken vanwege parodiewetten of bevindingen dat mensen niet opzettelijk inbreuk maakten op het auteursrecht van Barney. Het zou erg kostbaar zijn geweest om al die veldslagen te vechten.

Van alle rechtszaken waarin de mensen die Barney & Friends hebben gemaakt, verwikkeld raakten, was die waarbij een Canadees speelgoedbedrijf betrokken was verreweg de meest schadelijke. Nadat ze waren overeengekomen om knuffels van Barney en Baby Bop in Canada te verkopen, klaagde een bedrijf genaamd Ganz aan omdat de koopwaar niet op tijd bij hen was afgeleverd. Bovendien waren ze van mening dat andere bedrijven soortgelijke Barney-artikelen in Canada mochten verkopen, wat in strijd was met de deal die ze hadden gesloten. Uiteindelijk kreeg Ganz een schadevergoeding van meer dan $4 miljoen toegekend.

Op basis van de lange lijst van rechtszaken waarin de mensen die Barney & Friends hebben gemaakt verwikkeld raakten en hun opmerkelijke vermogen om elke keer dat ze naar de rechtbank gingen, te verliezen, werden hun juridische strijd een grote hoofdpijn. Bovendien was het nog problematischer dat veel van de bedrijven die samenwerkten met het productieteam van Barney & Friends om merchandise te verkopen ook werden aangeklaagd. Wanneer een show zo pijnlijk wordt voor de betrokkenen, stijgt de kans dat er voortijdig een einde aan komt.

Aanbevolen: