Is de carrière van Disney Star Jake Short in een stroomversnelling geraakt na 'A.N.T Farm'?

Inhoudsopgave:

Is de carrière van Disney Star Jake Short in een stroomversnelling geraakt na 'A.N.T Farm'?
Is de carrière van Disney Star Jake Short in een stroomversnelling geraakt na 'A.N.T Farm'?
Anonim

Jake Short is vooral bekend van zijn werk voor A. N. T Farm. Hij is misschien niet zo zichtbaar als sommige van zijn tijdgenoten, en veel fans denken dat hij het vak heeft verlaten, zoals sommige andere Disney Channel-sterren die niet meer acteren, maar dat kan niet verder van de waarheid zijn.

Jake bouwt al heel lang aan zijn carrière en begon op jonge leeftijd in het bedrijf. De acteur is de zoon van twee artsen: zijn overleden vader was internist en zijn moeder plastisch chirurg. Als jonge jongen bleek Jake een goede sportman te zijn, uit te blinken in voetbal en als turner en vechtsporter.

Een van de vier kinderen, het was Jake's oudere broer Justin die hem verslaafd maakte aan acteren. De jongens schreven zich allebei in voor toneellessen, en hoewel zijn broer na een paar lessen stopte, bleef Jake doorgaan, met uitzonderlijk talent. Zijn vaardigheid werd aangemoedigd door zijn leraren en ouders.

Op negenjarige leeftijd verliet Jake zijn huis in Indianapolis en vertrok naar Californië om een acteercarrière na te streven. Hij woonde bij zijn grootmoeder terwijl hij rollen uitprobeerde. Zijn vasthoudendheid wierp zijn vruchten af. Het duurde niet lang voordat de jonge acteur een commercial plaatste, en er volgden er nog een paar.

Wat was het eerste optreden van Jake Short?

Hoewel de vijfentwintigjarige misschien het best bekend is van de Disney-serie A. N. T Farm, was het niet zijn eerste acteerrol. In 2007 kreeg hij de rol van Daniel in de biopic The Anna Nicole Smith Story.

Het was een kleine rol, maar zijn optreden trok de aandacht, en een aantal kleine rollen volgden in de film Shorts en tv-programma's zoals Zeke en Luthor, $! Mijn vader zegt, Dexter en de Sci-fi-serie Futurestates.

‘A. N. T. Farm' Zet Jake op de kaart

Jake brak door toen hij in 2011 in de Disney-serie werd gecast en zijn vertolking van het personage Fletcher Quimby zorgde voor zijn bekendheid. De serie werd de meest populaire tv-show onder kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar, en 4,4 miljoen kijkers luisterden naar de première-avond.

A. N. T. Farm liep drie seizoenen tot 2014 en Jake was populair bij fans. Tijdens zijn tijd op de show ontving hij de 'Kid's Choice Award' en 'Young Artists Award'.

Wat deed Jake nadat de serie was afgelopen?

Na het succes van ANT Farm bleef Jake bij Disney voor nog twee series, eerst in 'Mighty Med', en daarna in een gecombineerde spin-off van die serie en Lab Rats, genaamd Lab Rats: Elite Force.

Hoewel Lab Rats: Elite Force populair was, kreeg het niet de beoordeling van andere Disney XD-shows. Ondanks petities voor verlenging waren fans geschokt toen de show geen tweede seizoen kreeg.

Sommige Disney Channel-sterren zoals Miley Cyrus, de Jonas Brothers en Selena Gomes hebben enorme bedragen verdiend. Er is ook veel negatieve pers geweest over de sterren die op het kanaal begonnen, en vertelden hoe Disney sterren zoals Zendaya's carrière bijna verpestte. Jake stond misschien niet zo veel in de schijnwerpers als de grote namen, maar hij is constant aan het werk.

Jake Short is nog steeds aan het acteren

In 2018 speelde hij in de serie All Night van 10 afleveringen. Hij volgde dat met hoofdrollen in de BBC-serie The First Team waar hij zijn voetbalvaardigheden kon gebruiken, en de film Supercool.

Jake verscheen ook in This Is The Year, een indiefilm geregisseerd door mede-Disney-alumnus David Henrie, die in 2021 werd uitgebracht.

Wat de meeste van zijn projecten gemeen hebben, is dat ze gericht zijn op de tienermarkt, een gebied waar hij uitblinkt. Zijn laatste project, Sex Appeal, uitgebracht in januari van dit jaar, is ook een tienerfilm, maar heeft een rauwer script dan alles wat hij eerder heeft gedaan. Het kan gewoon zijn stap zijn om de richting van zijn carrière te veranderen.

Jake Short was het slachtoffer van een doodshoax

De acteur heeft nog steeds veel fans, en als bewijs was er onlangs een enorme opschudding toen geruchten over zijn vermeende overlijden de ronde deden. Net als veel andere beroemdheden was Jake het slachtoffer geworden van de ronde van dodelijke hoaxes. Op 13 april een ‘R. I. P. Jake Short’ Facebook-pagina trok bijna een miljoen ‘likes’ en duizenden condoleanceberichten stroomden binnen.

De A. N. T Farm-acteur heeft zeker een sterke aanwezigheid op sociale media. Hoewel hij nergens in de buurt van de cijfers komt of in de buurt komt van wat een Kardashian-Jenner verdient per Instagram-bericht, heeft zijn Instagram-pagina 1,3 miljoen volgers, terwijl zijn Facebook-pagina meer dan 3 miljoen volgers heeft.

Dus voor degenen die het zich afvroegen: nee, hij is niet verdwenen. Jake Short is er nog steeds.

Aanbevolen: