De grootste kindersterren van de jaren 90: wat doen ze nu?

Inhoudsopgave:

De grootste kindersterren van de jaren 90: wat doen ze nu?
De grootste kindersterren van de jaren 90: wat doen ze nu?
Anonim

De jaren 90 hadden zeker heel wat kinderen die op zeer jonge leeftijd beroemd werden dankzij de hoofdrol in beroemde films en shows. Veel van onze favoriete kindersterren uit de jaren 90 slaagden er echter niet in om zo beroemd te blijven als ze eenmaal opgroeiden - of ze nu niet de juiste projecten konden krijgen of gewoon besloten dat het leven in de schijnwerpers niets voor hen was.

Vandaag bekijken we wat enkele van de beroemdste kinderen uit de jaren '90 hebben uitgespookt. Van de tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen tot Academy Award-winnares Anna Paquin - blijf scrollen om erachter te komen wat ze vandaag doen!

9 Mary-Kate en Ashley Olsen runnen modebedrijven

De lijst wordt afgetrapt door de tweeling Mary Kate en Ashley Olsen die in 1987 beroemd werd als Michelle Tanner in de sitcom Full House. Gedurende de jaren 90 waren de twee enorme kindsterren en speelden ze in tal van films. Sindsdien zijn Mary Kate en Ashley echter gestopt met acteren - en tegenwoordig staan ze vooral bekend om het runnen van modemerken zoals The Row en Elizabeth en James, en als lid van de Council of Fashion Designers of America. Beide tweelingen blijven liever uit de schijnwerpers, omdat ze er niet van genieten om beroemd te zijn.

8 Macaulay Culkin heeft een website voor podcasts en popcultuur

Over niet meer acteren gesproken, Macaulay Culkin is een andere ster die het acteren een tijdje opgaf. Culkin werd beroemd als Kevin McCallister in de eerste twee films van de Home Alone-franchise die in 1990 en 1992 werd uitgebracht. Net als de Olsen Twins speelde Culkin ook in tal van projecten in de vroege jaren '90. In de tweede helft nam de acteur echter een pauze van de industrie. Tegenwoordig is hij de uitgever en CEO van Bunny Ears, een popcultuurwebsite en podcast. Vorig jaar speelde hij ook in het tiende seizoen van American Horror Story.

7 Amanda Bynes is nog steeds onder een conservatorium

Actrice Amanda Bynes werd beroemd dankzij de Nickelodeon sketch comedy show All That in 1996. Hoewel ze een veelbelovende carrière had in de vroege jaren 2000, worstelde de actrice met middelenmisbruik en ging ze voor onbepaalde tijd op pauze.

Amanda Bynes staat sinds 2013 onder curatele en in februari 2022 diende de actrice een verzoek in om er een einde aan te maken.

6 Lindsay Lohan tekent een deal met Netflix

Laten we verder gaan met actrice Lindsay Lohan die in 1998 haar doorbraak beleefde in de W alt Disney Pictures-film The Parent Trap. Net als Bynes was Lohan ook een van de meest veelbelovende jonge actrices van de vroege jaren 2000. Hoewel Lindsay Lohan sinds haar doorbraak af en toe is blijven acteren, staan haar persoonlijke worstelingen helaas vaker in de schijnwerpers. Vorig jaar tekende de actrice echter een deal met het streamingplatform Netflix, en ze zal naar verwachting in verschillende van hun projecten schitteren, de eerste is de aankomende film Falling for Christmas die aan het einde van het jaar wordt uitgebracht.

5 Jonathan Lipnicki verkende de wereld van reality-tv

De volgende op de lijst is acteur Jonathan Lipnicki die in de tweede helft van de jaren '90 beroemd werd dankzij zijn rollen in projecten als Jerry Maguire en Stuart Little. De carrière van de acteur worstelde echter na zijn kinderrollen, en in 2018 trad hij toe tot de reality-datingshow Celebs Go Dating.

4 Mara Wilson speelt in webshows en webfilms

Mara Wilson werd beroemd door haar vertolking van Natalie Hillard in de film Mrs. Doubtfire uit 1993, en ze speelde de hoofdrol in klassiekers uit de jaren 90 Miracle on 34th Street en Matilda.

Sinds het jaar 2000 heeft Wilson een pauze genomen als het gaat om acteren in films op groot scherm, maar ze is verschenen in televisieshows. Tegenwoordig is Wilson vooral gericht op het werken aan webshows.

3 Raven-Symoné werkt nog steeds met Disney

Actrice en muzikant Raven-Symoné werd beroemd als Olivia Kendall in de sitcom The Cosby Show in 1989, en in de jaren 2000 speelde ze in de Disney Channel-show That's So Raven. Afgezien van de hoofdrol in haar eigen sitcom Raven's Home, werkt Raven-Symoné nog steeds samen met Disney, aangezien zij de stem is achter Maria Media in de geanimeerde comedyshow Big City Greens.

2 Jonathan Taylor Thomas

De volgende op de lijst is acteur Jonathan Taylor Thomas die beroemd werd als Randy Taylor in de sitcom Home Improvement uit de jaren 90 - en hij was ook de stem achter de jonge Simba in Disney's film The Lion King uit 1994. Sinds de jaren 2000 probeert de acteur echter uit de schijnwerpers te blijven en heeft hij nauwelijks projecten gedaan. Vorig jaar werd de ster voor het eerst in bijna acht jaar publiekelijk gefotografeerd!

1 Anna Paquin speelt in zowel blockbusters als veelgeprezen projecten

Tot slot, de lijst wordt afgerond met actrice Anna Paquin die haar debuut maakte als Flora McGrath in de romantische dramafilm The Piano uit 1993 - een rol waarvoor ze op 11-jarige leeftijd de Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol won., heeft Paquin zich gevestigd als een getalenteerde actrice met rollen in projecten als de X-Men-franchise, True Blood en The Irishman. Meest recent konden fans haar zien in de sportfilm American Underdog uit 2021.

Aanbevolen: