De echte manieren waarop Martha Stewart de helft van haar waanzinnige nettowaarde verloor

Inhoudsopgave:

De echte manieren waarop Martha Stewart de helft van haar waanzinnige nettowaarde verloor
De echte manieren waarop Martha Stewart de helft van haar waanzinnige nettowaarde verloor
Anonim

In deze tijd zijn er meer beroemdheden dan ooit tevoren. Dankzij verschillende nieuwe wegen naar het sterrendom, waaronder een social media-beïnvloeder of een 'reality'-ster, lijkt het er nu op dat vrijwel iedereen beroemd kan worden. Maar ook al zijn er zoveel beroemde mensen, dat betekent niet dat ze allemaal geliefd zijn. In feite zijn er veel beroemde mensen waar iedereen niet meer om geeft.

Jaren nadat Martha Stewart voor het eerst succes had als model, werd ze 's werelds bekendste 'binnenlandse diva'. Wat nog belangrijker is, Stewart verwierf een enorme schare fans, van wie de meesten haar impliciet vertrouwden. Dankzij alle mensen die Stewart aanbaden, slaagde ze erin een zakenimperium te creëren dat haar ongelooflijk rijk maakte. Helaas ging het uiteindelijk mis en dat resulteerde erin dat Stewart om fascinerende redenen de helft van haar ongelooflijke vermogen verloor.

Hoe Martha Stewart haar zakenimperium verloor

In de zakenwereld is er één ding dat de meeste bedrijven begeren, maar zelden kunnen bereiken, namelijk het vertrouwen van de consument. De meeste mensen beschouwen bedrijven immers als zielloze machines die maar om één ding geven, namelijk zoveel mogelijk geld verdienen met alle mogelijke middelen. Als het gaat om het zakenimperium dat Martha Stewart in de loop van de jaren heeft opgebouwd, waren er echter miljoenen mensen die erop vertrouwden. De fans van Stewart vertrouwden immers al jaren op haar advies en ze zagen haar bedrijf als niets anders dan een verlengstuk van haar.

Als gevolg van hoeveel mensen zoals Martha Stewart wilden zijn, werd haar bedrijf ooit verbazingwekkend genoeg gewaardeerd op $ 2 miljard. Helaas veranderde dat echter drastisch nadat Stewart in ernstige juridische problemen kwam.

Op 4 juni 2003 werd Martha Stewart aangeklaagd op negen punten, waaronder fraude met effecten en belemmering van de rechtsgang. De reden voor de aanklacht is dat Stewart naar verluidt voorkennis van zaken had gekregen en deze zou hebben gebruikt om meer dan $ 45.000 aan voorraadverliezen te voorkomen. Toen ze terechtstond, werd Martha schuldig bevonden, gedwongen om een aanzienlijke boete te betalen, en Stewart werd veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf met daarna twee jaar onder toezicht staande vrijlating.

Aangezien het bedrijf van Marta Stewart was gebouwd op het vertrouwen van haar fan, was een gevangenisstraf voor zakelijke transacties een enorme klap voor zijn fortuin. De waarde van het bedrijf daalde zelfs zo aanzienlijk dat Martha Stewart Living Omnimedia in 2015 instemde met een buy-out van $ 350 miljoen van Sequential Brands Group. Vier jaar later werd het bedrijf opnieuw verkocht aan Marquee Brands voor slechts $ 175 miljoen. Omdat een groot deel van het persoonlijke fortuin van Martha Stewart in aandelen van haar bedrijf was ingepakt, verloor ze veel geld toen de waardering zo dramatisch daalde.

Martha Stewart is niet langer een miljardair in 2022

Voordat Martha Stewart zakelijk leider werd, begon ze haar fortuin te vergaren als media-persoonlijkheid. Hoewel het naar de gevangenis gaan een enorm effect had op het zakenimperium van Stewart, leek het er zeker op dat ze het grootste deel van haar fortuin had moeten behouden, omdat ze terug kon gaan naar de formule die haar om te beginnen rijk en beroemd maakte. Helaas, echter, rond dezelfde tijd dat Stewarts tijd in de gevangenis haar bedrijf verwoestte, maakte de wereld een enorme verandering door die haar trof.

Toen Marth Stewart de controle over haar zakenimperium verloor, betekende dat niet dat ze uit de uitgeverij moest stappen. Stewart verdiende in het verleden tenslotte een fortuin met haar tijdschrift en kookboeken en er is geen reden waarom ze dat niet zou kunnen blijven doen, zelfs als ze een rebranding nodig had. Rond diezelfde tijd raakten mensen er echter aan gewend om online naar recepten te zoeken, dus kookboeken waren niet winstgevend voor auteurs zoals ze ooit waren. Bovendien zijn tijdschriften ook een overblijfsel uit het verleden geworden, zoals blijkt uit het feit dat werd aangekondigd dat Stewarts tijdschrift niet langer in gedrukte vorm zou worden gepubliceerd.

Als gevolg van de transformatie van de manier waarop mensen media consumeren dankzij internet, zijn veel van de manieren waarop Martha Stewart geld verdiende, opgedroogd. Als je dat meerekent met de verliezen die Stewart op de aandelenmarkt heeft geleden, is het logisch dat haar fortuin sterk is afgenomen. Stewart had ooit een gerapporteerd fortuin van $ 1 miljard en nu is ze $ 400 miljoen waard.

Natuurlijk zouden de meeste mensen een moord plegen om $ 400 miljoen waard te zijn, dus het is onwaarschijnlijk dat iemand medelijden heeft met Martha Stewart. Bovendien lijkt het heel duidelijk dat Stewart zelf ook niet zou willen dat iemand medelijden met haar zou hebben. Bovendien heeft Stewart vele malen bewezen dat ze een overlever is en dat ze een tv-ster blijft dankzij haar samenwerking met Snoop Dogg. Als gevolg hiervan lijkt het heel goed mogelijk dat het vermogen van Stewart de komende jaren zal stijgen.

Aanbevolen: