Is Engels Anya Taylor-Joy's eerste taal?

Inhoudsopgave:

Is Engels Anya Taylor-Joy's eerste taal?
Is Engels Anya Taylor-Joy's eerste taal?
Anonim

Actrice Anya Taylor-Joy werd in 2020 beroemd dankzij haar hoofdrol in de Netflix-hitshow The Queen's Gambit, waarin ze het fictieve schaakwonder Beth Harmon speelt. Maar zelfs daarvoor was de actrice bij velen bekend dankzij haar rollen in projecten als Split, Glass, The Witch, Peaky Blinders en Emma.

Vandaag bekijken we waar de actrice is geboren, waar ze is opgegroeid en welke talen ze spreekt. Blijf scrollen om erachter te komen welke de eerste taal van Anya Taylor-Joy is (hint: het is geen Engels)!

Waar werd Anya Taylor-Joy geboren?

Anya Taylor-Joy werd geboren in Miami, Florida op 16 april 1996. Op het moment van haar geboorte waren haar ouders op vakantie in het land, daarom groeide de actrice eigenlijk op in Buenos Aires, Argentinië waar veel van haar familie woont.

Anya Taylor-Joy's vader Dennis Alan Taylor is de zoon van een Britse vader en een Argentijns-Britse moeder, terwijl Taylor-Joy's moeder Jennifer Marina Joy in Zambia werd geboren uit een Engelse diplomaatvader en een Spaanse moeder. De actrice woonde tot haar zesde in Buenos Aires toen haar familie naar Londen verhuisde.

Omdat ze bewoog, gaf de actrice toe dat ze nooit echt het gevoel had dat ze ergens thuishoorde. "Ik ben opgegroeid met het gevoel dat mensen me niet aardig vonden of vertrouwden omdat ze me niet in een hokje konden stoppen", vertelde Taylor-Joy aan InStyle. "Ik was altijd het Argentijnse meisje in Engeland. Ik was het Engelse meisje in Amerika. Ik was de rare mix van beide in Argentinië, dus ik hoorde er nooit helemaal bij."

Vanwege de coronaviruspandemie kon Anya Taylor-Joy een tijdje niet naar haar thuisland Argentinië, en toen ze eindelijk terug naar huis reisde, besloot ze een oprecht bericht op Instagram te delen. "Deze foto's zijn gemaakt vijf minuten nadat ik voor het eerst in drie jaar op de luchthaven van Buenos Aires aankwam", schreef de actrice."Ik was zo emotioneel dat ik niet kon stoppen met huilen. Nu maar hopen dat dit jaar ons zal herenigen met de mensen en de plaatsen waar we het meest van houden."

Anya Taylor-Joy's eerste taal

Anya Taylor-Joy's eerste taal is Spaans, waar ze nog steeds vloeiend in is. De actrice doet zelfs af en toe interviews in het Spaans, en ze leerde pas goed Engels toen ze met haar gezin naar Londen verhuisde. In een interview met de Wall Street Journal onthulde Anya Taylor-Joy dat het niet gemakkelijk was om zich aan Londen aan te passen, omdat ze gewend was aan "veel paardrijden, veel dieren" en Londen had die zeker niet. "De verhuizing [naar Londen] was erg traumatisch voor mij. Plots was ik in deze intense grote stad", zei de actrice. Taylor-Joy gaf ook toe dat ze twee jaar lang weigerde Engels te leren omdat ze hoopte dat haar ouders van gedachten zouden veranderen en terug zouden gaan naar Zuid-Amerika.

Taylor-Joy heeft zelfs onthuld dat ze haar Engels heeft geperfectioneerd dankzij een beroemde boekfranchise."Mijn oom leerde me lezen en spreken tegelijk met de Harry Potter-boeken", zei Taylor-Joy in een aflevering van Late Night with Seth Meyers. "Ik was ofwel continu spreuken aan het uitspreken of heel irritante woorden aan het gebruiken", voegde ze eraan toe.

Afgaande op de films waarin ze speelde, is het moeilijk te geloven dat de moedertaal van de actrice geen Engels is. Veel fans van de ster hopen echter de ster van Anya Taylor-Joy binnenkort in een Spaanstalige rol te zien. In een interview na de Golden Globes van 2020 werd de actrice gevraagd wanneer ze Spaans zou spreken in een film, en dit is wat ze onthulde:

"Ik heb altijd al willen werken met Guillermo Del Toro. Ik heb het gevoel dat zijn relatie met het bovennatuurlijke erg op de mijne lijkt. Hij begrijpt mijn brein en mijn hart heel goed. Dus ik zou heel graag met hem willen werken. Maar eerlijk gezegd heb ik niet veel tijd gehad om het uit te zoeken. Ik wacht gewoon op het juiste project. Het moet iets speciaals zijn, want het is een heel speciaal deel van mijn leven, het is een heel speciaal deel van mijn ziel. Spaans is mijn eerste taal. Maar terwijl ik erg goed ben in accenten in het Engels omdat ik veel naboots, heb ik in het Spaans een heel dik Argentijns accent. Dus ik vraag me af hoe moeilijk het zou zijn als ik Spaans spreek. Maar ik ben klaar voor de uitdaging."

Anya Taylor-Joy maakte zelfs grapjes over haar etniciteit en de talen die ze spreekt tijdens haar monoloog op Saturday Night Live. "Nu je mijn accent hoort, zal het je misschien verbazen te horen dat ik geboren ben in Miami, opgegroeid tussen Argentinië en Londen, en dat mijn eerste taal Spaans is", zei de actrice. "Dus wettelijk gezien is mijn etniciteit Fashion Week."

Aanbevolen: