Cate Blanchett woont in een spookachtig Engels landhuis

Inhoudsopgave:

Cate Blanchett woont in een spookachtig Engels landhuis
Cate Blanchett woont in een spookachtig Engels landhuis
Anonim

Van The Curious Case of Benjamin Button tot Don't Look Up, Cate Blanchett is een Hollywood-icoon. De verbluffende actrice heeft krachtige uitvoeringen gegeven van de stiefmoeder in de live-action remake van Assepoester tot Galadriel in de Lord of the Rings-franchise, wat haar meest winstgevende films zijn.

Cate werd beroemd in de jaren negentig, maakte haar televisiedebuut in 1993 en werd de hoofdrolspeler in Heartland (1994). Nu leidt Cate een rustig leven op het Engelse platteland, en haar aankomende projecten voor 2022 omvatten Thor: Love and Thunder en de langverwachte Guillermo del Toro's Pinocchio.

Cate Blanchett was bij de 2022 SAG Awards, gekleed in een prachtige zwarte, nauwsluitende Armani-jurk met een diepe halslijn. Fans waren gevloerd door haar kleine taille en konden niet geloven hoe prachtig de 52-jarige Oscar-winnende actrice eruitzag. Reacties op sociale media varieerden van "Dat is een geweldig lichaam" tot "Een adembenemende jurk van jou", gevolgd door veel vuur- en zandloper-emoji's.

Wat doet Cate Blanchett als ze niet acteert?

Als ze geen meeslepende optredens geeft en rode lopers siert, leidt Cate een rustig en privéleven in het Verenigd Koninkrijk, in het hart van het Engelse platteland. Cate deelt een huis met haar man en hun vier kinderen in een stad genaamd Sussex en bezit een herenhuis van £ 5 miljoen ($ 6,7 miljoen) met een intrigerende geschiedenis.

cate blanchett actrice kantoor engels landhuis highwell huis sussex kantoor spookt
cate blanchett actrice kantoor engels landhuis highwell huis sussex kantoor spookt

Het huis van Cate Blanchett heeft een mysterieuze geschiedenis

Het prachtige Engelse landhuis is te vinden in Crowborough, dat ooit het huis was van Sir Arthur Conan Doyle, de auteur van de geliefde detectiveromans van Sherlock Holmes. Cate's huis stond vroeger bekend als Potters Manor en Steep Park, maar staat nu bekend als Highwell House, en voordat het het huis werd van Cate Blanchett en haar man, was het huis in vreselijke verval.

Het huis was al enkele jaren verlaten, de geschiedenis gaat terug tot de jaren 1800, met de geschiedenis van de omgeving die nog verder teruggaat tot het begin van de jaren 1300 - en trok de aandacht van vele 'stedelijke ontdekkingsreizigers' die er doorheen snuffelden de bezittingen van de familie die het huis heeft verlaten, bekend als de familie "W". Sommige bezoekers hebben het landhuis echter vernietigd, zoals het vernielen van de verwaarloosde bezittingen en het vernielen van het landhuis.

De familie "W" kocht het landhuis in 1959, volgens het weinige bewijs dat op het huis was achtergebleven voordat het enkele jaren verlaten werd. De vorige bewoners staan bekend als James en Muriel W. Het waren kunstenaars en pottenbakkers die een atelier en een technische ruimte in het landhuis hadden.

Niemand weet waarom het paar het huis verlaten achterliet en al hun bezittingen achterliet. Eén verhaal suggereert dat James W is overleden en dat Muriel is vertrokken om in een verzorgingshuis te gaan wonen - maar er is niet veel anders bekend, en er is nog steeds geen verklaring waarom het eens zo mooie huis met een rijke geschiedenis werd achtergelaten om gewoon te rotten.

cate blanchett engels landhuis pottenbakkers landhuis spookachtig verlaten crowsborough sussex
cate blanchett engels landhuis pottenbakkers landhuis spookachtig verlaten crowsborough sussex

Wat heeft Cate Blanchett gedaan met het Crowborough House?

Cate Blanchett's Highwell House is eigenlijk een nieuwbouw; Er zou in 2008 een bouwvergunning zijn verleend om het huis dat bekend staat als Potters Manor te slopen en te vervangen door Highwell House.

Het huis was schokkend een smerige drugshol beschilderd met hekserijsymbolen. Vóór de renovatie stond het huis in 2015 bekend als het 13e meest griezelige verlaten huis van Groot-Brittannië. Online zijn afbeeldingen te vinden van het huis in vreselijke verval, aangezien bezoekers beweren geesten te hebben gezien in het Victoriaanse landgoed.

Cate is echter niet de enige celeb die zich in spookachtig onroerend goed waagt; De visagiste van Britney Spears beweerde dat het spookte in haar voormalige huis. En MCU-ster Kat Dennings zegt dat ze opgroeide in een spookhuis.

In december 2021 had Cate plannen om een meditatieruimte te bouwen in haar Engelse landhuis, maar er was één obstakel: vleermuizen. Rapporten bevestigen dat Cate haar plannen heeft goedgekeurd, maar een plan moest overleggen over hoe de vleermuizen veilig zouden worden verwijderd en herplaatst.

Volgens Vanity Fair zal Cate speciale vleermuiskasten in haar ontwerp moeten installeren om de vleermuizen veilig te houden, samen met haar studio met drie verdiepingen, zen-zone en lavendeltuin. Easy peasy.

Cate Blanchett en haar man wonen ook met hun vier kinderen in een huis dat is omgetoverd tot een prachtig huis, een huis dat Cate rust en vrede en privacy biedt, weg van haar ongelooflijk drukke schema. Het hebben van rustige zones die stil en overzichtelijk zijn, lijkt populair bij beroemdheden en een broodnodige aanwinst voor hun herenhuizen en luxe huizen wanneer ze een leven leiden met zo weinig privacy.

Zulke voorbeelden van behoefte aan rustige, gepersonaliseerde ruimtes zijn te vinden in veel herenhuizen van beroemdheden, van het ultra-romige huis van Kim Kardashian tot het gekke LA-huis van Cara Delavigne met veel geheime kamers en gangen.

Hopelijk kan Cate zen-achtige rust vinden in haar prachtige Engelse landhuis, ondanks zijn smerige en 'spookachtige' geschiedenis. En afgaand op haar jeugdige uiterlijk, lijkt de wetenschap dat ze in een spookhuis woont haar niet al te veel slapeloze nachten te bezorgen.

Aanbevolen: