Hoe Cheech en Chong van blut gingen naar $ 50 miljoen dollar waard

Inhoudsopgave:

Hoe Cheech en Chong van blut gingen naar $ 50 miljoen dollar waard
Hoe Cheech en Chong van blut gingen naar $ 50 miljoen dollar waard
Anonim

Tommy Chong en Cheech Marin zijn twee van de meest geliefde namen in de 420-cultuur. Ze worden beschouwd als de grondleggers van de stoner-komedie, en zonder hen waren de rijken van Seth Rogen of Snoop Dogg misschien nooit tot stand gekomen. De zaken zijn echter niet altijd geweldig geweest voor de twee komieken. Na een snelle opkomst tot roem en fortuin, kregen de twee ruzie die pas bijna 30 jaar later werd opgelost. Maar sinds het duo in 2008 herenigd is, is hun merk gegroeid en heeft het weer een hoge (no pun intended) waardering gekregen. De twee mannen delen nu een gecombineerd vermogen van minstens $ 50 miljoen dollar. Hoe bouwden twee doorgebroken stoners een marihuana-imperium van meerdere miljoenen dollars?

10 Ze werden beroemd in de jaren 70

De twee begonnen zoals velen in Hollywood deden, als brak comedians. Ze creëerden samen een act om een beroep te doen op de stoner-tegencultuur die begon te groeien (alweer geen woordspeling bedoeld) in de jaren zeventig. Ze waren de eersten die stoner-komedie mainstream maakten, omdat het in die tijd nog taboe was om rechtstreeks op marihuanagebruikers te adverteren. Daarom waren hun eerste optredens als act in duikbars en stripclubs. Maar Cheech en Chong slaagden erin een aanhang op te bouwen op het stand-upcircuit, het meest bekend met het "Dave's Not Here"-bit. Hun eerste album, simpelweg getiteld Cheech and Chong, werd uitgebracht in 1971.

9 Ze begonnen met het maken van films in 1978

Hun eerste film als het dynamische dubbeltjesduo was Up in Smoke in 1978. De film was een hit en ze zouden samen acht Cheech- en Chong-films gaan schrijven. De populariteit van hun act zou hen ook cameo's in andere films opleveren, en zelfs een plek in de legendarische regisseur Martin Scorsese's film After Hours uit 1985. Gemiddeld zou elke Cheech en Chong-film ongeveer $ 25 miljoen dollar opleveren.

8 Ze gingen uit elkaar in 1986

Hoewel het geld goed was en de act nog steeds populair was, hadden de twee ruzie. In 1986 stopte Cheech met de act omdat hij meer creatieve controle wilde hebben en meer wilde doen dan alleen zijn stonerkarakter. Chong dacht echter dat het beter zou zijn om vast te houden aan de formule die ze hadden bedacht en wilde degene zijn die de creatieve controle over hun merk zou behouden. De spanning tussen de twee nam toe en zorgde er uiteindelijk voor dat ze uit elkaar gingen.

7 Cheech vond werk in films en tv

Na hun scheiding stonden Cheech en Chong er allebei alleen voor om werk te vinden. Cheech vond consistent werk in tv en films. Hij speelde in shows als Nash Bridges, een populaire misdaadshow uit de jaren 90, en had rollen in verschillende films van Robert Rodriguez, zoals Desperado en Spy Kids. Hoewel hij werk vond, was hij meestal een ondersteunende speler en bevond hij zich zelden in hoofdrollen zoals hij had toen hij deel uitmaakte van het duo. Hij was niet langer de kassamagneet die hij was toen hij optrad met Chong.

6 Chong werd een iconisch sitcom-personage

Chong had het moeilijker om het stoner-imago van zich af te schudden dan Cheech, maar het werkte in zijn voordeel. Uiteindelijk zou zijn stonerkarakter hem een comeback opleveren toen hij de harten van het publiek veroverde met zijn vertolking van Leo, de sympathieke burnout-hippie in That 70s Show. Maar net als Cheech was het niets vergeleken met het geld en de bekendheid van de hoofdrol in zijn eigen films. Ondanks dat ze allebei werk vonden, begon het geld te slinken.

5 Chong werd gearresteerd in 2003

Chong besloot zich te vertakken op de markt van stoner-glaswerk door waterpijpen en pijpen te verkopen onder de merknamen Chong Glass en Nice Dreams. Hij begon zijn lijn Chong Bongs op de markt te brengen, maar dit zou hem uiteindelijk in de gevangenis doen belanden omdat zijn bedrijf de waterpijpen illegaal via de Amerikaanse post aan rookwinkels verkocht. In 2003 werd Chong opgepakt door de federale overheid en gedwongen om een pauze te nemen van That 70s Show. Hij zat negen maanden in de gevangenis en werd gedwongen meer dan $ 150.000 aan boetes en verbeurdverklaringen te betalen.

4 Ze zijn herenigd en hebben hun act nieuw leven ingeblazen

Sinds hun breuk in 1986 waren Cheech en Chong slechts één keer herenigd voor een korte cameo in een vroege aflevering van South Park. Na Chong's vrijlating uit de gevangenis en nadat That 70s Show de productie in 2005 beëindigde, kwamen Cheech en Chong weer bij elkaar over het feit dat de twee niet hetzelfde soort geld verdienden als toen ze samen waren. De twee kondigden hun Light Up America-reünietour aan in 2008 en elke locatie was zo snel uitverkocht dat ze meer tourdata moesten toevoegen om aan de vraag te voldoen. “Waarom zijn we uit elkaar gegaan? Nou, we zijn rijk geworden,' grapte Chong tijdens hun reünietournee, 'En we kwamen weer bij elkaar omdat, nou ja, we waren niet rijk meer.' Ze hebben ook een nieuwe rechtstreeks naar videofilm opgenomen en uitgebracht, Cheech and Chong's Animated Movie, die in 2013 werd uitgebracht.

3 Ze zijn lid geworden van sociale media

Nadat ze herenigd waren, was Chong de eerste van de twee die lid werd van sociale media en kreeg hij snel volgers op Instagram, net als het officiële Cheech en Chong-account dat ze begonnen. De twee blijven online floreren, en nu hebben Cheech en Chong hun eigen TikTok, waar ze rechtstreeks contact hebben met hun publiek en fans en Cheech en Chong-cosplayers zijn gaan naaien en duetten.

2 Ze hebben merchandising gedaan

De twee blijven touren en Chong hielp hen bij het lanceren van een nieuwe (en nu legaal werkende) lijn van Cheech en Chong-glaswerk en stoneraccessoires (pijpen, papier, grinders, enz.), evenals kleding en speciale edities van hun films. Hun films hebben een nieuwe aanhang ontwikkeld bij een jonger publiek dankzij hun aanwezigheid op sociale media en hun oude fans uit de jaren 70 en 80 die hen volgen naar de moderne tijd. Ze hebben nu een brede markt die leeftijdsdemografie doorkruist voor hun komedie en hun producten.

1 Hier is hoeveel ze nu waard zijn

Cheech heeft nu een nettowaarde van $ 30 miljoen, terwijl Chong op de tweede plaats komt met een respectabele $ 20 miljoen, wat betekent dat de twee nu een gecombineerde nettowaarde van $ 50 miljoen hebben. Het paar vertoont geen tekenen van vertraging, ondanks de kankerdiagnose van Chong in 2017, die sindsdien in remissie is gegaan. Op de vraag of er meer Cheech- en Chong-films konden worden verwacht, onthulde Cheech aan journalisten dat er een documentaire in de maak was die de geschiedenis van hun act beschrijft.

Aanbevolen: